Omgång 1 B: Tre pinnar till Timrå 2, Alnö 2, Söråker och Ånge när B-slutspelet inleddes

17 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag kickade Slutspel B-serien igång för Medelpadsfemman där det gäller att bli "best of the rest" då man varken kan gå upp i Medelpadsallsvenskan eller åka ner i någon division 6. Kanske lite trist att inte ha "något att spela för" utöver äran. Hade varit intressant att det lag som tog hem Slutspel B åtminstone skulle få en chans till att kvala upp i fyran kan jag tycka. Nåväl, både Alnö 2 och Söråker inledde med varsin 6-0-seger och på Svartviks IP avgjorde Ånges spelande tränare Gisle Grimstad med en cykelspark i slutminuterna. Under måndagskvällen tog Timrå 2 hem en 3-0-victoria över Matfors 2 på Thulevallen.

 

Viggo Rolandsen tvåmålsskytt när IFK Timrå 2 vann på Thulevallen

Mötet på Thulevallen mellan andralagen i Matfors och Timrå stod länge mållös. Men med tjugan kvar bröt gästernas Viggo Rolandsen dödläget då han kom fri och drog på ett skott som passerade hemmakeepern. Fem minuter senare slog hemmamålvakten en för snäv passning som Viggo Rolandsen tog hand om och lade in 0-2 i tomt mål förbi en bedrövad MIF-keeper, som i övrigt svarade för en bra insats. Även solen har sina fläckar.
Med tio minuter kvar dribblade sig Aaaron Jakobsson fri från mittlinjen och avslutade med att chippa bollen över en utrusande sista utpost. De tre målen på tio minuter fick det att väga över i Timråfavör.
- Inget skönspel utan mer en krigarinsats som till slut ger oss tre rättvisa poäng tack vare stabilt försvarsspel. Framåt hade vi kunnat gjort ett par mål till, säger Timråtränaren Joakim Moxén.
- De var ett par storlekar större än oss ikväll. Vi inledde annars bra halvlekarnas första tio minuter för att sedan mattas. Redan efter en halvtimmas spel hade vi gjort sex byten vilket inte är normalt men vi hade flera spelare som var tillbaka efter sjukdom och orken var inte på topp. Det som kunnat rädda oss idag hade varit ett tidigt ledningsmål och sedan parkerat bussen framför eget mål, säger Matforstränaren Tony Salthammer.
Målskyttarna Viggo Rolandsen och Aaaron Jakobsson bäst i Timrå tillsammans med Ujwol Khatri.
Mittbackarna Alex Berggren och William Edström utmärkte sig bäst i Matfors 2.

Matfors IF 2 emblemIFK Timrå Herr 2 emblem 
Matfors IF 2 - IFK Timrå 2 0-3
17 juni 2024 - 19:30 - Thulevallen
0-1 Viggo Rolandsen (70)
0-2 Viggo Rolandsen (75)
0-3 Aaaron Jakobsson (80)
Domare: Krister Sandin
Publik: 48
 

Ångetränaren avgjorde i slutminuterna på Svartviks IP med en oackrobatisk bicycleta

Det blev en jämn premiär uppe på Hemmanet när Svartvik 2 gästades av Ånge i premiären av B-slutspelet.
Redan efter fem minuters spel var gästernas Mohamed Nuradeen fälld på väg igenom och Theo Evjen var i vanlig ordning drypsäker från elvameterspunkten.
Bara ett par minuter senare rullade det unga Svartviks-laget upp Ånges försvar och till slut fick Daniel Hansson läget han inte kunde missa.
Därefter spelade lagen i nästan 80 minuter utan nätkänning, även om lägen skapades, innan Ånges spelande tränare Gisle Grimstad provade på en oakrobatisk bicycleta när hemmamålvakten var ur spel och bollen visade sig singla in i nätet.
- Då hade vår anfallare Jackson strax innan blivit fälld inne i straffområdet men istället för straff varnade domaren honom för filmning. Ett märkligt domslut men det löste sig ändå till det bästa, säger matchvinnaren Gisle Grimstad och fortsätter:
- Vår första seger på naturgräs i år men det satt långt inne och vi fick kämpa hårt för de tre poängen. Vi mötte ett spelande lag men där vi flera gånger vann bollen högt och kunde skapa lägen, dock utan att förvalta dem.
- Vi lyckades hitta ett sätt att förlora den här matchen också. Vi spelade bra fram till sista tredjedelen där vi blev för tafatta men skapade ändå två frilägen, som tyvärr brändes. Lite symptomatiskt i år för vår del. Och de misstag vi gör bakåt blir vi straffade på. Vi försökte mobilisera för en kvittering på slutet men det var för lite tid kvar att åstakomma något, säger Svartvikstränaren Jens Dolk.
Ånges kollektiva kämpahumör får överbetyg.
I Svartvik 2 var Elias Algotsson överallt och fick hoppa in där det fattades folk och gjorde det bra oavsett position. Defensive mittfältaren Emil Gabrielsson och högeryttermittfältaren Daniel Hansson ska också ha beröm.

Svartviks IF 2 emblemÅnge IF  emblem 
Svartviks IF 2 - Ånge IF 1-2
16 juni 2024 - 19:00 - Svartviks IP
0-1 Theo Evjen (5, straff)
1-1 Daniel Hansson (8)
1-2 Gisle Grimstad (86)
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 39
 

6-0-seger för Söråker på Härevallen mot vingklippt Indal sedan man dubblat sin ledning sista kvarten 

Söråker tog hem en målmässig storseger på Härevallen när B-slutspelet startade.
Tim Granbom Olsson satte 0-1 redan i den åttonde minuten men Indals Mattias Nilsson nickade in 1-1 efter en hörna. Trodde alla, inklusive Söråker-spelarna, dock inte domarna som lät spelet fortsätta. Istället kunde gästerna gå ifrån till 0-3 i slutet av halvleken. Först fick Tarek Darwich på ett hårt skott på uppstuds som gick in under Indals-keepern och och Tim Granbom Olsson spädde på med sitt andra mål minuten därpå efter en fin soloprestation.
Med tre mål i ryggen släppte inte gästerna initiativet utan skickade in lika många bollar i Indalsmålet sista kvarten. Konrad Ålund Smedlund satte 0-4 på pass från hemmamålvakten (!) innan Kent Murray avslutade med en dubbel i slutminuterna. Totalt alltså 0-6.
- Vi inledde trevande och spelade mest på vår egen planhalva och skapade inte så mycket framåt förrän i slutet av halvleken. Bakåt släppte vi till ett par avslut från distans plus en nick som faktiskt var inne utan att domarna såg det. Lite tur för oss där. I andra spelade vi mer framåt än i sidled och på slutet var det bara en fråga om hur många mål vi skulle göra och om vi skulle hålla nollan, säger Söråkers spelande tränare Jonas Nordström.
- Vi har jättemånga skador just nu och fick kalla in ett par trotjänare plus att vi fick ringa in två ungtuppar, Simon Nordlander och Jonah Åström, som kom direkt från cupspel i helgen i benen. I första spelade vi bra men fick inte in bolluslingen, och när vi fick det blev det inte godkänt. Tyvärr slarvade vi en del i viktiga situationer som de inte var sena att straffa oss på, säger Indals tränare Anders Aspenrud.
I Söråker var Vilmer Strömgren på det centrala mittfältet städgubben som tog bort allt framför sin backlinje där många hemmaanfall strandade. Inhoppande högerbacken Leo Berglund och Joel Hammarström, upplugnare på mitten, var också klart till sin fördel.
Simon Nordlander och Jonah Åström kom undan med sina A-lagsdebuter i Indal med den äran.

Indals IF emblemSöråkers FF emblem 
Indals IF - Söråkers FF 0-6
16 juni 2024 - 18:00 - Härevallen
0-1 Tim Granbom Olsson (8)
0-2 Tarek Darwich (43)
0-3 Tim Granbom Olsson (44)
0-4 Konrad Ålund Smedlund (76)
0-5 Kent Murray (82)
0-6 Kent Murray (87)
Domare: Mahar Usew
Publik: 55
 

Alnö U avgjorde med fem mål sista halvtimman på Ljungalid - hattrick av Melvin Ogebrand

Alnö 2 tog hand om initiativet direkt på Ljungalid men hade svårt att omsätta övertaget i mål, dels beroende på starkt försvarsspel av hemmalaget och ofokuserade avslut av gästerna. Det krävdes att Ljungaspelarna satte bollen i eget mål i slutet av den första halvleken för att bryta dödläget.
Det dröjde sedan till dryga timman spelad innan Eddie Molin förmådde göra 0-2 och därefter gick ketchupflaskan i topp och Alnögrabbarna kunde gå ifrån till en 6-0-vinst där Melvin Ogebrand prickade in ett hattrick på slutet och även Melker Eklund Nordlander hittade nätet.
- 90 minuters spel mot ett mål, vi fick verkligen träna på att spela på motståndarnas planhalva men hade svårt att få in bollen i deras kasse. Vi orkade mer än dem på slutet och bollarna trillade in i strid ström. Proppen ur. Innan det tappade jag räkningen på hur många chanser vi brände, säger Alnötränaren Mattias Gustafsson.
- Så länge vi spelade som vi kommit överens om höll vi dem stången och det var bara ett sketet självmål som skiljde lagen men när man inte gör det vi pratat om blir det som på slutet idag, det rinner iväg. Kanske berodde det på trötthet då vi bara fick ihop en avbytare efter flera akuta sjukdomsfall då 19 spelare blev 12, säger Ljungas tränare Roger Mattsson.
Bäst i Alnö 2 var Vidar Kreij som visade kreativitet och slitstyrka på mitten.
Målvakten Mats -Erik Thunfors och hårt kämpande vänsterbacken Levi Molin bäst i Ljunga.

16 juni 2024 - 16:00 - Ljungalid
0-1 självmål (42)
0-2 Eddie Molin (61)
0-3 Melvin Ogebrand (66)
0-4 Melker Eklund Nordlander (81)
0-5 Melvin Ogebrand (83)
0-6 Melvin Ogebrand (85)
Domare: Abdulahi Shino
Publik: 30
 

Tabell

1 Alnö IF Utveckling   1 1 0 0 6 0 6 3
2 Söråkers FF   1 1 0 0 6 0 6 3
3 IFK Timrå 2   1 1 0 0 3 0 3 3
4 Ånge IF   1 1 0 0 2 1 1 3
5 Svartviks IF 2   1 0 0 1 1 2 −1 0
6 Matfors IF 2   1 0 0 1 0 3 −3 0
7 Indals IF   1 0 0 1 0 6 −6 0
8 Ljunga IF   1 0 0 1 0 6 −6 0

Omgång 3 A : Jumbon Wiskan vann med 7-3, målrikt även för Kungsnäs, Östavall kvitterade på stopptid och två tvåmålsskyttar på Stöde IP

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Ikväll spelades den sista omgången innan sommaruppehållet, bara den uppskjutna matchen mellan Kungsnäs och Östavall som spelas på söndag återstår. Möt...

Läs mer

Omgång 3 B: Alnö U ny serieledare och vinster även för Ånge, Svartvik 2 och Matfors 2 - nu blir det sommarlov

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

I sista omgången inför sommaruppehållet i Slutspel B tog under söndagskvällen Matfors 2 hem sin första trea via 9-1 hemma över Ljunga. Ikväll spelades...

Läs mer

Omgång 2 B: Dubbla hattrickskyttar när Timrå storvann och segrar även för Alnö U och Söråker

19 jun 2024 Div. 5 Medelpad

IFK Timrå 2 tog en brakseger över Indal med 9-2 där både Andreas Jäder och Viggo Rolandsen snickrade till ett hattrick. Alnö 2 vann en jämn match mot ...

Läs mer

Omgång 2 A (19-30 juni): Södermalm, Stöde och Sidsjö-Böle vann målrika matcher - Andrew Söderberg målgladast med fyra fullträffar

19 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Timrås och Sundsvalls Hockeys gamle hockeyback bjöd på en hel del fotbollsgodis när Södermalm besegrade Hassel i en målrik match. Stödes Andrew Söderb...

Läs mer

Omgång 1 A: Målrika segrar för Kungsnäs och Sidsjö-Böle, 4-1-vinst för SFF medan Östavall vann med uddamålet när A-slutspelet kickade igång

16 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Nu har agnarna sållats från vetet och nu har Slutspel A i Medelpadsfemman, det vill säga kampen om att nå uppflyttning till Medelpadsallsvenskan, kört...

Läs mer

Omgång 7, Västra: Ånge kollapsade mot Hassel och missar A-slutspelet - Matfors 2 vann uppskjuten match

9 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det skulle räcka med en poäng för Ånge borta mot Hassel för att ta sig till det hägrande A-slutspelet. Och länge såg allt bra ut med en 3-1-ledning, m...

Läs mer