Olle Nordberg tvåmålsskytt för IFK Sundsvall mot sitt gamla lag

27 maj 2022 Div. 4 Medelpad

Ifjol var Olle Nordberg med och förde upp Kovland tillbaka till Mededlpadsallsvenskan.
I vintras återvände han till IFK Sundsvall och idag gjord han två mål på sina förra lagkompisar när hans lag vann på Ånäsvallen med 5-1.
– Det blev öppet bakåt när Kovland försökte komma ikapp och vi var duktiga att utnyttja ytorna som blev, säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermajer.

Kovland kämpar och sliter men får ingenting med sig. Idag gör man en fin första halvlek men hamnar ändå i underläge strax innan halvtimman då Keven Berg slår en perfekt genomskärare diagonalt till Abbas Abukar Culusow som kan ge IFK Sundsvall ledningen på Ånäsvallen.

Hemmalaget fortsätter att hålla spelet uppe men kvarten in i andra slår Kevin Berg sitt andra målpass då han frispelar Olle Nordberg som placerar in 0-2 vid stolpen.

– Vi släpper in mål i fel perioder av matchen och då vi är som bäst, suckar Kovlands tränare Joel Falk.

Att Olle Nordberg var med och förde upp Kovland tillbaka upp i fyran gjorde inte saken bättre för hemmalaget. Och vad värre var är att Samuel Fisk styrde in 0-3 från nära håll, även han i KIF ifjol.
Som lök på laxen gör sedan Olle sitt andra mål efter att ha kommit fri efter en lång utspark från målvakten Simon Molin.

Med tre minuter kvar kommer även 0-5 genom Mahad Yusuf Ali innan Kovland lyckas spräcka nollan långt in på stopptid. Och då på en straff efter hands, exekutor Adam Johansson.

– Den första halvleken blev tillknäppt men det blev öppet bakåt när Kovland försökte komma ikapp och vi var duktiga att utnyttja ytorna som blev. Kändes även som att de blev hämmade i spelet när Håkan Åström tvingades kliva av skadad, säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermajer.

– Vi hade behövt första målet idag och blev straffade när vi flyttade upp för en reducering samtidigt som orken tröt för oss. Det kändes i alla fall inte som en match vi förlorar med 1-5, säger Joel Falk.

I IFK Sundsvall var Kevin Berg på mitten bäst, vann massor av boll och var samtidigt kreatör och svaradde för två målpass. Mittbacken Axel Andreasson förlorade inte en enda duell och framåt gör Abbas Abukar Culusow ett mål och två assist.

Kovlands IF - IFK Sundsvall 1-5
27 maj 2022 - 19:00 - Ånäsvallen
0-1 Abbas Abukar Culusow (29)
0-2 Olle Nordberg (58)
Anders Aspenrud
0-3 Samuel Fisk (73)
0-4 Olle Nordberg (82)
Anders Aspenrud
0-5 Mahad Yusuf Ali (87)
1-5 Adam Johansson (90+4)
Domare: Jan Söderlund (mycket bra, förde en bra dialog med epalre och ledare)
Publik: 60
Matchfakta

Div. 4, omgång 1 (3-4 maj): Så spelas premiärmatcherna

23 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Fredagen den 3 maj rullar Medelpadsallsvenskan igång 2024 med fyra matcher och en under lördagen, dock inga premiärmatcher på naturgräs. Det blev till...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag (20-21 april): Brakseger för Svartvik och ras för Matfors

21 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sex av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där två resultat står ut, Svartviks 9-0 över Harmånger och Matfors ras från 2-2 till ...

Läs mer

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer