Oliver Andersson tvåmålsskytt för Matfors 2 i toppmötet med Sund 2

11 sep 2022 Div. 5 Medelpad

Sund 2 tog en tidig ledning i toppmötet på Flodbergs IP men Matfors 2 utjämnade strax innan paus och i den andra halvleken kunde gästerna gå ifrån till en 4-2-vinst.
– Sund började bra och tog ledningen. Därefter slutade de att spela och efter det hade vi bra koll på matchen, säger Matforstränaren Magnus Danielsson.

Serietvåan Sund 2 tog emot serietrean Matfors 2 hemma på Flodbergs IP och dominerade inledningen med eftertryck och tog ledningen redan i den andra minuten. Sefedin Hassan dribblade av ett par bortaförsvarare innan han serverade Absar Nurul öppet mål.
Bud fanns sedan på både ett andra och tredje hemmamål.

Men efter den starka inledningen slutade hemmaspelarna "göra jobbet" och började fokusera på domaren istället för spelet. Matfors 2 kunde ta över matchen och innan pausvilan utjämnade Max Stenmark efter en kontring sedan hemmaspelarna klagat på en utebliven hörna och tappat fokus på det efterföljande anfallet.

Gästerna var mest på tårna i den andra halvleken och i den 63:e minuten tog man ledningen efter ett fint anfall som avslutades med att Oliver Andersson slog ett perfekt inlägg som 14-årige Linus Lindblom snyggt nickade in.

Med knappa tjugo kvar ökade Oliver Andersson på innan hemmalaget fick till en reducering nästan direkt på efter en upprullning där, vem annars?, Absar Nurul var sist på bollen.

Då blev det nerv i matchen och Absar Nurul lyckades ånyo sätta bollen i nät, men som blev bortdömt för offside. Istället, i minut 80. satte Oliver Andersson sitt andra mål och bortasegern var säkrad en gång för alla.

I slutminuterna blev en frustrerad, fick ofta ta emot en omild behandling, Absar Nurul syna det röda kortet och fick ta en tidig dusch,

– Vi var inte alls med från start. Sund började bra och tog ledningen. Därefter slutade de att spela och efter det hade vi bra koll på matchen. En av våra bättre matcher sett till förutsättningarna då vi kom till spel med ett mycket ungt och orutinerat lag, säger Matforstränaren Magnus Danielsson.

– Vi började bra, sen tog domaren över. Bland annat dömde han bort två mål för oss, ett för offside och en boll som tog i ribban och studsade ner innanför mållinjen. Innan deras kvitteringsmål skulle vi haft en hörna men istället för att jobba hem började våra spelare klaga på domaren och var inte alls med på deras kontring. Det gjorde att våra spelare blev frustrerade och lade all energi på domaren istället för spelet. Annars tycker jag att vi gör en bra insats men det är svårt att spela mot tolv man, säger Sundtränaren Armando Buzi.

I Matfors 2 hyllar vi centrallinjen med Victor Lindholm och Liam Jonsson i backlinjen, Gustav Lange och Rasmus Wiklander på mitten och Oliver och Max Stenmark framåt med sin speed.

Absar Nurul var i vanlig ordning duktig i Sund 2 även om utvisningen drar ner betyget. Bra var även Michieale Weldemichael på mitten.

.
Sund IF 2 emblemMatfors IF 2 emblem

Sund IF 2 - Matfors IF 2 2-4
11 september 2022 - 15:00 - Flodbergs IP
1-0 Absar Nurul (10)
1-1 Max Stenmark (40)
1-2 Linus Lindblom (63)
1-3 Oliver Andersson (70)
2-3 Absar Nurul (74)
2-4 Oliver Andersson (77)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 39
Matchfakta

Zakaria Suliman tvåmålsskytt när Ånge besegrade Stöde i kvällens träningsmatch

25 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Under torsdagskvällen möttes Ånge och Stöde i en träningsmatch där de först nämnda vann med 3-1, två mål av Zakaria Suliman, där samtliga mål producer...

Läs mer

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer