Olle Nordberg sköt segern till IFK Sundsvall mot sina gamla lagkamrater

1 aug 2022 Div. 4 Medelpad

Med två mål, ett i vardera halvleken, såg Olle Nordberg till att hans IFK Sundsvall tog tre viktiga poäng mot sin förra klubb Kovland och fjärmade sig från nedflyttningsstrecket.
– Vi borde ha stängt ner matchen tidigare och det blev onödigt spännande på slutet, säger IFK-tränaren Mikael Kotermajer.

Ifjol var han med och spelade upp Kovland i Medelpadsallsvenskan.
Ikväll såg Olle Nordberg till att IFK Sundsvall fjärmade sig från bottenstriden då han gjorde båda målen mot sitt förra lag och dödade sviten på fem raka utan vinst trots att man fick lita hemma på Kubikenborgs IP då man bygger om på Baldershov.

Först hann han före KIF-målvakten på Nicklas Silversveds vänsterinlägg och kunde rulla in bollen och med timman spelad satte han 2-0 på straff.

Då hade redan Abbas Culusow bränt en "elfmeter". Abbas som i slutminuterna fick syna sin andra "ostskiva" och fick lämna planen.
– Abbas gjorde annars en riktigt bra match och utvisningen var hårt dömd, säger hans tränare Mikael Kotermajer.

Micke fortsätter:

– Det kom rena skyfallet i början av matchen och det blev svårspelat i vätan då det var svårt att lira efter marken och att få fast bollen då den bara gled iväg. Kovland backade hem och satsade på kontringar och på slutet skapade de en hel del lägen men vår målvakt Simon Molin gjorde många fina räddningar samtidigt som vi borde ha stängt ner matchen tidigare, säger Mikael Kotermajer.

– Idag hade det kunnat sluta hur som helst i det vanskliga föret. Vi brände flera klara chanser men bollen tog i stolpen, brände frilägen och till och med ett öppet mål. Då är det svårt att vinna fotbollsmatcher. Att vi dessutom hade domaren emot oss hela matchen på ett helt osannolikt sätt och fick ingenting med oss gjorde det hela inte enklare. Får vi honom en gång till kommer vi inte att spela utan lämna walk over, dundrar Kovlands tränare Joel Falk.

Tvåmålsskytten Olle Nordberg och målvakten SimonMolin redan nämnda IFK-spelare. Överbetyg även till den centrala mittfältsduon Nicklas Silversvärd och Victor Fahlberg.
Även Kovland hade en duktig sista utpost i Max Appelqvist. Wingbacken Anton Näslund Furåker svarade för ännu en stark insats och plus även till inhoppande Albin Jonsson på det centrala mittfältet.

IFK Sundsvall emblemKovlands IF emblem

IFK Sundsvall - Kovlands IF 2-0
1 augusti 2022 - 19:00 - Kubikenborgs IP
1-0 Olle Nordberg (20)
2-0 Olle Nordberg (60, straff)
Utvisning IFK Sundsvall: Abbas Culusow (89)
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 25
Matchfakta

Div. 4, omgång 1 (3-4 maj): Så spelas premiärmatcherna

23 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Fredagen den 3 maj rullar Medelpadsallsvenskan igång 2024 med fyra matcher och en under lördagen, dock inga premiärmatcher på naturgräs. Det blev till...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag (20-21 april): Brakseger för Svartvik och ras för Matfors

21 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sex av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där två resultat står ut, Svartviks 9-0 över Harmånger och Matfors ras från 2-2 till ...

Läs mer

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer