Omar Fatty och Momodou Khan sköt segern till Kraftfull på Hasselbacken

22 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Kraftfull har senaste veckorna haft en förmåga att vinna med uddamålet medan Hassel har den negativa trenden att förlora just med ett mål.
Därför kom det inte som en överraskning att gästerna tog hem segern på Hasselbacken med, just det, uddamålet av tre.
– Vi förlorade förra matchen och lovade oss själva att studsa tillbaka direkt, säger Kraftfulls tränare Torbjörn Persson

Två lag på den undre halvan möttes på Hasselbacken men trots det blev det en riktigt bra match med hög intensitet där tempot dock gjorde att passningsspelet blev lidande. Inget av lagen tilläts bygga upp sitt spel i lugn och ro utan att ha en bålgeting surrandes i närheten.

FC Kraftfull tog hand om initiativet i inledningen av matchen och tog rättvist ledningen efter 13 minuter. Tesfalidet Elias hade tungan rätt i mun (se bilden ovan) när han kom runt på kanten och därefter spelade han in framför mål där nyförvärvet från Sund, Omar Fatty, dök upp vid den bortre stolpen och stötte in 0-1.

I mitten av halvleken utjämnade hemmalaget sedan Konate Lamin fintat (?) ett inspel och istället placerat in bollen mellan målvakten och främre stolpen trots snäv vinkel.

Ställningskriget med fräna närkamper fortsatte i den andra halvleken och fram till det återstod 20 minuters spel lyste de vassa målchanserna med sin frånvaro. Då fick Momodou Khan på en perfekt träff som satte till höger om hemmamålvakten Pontus Hansson.

Därefter jagade Hassel en kvittering och man jobbade sig fram till flera hörnor och hade några bra skottlägen, men utan att få till vare sig hörnsparkarna eller avsluten. Inte ens ett öppet mål från tretton meter utnyttjades och Hassel tvingades inkassera årets fjärde uddamålsförlust samtidigt som Kraftfull tog sin tredje vinstdito.

– Vi förlorade förra matchen och lovade oss själva att studsa tillbaka vilket vi också gjorde direkt, säger Kraftfulls tränare Torbjörn Persson.

– Det var två bra lag som möttes i en fysisk match med högt tempo där oavgjort känts mest rättvist, säger Hassels tränare Magnus Frisendahl.

Lokalfotbollen-TV:
• Torbjörn Perssons FC Kraftfull vann med 3-2 på Hasselbacken
• Hassels tränare Magnus Frisendahl efter ännu en uddamålsförlust – 1-2 mot Kraftfull

 

Hassels IF emblem

Hassels IF - FC Kraftfull 1-2
22 juni - 19:00 - Hasselbacken
0-1 Omar Fatty (13)
1-1 Konate Lamin (65)
1-2 Momodou Khan (70)
Domare: Anton Adra
Publik: 50
Matchfakta

Bilder nedan: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu (klicka på bilderna för att göra dem större).

Helgens träningsmatcher (26-28 april) för våra lag i Medelpadsfemman

26 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Bara två av våra division 5-lag träningsspelar i helgen, Här nedan ser ni hur det går/har gått.

Läs mer

Zakaria Suliman tvåmålsskytt när Ånge besegrade Stöde i kvällens träningsmatch

25 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Under torsdagskvällen möttes Ånge och Stöde i en träningsmatch där de först nämnda vann med 3-1, två mål av Zakaria Suliman, där samtliga mål producer...

Läs mer

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer