Oliver Andersson derbyhjälte för Matfors 2 på Hasselbacken

8 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Oliver Andersson svarade för två mål i derbyt på Hasselbacken och det var också han som lobbade in 3-2 för sitt Matfors 2 när det bara återstod ett par minuter.
– Vi gör en riktigt bra första halvlek men en sämre andra men tar hem segern, säger Matforstränaren Magnus Danielsson.

Hassel startade upp piggast i derbyt mot Matfors 2 hemma på Hasselbacken första tio-femton minuterna innan Oliver Andersson löpte sig fri på en djupledsboll och gav gästerna ledningen.

Målet gav det unga Matforslaget råg i ryggen och låg på sedan på för en utökning men då den uteblev stack Hassel upp och Oskar Sundin nickade fram Martin Gabrielsson-Ling till 1-1. Snopet för gästerna som nog borde haft en ledning på ett par bollar så dags.

Hemmalaget startade upp även den andra halvleken starkt och satte hög press på gästernas försvar men då efter dryga kvarten blev Matfors Rasmus Wiklander fälld inne i Hassels straffområde efter en trång situation och Linus Wallin var sedan säkerheten själv från elva meter.

Hemmalaget replikerade strax därpå. Efter en kort höna skulle Jan Henriksson lyfta in bollen i centrum men fick en "snedträff" med fel fot och bollen singlade in i borte krysset.

Inget av lagen var nöjda med kryss utan satsade på ett segermål och lyckosammast i den jakten var bortalaget då man med bara tre minuter kvar iscensatte en kontring som avslutades med att Oliver Andersson kom igenom och lobbade bollen över den utrusande hemmamålvakten och in till 2-3.

Före det målet svarade blott 15-årige MIF-målvakten Henrik Sjöstedt för en djärv räddning på ett hemmafriläge när han kastade sig framför fötterna på anfallaren.

– Vi hade ett rejält spelövertag sista 35 i första men fick nöja oss med 1-1 i paus.. I andra halvlek satte de högre press på vår backlinje och de skickade ofta långt vilket vi hade svårt att bemästra och vårt fina spel från första kom av sig men vi lyckades till slut ändå ta hem segern, säger Matforstränaren Magnus Danielsson.

– En jäkligt bra fotbollsmatch men med ett surt slutresultat. Men jag är mycket nöjd med vår prestation och det var även uppfriskande att se att båda lagen gick för seger efter 2-2, säger Hassels team manager Seth Larsson.

Målvakten Henrik Sjöstedt är redan nämnd och duktiga var även högerbacken William Edström som var solid och bolltrygg, Gustav Langes första halvlek på mittfältet höll hög klass och går inte heller att bortse från tvåmålsskytten Oliver Andersson påverkan av slutresultatet.

I Hassel gjorde hela laget en stark insats första kvarten och sista fyrtiofem. Ingen nämnd, ingen glömd som det brukar heta.

Hassels IFMatfors IF 2

Hassels IF - Matfors IF 2 2-3
8 jun 2022 - 19:00 - Hasselbackens IP
0-1 Oliver Andersson (17)) 
1-1 Martin Gabrielsson-Ling (42) 
1-2 Linus Wallin (61, straff) 
2-2 Jan Henriksson (67) 
2-3 Oliver Andersson (86)
Domare:Mats Broman (bra)
Publik: 48
Matchfakta

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer

Svartvik U och Indal hade varsin hattrickskytt när de förstnämnda vann med 4-3

24 mar 2024 Div. 5 Medelpad

Både Svartviks Filip Wolf och Indals Emil Johansson visade torrt krut när de prickade in varsitt hattrick i dagens träningsmatch.Segern emellertid til...

Läs mer