Omgång 2: Andra raka segern och hållna nollan för Njurunda och Ida Runsvik gjorde hattrick i Matfors 5-0-seger

13 jun 2021 Div. 3 Medelpad

Omgång 2 blev utdragen med matcher från 9 juni till den 1 juli. Njurunda tog sin andra raka seger och höll sin andra raka nolla. Ida Runsvik gjorde hattrick i Matfors 5-0-seger över Timrå 2 och vinster blev det även för Selånger 2, Söråker 2, Heffnersklubban 2 och Sundsvalls FF

 

Matchreferat omgång 2 (9-13, 22 juni och 1 juli):

 

Sundsvalls FF fick slita sig till första segern: "Borde ha stängt matchen i första halvlek"

0-1 satte Angelica Vörlin Eriksson i den 20:e minuten efter att ha utnyttjat en jättefin djupledsboll från Frida Pedro och fri från halva plan avslutade hon med att iskallt tunnla hemmamålvakten.
Trots mängder av utsökta tillfällen att stänga matchen under den första halvleken stod det "bara" 0-1 på resultattavlan när lagen gick till pausvila.
Det var en klen ledning för efter paus gick SFF ner sig och Bergsjö tog över och laget från Medelpad fick slita för att freda sig.
Men med kvarten kvar började SFF återigen hitta rätt i spel och positioner och tog tillbaka taktpinnen och när mindre än fem minuter återstod kunde Saga Richnau göra det förlösande 0-2-målet då hon skar in i planen och fick en fin stickare som hon säkert placerade i nätet förbi Bergsjös storspelande målvakt Gerda Danneskog och säkra SFF:s första seger för säsongen.
– Ikväll gör vi en riktigt bra insats och utnyttjar ytorna och spelar fin fotboll och vaskade fram flera fina lägen och borde nog haft ledningen med minst 3-0 i paus. Bakåt släppte vi nog inte till ett enda avslut. Detta gällde den första halvleken, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg.
Och fortsätter:
– Men det händer någonting i paus. I andra tappade vi vårt fina spel och fick slita oerhört i defensiven för att freda oss. Gissa om det kändes skönt när Saga satte tvåan, säger Stefan Edberg och pustar ut.
Sundsvalls FF:s trio på det centrala mittfältet, Frida Pedro, Alice Sterner och Dahabo Muhudin Ali ska ha beröm för både teknik och slit. Framåt löpte Angelica Vörlin Eriksson förtjänstfullt även om det blev en och annan offside för mycket om vi ska vara kritiska.

2
1 juli 2021 - 19:00 - Råsjövallen
 

Fränsta föll med klara siffror i Hudiksvall

Fränsta hade inte så mycket att säga till om i mötet mot Team Hudik 2 på Glysis under tisdagskvällen. det rödsvart-randiga hemmalaget vann med hela 5-0.
Efter tre mål i första halvlek två av dem från Tilde Wallner, hade FIK oflytet att göra självmål i inledningen av den andra och med dryga kvarten kvar fastsällde Litéa Karlsson slutresultatet.
– Det var en rättvis seger i en lite smågrinig match, säger Fränstas tränare Micke Dahl.
14:åriga Tyra Lindqvist och lagkaptenen Josefin Persson förtjänar beröm i Fränsta.

0
22 juni 2021 - 19:45 - Glysis Sparbanken Arena
 

Andra raka segern och hållna nollan för Njurunda

Njurunda tog sin andra raka seger i Damtrean. Ikväll blev det 2-0 borta mot Kovland på Ånäsvallen.
Engla Ellqvist satte ledningsmålet efter en kvart på ett långskott som gick i en båge över duktiga hemmamålvakten Alva Berglund.
Därefter dröjde det till timman spelad innan Sophia Notefält Sandström ökade på vid den bortre stolpen sedan hon fått ett fint inlägg från vänsterkanten. Snyggt!
– Vi är egentligen bättre än 2-0 men vi brände flera lägen och deras målvakt var riktigt bra. Bakåt såg det också stabilt ut och vi höll andra raka nollan. KIF spelade fysiskt vilket var nyttigt för våra unga tjejer, säger Njurundas tränare Marcus Sjöström.
Njurunda hade matchens lirare i mittbacken Jenny Mattsson som var stor och stark och visade pondus och höll ihop därbak. Överbetyg även till Sophia Notefält Sandström som även blev målskytt trots spel på ovan plats.
I Kovland ska målvakten Alva Berglund framhållas.

2
13 juni 2021 - 19:00 - Ånäsvallen
 

Hattrick av Ida Runsvik i Matfors storseger över Timrå 2

Matfors behärskade kastvindarna bäst på Thulevallen och tog hem en klar 5-0-seger över IFK Timrå 2.
Stor segerorganisatör var Ida Runsvik som gjorde matchens tre sista mål samt låg bakom Elin Sundells ledningsmål i den första minuten. Ida sköt och Elin höll sig framme och slog in returen.
2-0 gjorde Felicia Karlsson i mitten av den första halvleken innan Ida Runsvik skred till verket med mål i minuter 35, 48 och 80.
– Vi spelade otroligt fin fotboll och ägde matchen och höll bollen bra efter marken i kastvindarna, säger Matfors tränare Elisabeth Gradin.
En för alla, alla för en, var parollen som gällde för Matfors idag.

0
13 juni 2021 12:00 - Thulevallen
 

Söråker 2 vände hotande nederlag till seger tack vare två sena mål

Matchen mellan andralagen i Näsviken och Söråker stod länge mållös på Tunet men med lite drygt 20 minuter kvar bröt hemmalagets Therese Karlsson dödläget med sitt 1-0-mål.
Med fem minuter kvar på matchuret var NIK ännu i ledningen men när domaren blåste för full tid hade både Emelie Sjöstedt och Wilma Svedlund prickat in varsitt mål och vänt på steken. En imponerande bedrift som påvisar att det finns moral i det unga laget!

2
12 juni 2021 - 14:00 - Tunet

 

Efter underläge i paus – Heffnersklubban 2 vände till klar seger: "Bra match med roligt spel"

Heffnersklubban 2 skapade ett flertal bra lägen under de första minuterna av matchen, men det var Alnö 2 som tog ledningen med ett perfekt skott av Lova Sundman precis vid straffområdeslinjen i minut nio.
Bägge lagen fortsatte skapa chanser även om Heffnersklubbans var lite vassare och efter en halvtimmes spel utjämnade Nike Hansson.
Efter pausvilan tog hemmalaget över ganska markant och med knappa timman spelad gjorde Irma Burman 2-1 och av bara farten kom även fullträffar från Linnea Sahlin och Elina Uhlin till ointagliga 4-1 vilket även blev slutresultatet.
– Det fjärde målet var riktigt snyggt där vi slog ett klockrent inlägg från vänster sida till bortre stolpen där en av våra centrala mittfältare Elina mötte bollen på volley, säger Heffnersklubban 2:s tränare Gottfrid Sjödin.
Sjödin fortsätter:
– Alnö bjöd upp till spel och fin fotboll vilket gjorde detta till en bra match med roligt spel från båda lagen.
Alla ska ha beröm i Heffnersklubban och några som slet på extra bra var Nike Hansson, som startade vändningen genom sitt 1-1 mål. Även Linnea Sahlin och Alice Hellman stack ut lite extra

1
10 juni 2021 - 19:00 - HK Vallen
 

Johanna Hallberg tvåmålsskytt när Selånger 2 vände tidigt underläge till klar seger

Ljusdal 2 tog ledningen efter kvarten spelad men innan den första halvleken var över hade gästande Selånger 2 vänt på kuttingen.
Först kvitterade Linn Gradin efter en halvtimme och därefter hittade Johanna Hallberg nätet dubbelt.
I den andra halvleken spädde Ella Gustafsson på med ett fjärde mål efter dryga timman spelad och segern definitivt säkrad.
Därmed var målandet över för kvällen och SSK 2 kunde resa hem med årets första trepoängare i bagaget.

4
9 juni 2021 - 19:00 - Älvvallen

 

Söröje avslutade premiärsäsongen med seger i svängigt och målrikt möte med Medskogsbron

29 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Över 160 åskådare hade kommit för att bevittna Söröjes avslutningsmatch i sin premiärsäsong i Damtrean mot Medskogsbron. Och den månghövdade publiken ...

Läs mer

Stöde avslutade med vinst mot Matfors trots insläppt mål redan i den första minuten

29 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Stöde har haft en trög höst men avslutade i alla fall starkt med en 3-1-seger borta över serietvåan Matfors trots ett baklängesmål i den första minute...

Läs mer

Sundsvalls FF vann klart över seriesegrarna Kovland i avslutningen

26 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF avslutade starkt med en 4-0-vinst över seriesegrarna Kovland med klara 4-0 sedan man strax innan halvtimman gått ifrån till en 3-0-ledni...

Läs mer

Njurunda vann sin avslutningsmatch - sätter press på Alnö 2 i kampen om seriesegern

24 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Ett motiverat Njurunda vann med klara siffror över Sidsjö-Böle i sin avslutningsmatch i B-slutspelet och sätter nu press på Alnö 2 att vinna sin sista...

Läs mer

Hattrick av Maja Medelberg när Söröje drog ifrån Sund i målprotokollet

22 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Maja Medelberg gav Söröje ledningen med 2-1 över Sund i slutet av den första halvleken och i andra spädde hon på med två mål ytterligare när gästerna ...

Läs mer

Kovland klara seriesegrare efter 5-0 i seriefinalen mot Matfors

22 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Kovland tog hem en klar 5-0-seger över Matfors i seriefinalen och säkrade seriesegern i A-slutspelet trots att det återstår en omgång.- En match med m...

Läs mer