Omgång 2, grupp 1: Medskogsbron och Kovland tog hem klara segrar medan Sundsvalls FF och Söråker rättvist kryssadde

16 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Tre matcher spelades i Damtreans grupp 2 där Medskogsbron och Kovland tog hem klara segrar medan Sundsvalls FF och Söråker tog en pinne var i sitt inbördes möte uppe på Balders konstgräs inför rekordpublik. Referat, kommentarer och fler bilder kommer under fredagen.

 

Kovland numret för stort för Sund - Marlene Ejerås gjorde tre mål på raken

I en välspelad match mellan Kovland och Sund blev erfarna Marlene Ejerås tungan på vågen med sitt hattrick när KIF till slut vann med 5-0, siffror som var en aning i överkant.
Tuva Lindberg satte ledningsmålet i minut 12 innan "Mallis" med tre mål på raken mellan minuterna 26 till 77 innan likaledes rutinerade Jonna Wistrand fastställde slutresultatet med åtta minuter kvar.
- Vi gör en riktigt bra match mot ett duktigt Sund. Vi stänger igen fint baktill samtidigt som vi hittar in fint i luckorna som skapas i Sunds försvar när de sätter en hög press på oss. Mallis gör en supermatch i comebacken och visar vilken klasspelare hon är med sina tre mål för kvällen, säger Kovlands tränare Charlie Merchant.
- Det känns konstigt att säga, men vi är faktiskt nöjda. Vi saknade otroligt många spelare som var borta av olika anledningar. Det var nästan på vippen att vi tvingades lämna w.o. men vi fick några som inte tränat att ställa upp och till slut fick vi till och med en hyfsad bänk. Kovland är ett bra lag och de tog sig lite väl enkelt förbi vårt försvarsspel. Nu står vi över nästa omgång och förhoppningsvis hinner vi få tillbaka skadade spelare och andra som inte kunde vara med ikväll, säger Sunds tränare Daniel Stegeby.
I Kovland var Marlene Ejerås outstanding i sin comeback men hela Kovland ska ha överbetyg för insatsen.
I Sund svarade Cristine Tjernström för ett hästjobb.
 
Sund IF DamKovlands IF Dam
Sund IF - Kovlands IF 0-5
16 maj 2024 - 20:15 - Kubikenborgs IP konstgräs
0-1 Tuva Lindberg (12)
0-2 Marlene Ejerås (26)
0-3 Marlene Ejerås (31)
0-4 Marlene Ejerås (77)
0-5 Jonna Wistrand (82)
Domare: Filip Magnusson
Publik: 50
 

Fasta situationer, tyngd och rutin bakom Medskogsbrons fem-etta över Sidsjö-Böle

Medskogsbron tog hem en fem-etta mot Sidsjö-Böle tack vare tre mål efter fasta situationer och två spelmål.
Redan i den tredje minuten landade en hörna framför fötterna på Cecilia Hjelm, som inte tvekade utan drog upp bollen i nättaket.
I den 20:e minuten styrde en Sidsjö-Böle-spelare oturligt en boll i eget mål och i den 37:e hittade Rosie Nilsson klykan efter en frispark.
Tilda Sundqvist var tillbaka på planen och hon gav Sidsjö-Böle ett litet hopp inför den andra halvleken via sin reducering.
Sidsjö-Böle gjorde också den andra halvleken jämnare men så, med tjugan kvar, fick Medskogsbron en hörna och den nickade Rosie Nilsson in till 4-1 och med tio minuter kvar fastställde likaledes rutinerade Marlene Laggren segern till 5-1.
- Vi inleder starkt och tar kommandot tack vare att vi kom upp i fin press och stressade dem att slå längre bollar som vi tog hand om. Vi visar även styrka vid fasta situationer och gör tre av våra fem mål efter liggande boll. Det här var en riktigt bra laginsats, säger Medskogsbrons tränare Gottfrid Sjödin.
- Vi försöker spela boll och är väldigt modiga i egna uppspel men har en tendens att stressa lite i onödan och ge bort målchanser. I offensiven har vi lite svårt att ge oss själva riktigt vassa lägen genom att spela på yta och nyttja vår snabbhet. Sen är det som vanligt att vi möter ett äldre och betydligt tyngre lag som vinner många närkamper. Plus att de har några klasspelare som utgör deras spets och gör mål. Deras seger var rättvis om än ett par mål för stor, säger Sidsjö-Böles tränare Christian Jansson.
De som stack ut lite extra i ett duktigt Medskogsbron var yttermittfältaren Ellinor Tellebo och de rutinerade pjäserna Rosie Nilsson och Marlene Lagren
I Sidsjö-Böle imponerades vi av debutanten Amal Ali, född -09, som tar för sig direkt centralt och är kreativ. Kommer bli en duktig fotbollsspelare. Även kul att se Tilda Sundqvist tillbaka och vara ett konstant hot för Medskogsbron i 90 minuter.
Medskogs bättre men blev lite onödigt stora siffror.
Vi konstaterar att även domarna, erfarne Björn Sjöblads trio, svarade för en väl genoförd match.
 
Sidsjö-Böle IF DamMedskogsbrons BK
Sidsjö-Böle IF - Medskogsbrons BK 1-5
16 maj 2024 - 20:15 - Westhagen
0-1 Cecilia Hjelm (3)
0-2 självmål (20)
0-3 Rosie Nilsson (37)
1-3 Tilda Sundqvist (39)
1-4 Rosie Nilsson (70)
1-5 Marlene Laggren (80)
Domare: Björn Sjöblad
Publik: 41
 

Sundsvalls FF hämtade upp 0-2-underläge i andra halvlek mot Söråker inför rekordpublik

Sundsvalls FF hade bjudit in till fest inför kvällens hemmamöte uppe på Balders konstgräs när Söråker gästade och klubbens ungdomar sålde hamburgare, skötte speakandet och hade även en livlig hejarklack snett bakom ena målet.
Men festen kom av sig något då Tilda Lundkvist satte 0-1 på frispark i den 19:e minuten och bara ett par minuter senare högg Alva Byström på returen efter Nora Staafs skott. Dock inget som verkade påverka hejarklacken negativt utan de ökade snarare takten för att stödja sitt favoritlag.
Hemmalaget brukar försöka spela sig uppåt i planen via passningar efter marken men hade svårt med Söråkers hårda press och fysiska spel. Åtminstone under den första halvleken.
I andra kom de helblå ut betydligt mer taggade och fick bättre ordning på sitt spel och knappt tio minuter in var Thelma Persson på väg igenom men blev stoppad oschyst och hon tog själv hand om straffsparken, stolpe in! Och då var till och med duktige söråkermålvakten Wilma Ålund maktlös. Det var hon också i den 78:e minuten då Thelma Persson var på språng i högerinnerposition och avlossade en dödlig projektil som gick i en båge över Wilma och in under ribban.
Båda lagen gick sedan för ett segermål men det kändes som bensinen var slut för dagen i värmen och 2-2 stod sig tiden ut. Ett rättvist resultat sett till spel och chanser inför rekordpubliken på 250 personer.

Lokalfotbollen-TV:
⚽️ Sundsvalls FF:s tvåmålsskytt Thelma Persson efter matchen mot Söråker
⚽️ Söråkers Tilda Lundkvist och Alva Byström om 2-2-matchen mot Sundsvalls FF
⚽️ Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg om upphämtningen mot Söråker
⚽️ Söråkers tränare Michael Wahlroos analyserar matchen mot Sundsvalls FF

 

Sundsvalls FF DamSöråkers FF
Sundsvalls FF - Söråkers FF 2-2
16 maj 2024 - Baldershovs IP Konstgräs
0-1 Tilda Lundkvist (19)
0-2 Alva Byström (22)
1-2 Thelma Persson (54, straff)
2-2 Thelma Persson (78)
Domare: Farhad Taherian
Publik: 250
 

Omgång 7, grupp 1: Sund tog sista A-slutspelsplatsen och Medskogsbron tog full pott i serien!

6 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Det blev Sund som tog hem den fjärde platsen till A-slutspelet efter en avgörande 4-1-seger över Söråker och gör nu trion Medskogsbron, tog full pott ...

Läs mer

Omgång 7, grupp 2: Tova Alm nickade Söröje till A-slutspelet inför 300 åskådare i Njurundaderbyt! Så gick det i övrigt i sista omgången

6 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Söröje vann derbyt över Njurunda inför 300 begaistrade åskådare hemma på IP i Västanå. Tova Alm både nickade in vinstmålet och laget vidare till A-slu...

Läs mer

Omgång 6, grupp 2: Sju särdeles segrar för Selånger 2 och Stöde och oavgjort mellan Matfors och Söröje

3 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Clara Högbom gjorde hela fem mål när Stöde vann med klara 7-0 över Heffnersklubban 3. Sju mål prickade även Selånger 2 i kvällens möte mot Alnö 2 på S...

Läs mer

Omgång 6: Tre poäng till Kovland, Sund och Sundsvalls FF

2 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Tack vare dagens vinster gör att Kovland och Sundsvalls FF gör redan klara Medskogsbron följe till A-slutspelet trots att det återstår en omgång. Om d...

Läs mer

Omgång 5, grupp 2: Historisk seger för Söröje, Selånger 2:s tidiga ryck avgjorde och ikväll vände HKBK 3 till vinst

31 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Nystartade Söröjes första hemmamatch - då kom första segern. Selina Stolt svarade för två av målen. Selånger 2 gjorde ett ryck med tre mål första halv...

Läs mer

Omgång 5, grupp 1; Triin Veskioja avgjorde mot sitt gamla lag när Medskogsbron tog femte raka segern medan Sund fixade sin första

30 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Triin Veskioja sänkte sina forna lagkamrater när hon skickade in Medskogsbrons enda mål i kvällens möte med Söråker. På Flodbergs IP tog Sund hem året...

Läs mer