Omgång 1 A: Målrika segrar för Kungsnäs och Sidsjö-Böle, 4-1-vinst för SFF medan Östavall vann med uddamålet när A-slutspelet kickade igång

16 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Nu har agnarna sållats från vetet och nu har Slutspel A i Medelpadsfemman, det vill säga kampen om att nå uppflyttning till Medelpadsallsvenskan, kört igång. Först ut var Östavall och Södermalm som möttes på Skogsvallen i tisdags där det blev hemma seger med 3-2, medan de tre övriga matcherna spelades under söndagen och blev målrika historier där vinnarna heter Kungsnäs, Sidsjö-Böle och Sundsvalls FF.

 

Johan Hallström "Man of the Match" när Sundsvalls FF vände på Hasselbacken

På Hasselbacken bjöds spelare och publik på en regnskur i vardera halvleken vilka gjorde planen svårspelad.
Med dryga kvarten spelad tog hemmalaget ledningen då Bijan Yari Mivali tog emot ett långt uppspel, vände om och drev mot mål och placerade in bollen snyggt i bortre gaveln.
Hasselspelarna hann dock aldrig jubla klart innan Johan Hallström drog på en frispark från distans som målvakten tappade in i eget mål.
Ställningen stod sig till andra halvleks öppning då Albin Målargård provade skott, som den olycklige hemmakeepern ånyo tappade in.
Målet gav Sundsvalls FF vind i seglen och bara fem minuter senare dök Sixten Mähler upp vid den bortre stolpen efter en hörna och kunde inte missa att göra 1-3.
Med kvarten kvar stängde Mateo Cabral matchen med ett stenhårt skott som smet in mellan benen på målisen som efter flera fina insatser inte hade sin bästa dag mellan stolparna.
- Märktes att vi inte är vana naturgräs så det tog ett tag för oss att komma in i det men efter vårt tidiga ledningsmål i andra var det vår match och vi visade bättre tålamod och spelade till varandra på fötterna och fick upp passningstempot och kunde gå ifrån i målprotokollet, säger Sundsvalls FF:s tränare Alex Medina.
- Jämn första halvlek där de tog över ju längre den gick men jag tycker vi stod upp bra rent spelmässigt. I andra rann det iväg lite väl mycket men det var det bästa laget vi mött i år, helt klart. Är ändå nöjd på det sätt vi försökte rulla boll inom laget, säger Hassels team manager Seth Larsson.-
Johan Hallström var SFF:s dominant och svarade utöver sitt mål för förarbetet till de övriga tre fullträffarna. 08:orna i försvaret, William Lindström Englund och Alfons Puljer, är också värda omnämnanden.
Timor Rostamy gjorde en fin insats på Hassels mittfält och överbetyg även till Abraham Brhanes första halvlek, mattades dock i den andra.

Hassels IF emblemSundsvalls FF Herr emblem 
Hassels IF - Sundsvalls FF 1-4
16 juni 2024 - 17:00 - Hasselbacken
1-0 Bijan Yari Mivali (16)
1-1 Johan Hallström (19)
1-2 Albin Målargård (47)
1-3 Sixten Mähler Faxéus (53)
1-4 Mateo Cabral (76)
Domare: Kadar Mohamed Abdi
Publik: 18
 

Sidsjö-Böle obevekliga på Stöde IP - vann med tennissiffror

Youssef Aljadi höll länge sitt Stöde kvar i matchen tack vare sitt eminenta spel mellan stolparna mot Sidsjö-Böle men till slut fick han ge sig för övermakten då gästerna gick ifrån i den andra halvleken fram till en 6-0-seger.
Enda målet i den första halvleken kom med kvarten spelad då Anton Sidén nickade in Michael Fredrikssons hörnspark.
Sju minuter in i andra fångade Denniz Ekman upp en förlupen boll centralt, drev in i straffområdet ut mot höger och drog in den i Vänster burgavel.
I minut 69 frispelade Filip Tägström Elis Carlström med en långboll och 0-3 kom upp på resultattavlan och sista tio kunde en "övergiven" Stödekeeper inte hindra Filip Tägtström, två gånger, och Elis Carlsroth från att dubbla ledningen fram till 6-0.
- Stöde stod upp bra i försvaret under den första halvleken och försökte rulla boll och hade matchens lirare i form av målvakten. Stabil laginsats av oss som rann iväg på slutet när Stöde tröttnade, säger Sidsjö-Böles lagledare Jonas Wallvik.
- Vi hamnade lite för lågt med laget och de fick press på oss och vi fick jaga boll när vi tappade den. Efter att de gjort 2-0 tidigt in i andra flyttade vi upp för att försöka komma tillbaka men då gav vi dem enorma ytor som de utnyttjade och vi blev sönderkontrade och släppte till massor av frilägen, säger Stödes tränare Fredrik Viklund.
I Sidsjö-Böle höll Anton Sidén ihop backlinjen på ett förtjänstfullt sätt och Jonas Lundin stod för ett starkt löpande på sin vänsterkant.
I Stöde var nämnde målvakten, lille vesselsnabbe Youssef Aljadi, outstanding trots de sex insläppta.

Stöde IF emblemSidsjö-Böle IF emblem 
Stöde IF - Sidsjö-Böle IF 0-6
16 juni 2024 - 15:00 - Stöde IP
0-1 Anton Sidén (16)
0-2 Denniz Ekman (52)
0-3 Elis Carlsroth (69)
0-4 Filip Tägtström (81)
0-5 Elis Carlsroth (84)
0-6 Filip Tägtström (90)
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 74
 

Tolv mål när Kungsnäs vann på Viskans IP

Det blev rena målorgien på Viskans IP under söndagen. Trots fyra hemmamål blev det en klar förlust då gästerna Kungsnäs prickade in hela åtta bollar bakom Stefan Eriksson i Wiskanmålet.
- Det var blött och svårspelat på en trång plan men vi kontrollerade händelserna och de flesta av våra mål kom efter fina kombinationer där vi spelade oss igenom. Vi hanterade även deras fysiska spel på ett bra sätt, säger Kungsnäs tränare Patrik Åsell.
- De var fantastiskt duktiga på att rulla boll i högt tempo och de hade ett par riktigt snabba yttrar som vi hade problem med. Vi var inte påkopplade från start men hämtade in ett 0-2-underläge men då gjorde de 3-2 på direkten. Tar utöver upphämtningen med oss sista 20 då vi var det bättre laget. Måste tyvärr ge domaren underbetyg då han silade mygg och svalde kameler och vi blev rånade på ett par straffar, säger Wiskans tränare Sebastian "Basse" Backlund.
I Kungsnäs ville man framhålla hela laget medan de bästa i Wiskan var mittbacken Christian Wilhsson som dominerade trots en "tvådagars" och Anton Olsson på mittfältet.

Viskans IF emblemKungsnäs FC emblem 
Wiskans IF - Kungsnäs FC 4-8
16 juni 2024 - 14:00 - Viskans IP
0-1 Ivar Edlund (5)
0-2 Vilmer Nordin (15)
1-2 Rasmus Sjölinder (25)
2-2 Anton Olsson (38)
2-3 Albin Mattisson (38)
2-4 Ivar Edlund (53)
2-5 Elias Berglund (57)
2-6 Axel Norberg (59)
3-6 Elias Blom (67)
3-7 Ivar Edlund (73)
3-8 Vilmer Nordin (75)
4-8 Elias Johansson (82)
Domare: Seyed Mohammad Hosseini
Publik: ej räknad
 

Johan Tovar matchhjälte för Östavall mot Södermalm

Det blev en spännande premiär när A-slutspelet tjuvstartade på Skogsvallen när Södermalm gästade Östavall.
Under den första halvleken skiftade ledningen tre gånger om och i halvtid ledde hemmalaget med 3-2.
Josh Sundling fick tidigt i halvleken en fin djupledsboll och rundade Henrik Westrin i bortamålet och rullade in 1-0.
Med dryga kvarten spelad nickade Göran Sundqvist i en hörna och precis innan halvtimman serverade Jimmy Ilvonen Tommy Stenqvist öppen kasse efter fint förarbete med ett par väggpass.
Sedan var det hemmalagets tur att vända tillbaka i slutet av halvleken. Först böjde Anton Grödén in bollen i bortre krysset efter en fin aktion och precis innan pausvilan sköt Johan Tovar ett stenhårt skott i steget utan pareringschans för "Henna" i målet.
Det verkade som att man målade av sig före paus för den andra halvleken förblev mållös då Östavall mer eller mindre spelade på resultatet och ett tröttnande Södermalm förmådde inte forcera för en utjämning. På det hela taget en bra division 5-match med två lag som kommer att kriga med i toppen av serien om man ser till kvällens match.
- Vi fick hantera underläge för första gången i år och det svarade vi upp på ett bra sätt. Vårt spel blev faktiskt bättre efter de gjorde 2-1. Innan dess var vi slarviga i passningsspelet men i andra blev vi lite mer rädda om bollen, även om vi kan bättre. Tyvärr blev det lite onödigt stökigt i andra med en del fula efterslängar. Domaren kanske borde ha tagit tag i det tidigare? Annars var det en snäll men fysisk match, säger Östavalls tränare David Nordberg.
- Vi gör en riktigt bra första halvlek som vi styrde och gör dubbelt så många mål som de släppte in i grundserien men de gör tre mål på en chans. Vi hade få avbytare och blev trötta i andra och saknade därför sista kraften att få till en kvittering. Vi visade emellertid att vi kan mäta oss med alla lag i serien då vi gjorde det mot ett så pass bra lag som Östavall, säger Södermalms tränare Johan Thelin.
Vänsterbacken Mattias Decker och de unga offensiva pjäserna Josh Sundling och Johan Tovar, varsitt mål, var mest tongivande i Östavall.
Tommy Stenqvist och Mattis Olofsson bäst i ett bra Södermalm.

12 juni 2024 - 19:00 - Skogsvallen
1-0 Josh Sundling (7)
1-1 Göran Sundqvist (16)
1-2 Tommy Stenqvist (29)
2-2 Anton Gröden (39)
3-2 Johan Tovar (45)
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 78
 

Tabellen

1 Sidsjö-Böle IF   1 1 0 0 6 0 6 3
2 Kungsnäs FC   1 1 0 0 8 4 4 3
3 Sundsvalls FF   1 1 0 0 4 1 3 3
4 Östavalls IF   1 1 0 0 3 2 1 3
5 Södermalm FF   1 0 0 1 2 3 −1 0
6 Hassels IF   1 0 0 1 1 4 −3 0
7 Wiskans IF   1 0 0 1 4 8 −4 0
8 Stöde IF   1 0 0 1 0 6 −6 0

Omgång 3 B (23-26 juni)

23 jun 2024 Div. 5 Medelpad

IFK Timrå 2, Söråker och Alnö U har inlett med två segrar medan Svartvik 2, Matfors 2 och Indal har öppnat med lika många förluster i Slutspel B inför...

Läs mer

Omgång 2 B: Dubbla hattrickskyttar när Timrå storvann och segrar även för Alnö U och Söråker

19 jun 2024 Div. 5 Medelpad

IFK Timrå 2 tog en brakseger över Indal med 9-2 där både Andreas Jäder och Viggo Rolandsen snickrade till ett hattrick. Alnö 2 vann en jämn match mot ...

Läs mer

Omgång 2 A (19-30 juni): Södermalm, Stöde och Sidsjö-Böle vann målrika matcher - Andrew Söderberg målgladast med fyra fullträffar

19 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Timrås och Sundsvalls Hockeys gamle hockeyback bjöd på en hel del fotbollsgodis när Södermalm besegrade Hassel i en målrik match. Stödes Andrew Söderb...

Läs mer

Omgång 1 B: Tre pinnar till Timrå 2, Alnö 2, Söråker och Ånge när B-slutspelet inleddes

17 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag kickade Slutspel B-serien igång för Medelpadsfemman där det gäller att bli "best of the rest" då man varken kan gå upp i Medelpadsallsvenskan ell...

Läs mer

Omgång 7, Västra: Ånge kollapsade mot Hassel och missar A-slutspelet - Matfors 2 vann uppskjuten match

9 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det skulle räcka med en poäng för Ånge borta mot Hassel för att ta sig till det hägrande A-slutspelet. Och länge såg allt bra ut med en 3-1-ledning, m...

Läs mer

Omgång 7, Östra: Södermalm till A-slutspelet och Sundsvalls FF vann gruppen

5 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev Södermalm som tog den fjärde och sista platsen till det stundande A-slutspelet. Sundsvalls FF vann gruppfinalen över Kungsnäs och lade beslag...

Läs mer