Olle Nordberg sköt segern till IFK Sundsvall mot sina gamla lagkamrater

1 aug 2022 Div. 4 Medelpad

Med två mål, ett i vardera halvleken, såg Olle Nordberg till att hans IFK Sundsvall tog tre viktiga poäng mot sin förra klubb Kovland och fjärmade sig från nedflyttningsstrecket.
– Vi borde ha stängt ner matchen tidigare och det blev onödigt spännande på slutet, säger IFK-tränaren Mikael Kotermajer.

Ifjol var han med och spelade upp Kovland i Medelpadsallsvenskan.
Ikväll såg Olle Nordberg till att IFK Sundsvall fjärmade sig från bottenstriden då han gjorde båda målen mot sitt förra lag och dödade sviten på fem raka utan vinst trots att man fick lita hemma på Kubikenborgs IP då man bygger om på Baldershov.

Först hann han före KIF-målvakten på Nicklas Silversveds vänsterinlägg och kunde rulla in bollen och med timman spelad satte han 2-0 på straff.

Då hade redan Abbas Culusow bränt en "elfmeter". Abbas som i slutminuterna fick syna sin andra "ostskiva" och fick lämna planen.
– Abbas gjorde annars en riktigt bra match och utvisningen var hårt dömd, säger hans tränare Mikael Kotermajer.

Micke fortsätter:

– Det kom rena skyfallet i början av matchen och det blev svårspelat i vätan då det var svårt att lira efter marken och att få fast bollen då den bara gled iväg. Kovland backade hem och satsade på kontringar och på slutet skapade de en hel del lägen men vår målvakt Simon Molin gjorde många fina räddningar samtidigt som vi borde ha stängt ner matchen tidigare, säger Mikael Kotermajer.

– Idag hade det kunnat sluta hur som helst i det vanskliga föret. Vi brände flera klara chanser men bollen tog i stolpen, brände frilägen och till och med ett öppet mål. Då är det svårt att vinna fotbollsmatcher. Att vi dessutom hade domaren emot oss hela matchen på ett helt osannolikt sätt och fick ingenting med oss gjorde det hela inte enklare. Får vi honom en gång till kommer vi inte att spela utan lämna walk over, dundrar Kovlands tränare Joel Falk.

Tvåmålsskytten Olle Nordberg och målvakten SimonMolin redan nämnda IFK-spelare. Överbetyg även till den centrala mittfältsduon Nicklas Silversvärd och Victor Fahlberg.
Även Kovland hade en duktig sista utpost i Max Appelqvist. Wingbacken Anton Näslund Furåker svarade för ännu en stark insats och plus även till inhoppande Albin Jonsson på det centrala mittfältet.

IFK Sundsvall emblemKovlands IF emblem

IFK Sundsvall - Kovlands IF 2-0
1 augusti 2022 - 19:00 - Kubikenborgs IP
1-0 Olle Nordberg (20)
2-0 Olle Nordberg (60, straff)
Utvisning IFK Sundsvall: Abbas Culusow (89)
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 25
Matchfakta

Hattrick av K-W Svedin när Selånger städade av jumbon Kovland

5 aug 2022 Div. 4 Medelpad

Karl-William Svedin prickade in matchens tre första mål när Selånger körde över ett brandskattat Kovland med 4-0.– Vi tog tag i matchen direkt och beh...

Läs mer

Tobias Engströms två mål grundlade Fränstas seger över iFK Sundsvall

5 aug 2022 Div. 4 Medelpad

Tobias Engström svarade för Fränstas två första mål i 3-1-segerm över IFK Sundsvall på Myggvallen, Oskar Nordlund det tredje.– Vi började bra men tapp...

Läs mer

Kuben förstärker med målfarlig hemvändare: "Den puzzelbit som saknats"

4 aug 2022 Div. 4 Medelpad

Kuben har gjort klart med ett prima nyförvärv inför hösten.Det är målsprutan Robin Bergman som väljer att lämna Brukets Blå och vända hem till moderkl...

Läs mer

Danne Johanssons dubbel sänkte Ånge - Essvik fortsatt serieledare

2 aug 2022 Div. 4 Medelpad

När man synade resultattavlan på Essviksvallen efter slutsignalen lyste det 3-0 i serieledarnas favör.-–Det var en jämn match men de hade Danne Johans...

Läs mer

Inför höststarten: Essvik-Ånge: "Inte oslagbara"

2 aug 2022 Div. 4 Medelpad

Essviks AIF leder lite överraskande Medelpadsallsvenskan när man nu startar höstspelet medan Ånge krigar i botten och kämpar för överlevnad.Ändå blev ...

Läs mer

Inför höststarten: IFK Sundsvall-Kovland: "Vi ligger där vi förtjänar"

1 aug 2022 Div. 4 Medelpad

Lite paradoxalt inleds höstspelet i Medelpadsallsvenskan med att vårsäsongen avslutas.Mötet mellan IFK Sundsvall och Kovland flyttades nämligen fram t...

Läs mer