Omgång 2, grupp 2: Alnö 2 bäst i målrikt möte, Matfors vann på kondisen och dubbla storsegrar för Selånger 2

16 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Selånger 2 stod över premiären och i sin första match tog man hem en fem-etta över Söröje i inledningsmatchen av omgång 2. Dessutom lirade man ikväll, i omgång 4, och besegrade då Njurunda med klara 7-1 på Gumsekullen. Under torsdagskvällen besegrade Matfors Stöde och Njurunda åkte på en ny förlust - 3-5 mot Alnö 2.

 

Alnö 2 släppte in tre hörnmål - men gjorde fem spelmål framåt

Njurunda rivstartade med två hörnmål innan tjugan spelats men Alnö 2 replikerade via Beatrice Juutinen och Doris Albecker och med 2-2 gick lagen till pausvila.
Strax innan timman spelad såg Svea Svensson till att Alnötjejerna hade vänt. Men den glädjen blev synnerligen kortlivad då Nellie Lauritzens omgående satte 3-3. Givetvis efter hörna.
Det oavgjorda resultatet såg ut att stå sig till slutsignal när Selma Dahlqvist slog en perfekt cutback till Maja Bryner som behärskat satte 4-3 och av bara farten gjorde Svea Svensson sitt andra mål för kvällen och spikade vinsten till 5-3.
- Obegripligt att vi släpper in tre hörnmål, men samtidigt gör vi fem spelmål så det är lite blandade känslor. Men på slutet hittade vi receptet till segerns sötma samtidigt som det vi tränat på omsatte tjejerna ikväll på match, säger Alnötränaren Ulf Bryner.
I Alnö 2 rev och slet Svea Svensson och visade upp ett drivet spel och gör också två av målen.
I Njurunda var målvakten Gudrun Lööv riktigt bra trots de fem insläppta. En "normal" målvakt hade släppt in det dubbla.
Överbetyg också till domartrion under ledning av Filip Lundberg som hela tiden var tydliga i sina bedömningar och röt till på skarpen när så krävdes.

Alnö IF Dam Div 3 emblem            
Alnö IF 2 -Njurunda IK emblem Njurunda IK 5-3
16 maj 2024 - 20:15 - Baldershovs IP Konstgräs
0-1 Moa Göransson (14)
0-2 självmål (18)
1-2 Beatrice Juutinen (26)
2-2 Doris Albecker (34)
3-2 Svea Svensson (57)
3-3 Nellie Lauritzen (59)
4-3 Maja Bryner (86)
5-3 Svea Svensson (88)
Domare: Filip Lundberg
Publik: ej räknad

 

Konditionen nyckeln till Matfors seger över Stöde

Matfors vann lite överraskande över Stöde med klara siffror, 4-1.
Madelene Strandberg och Lina Lundgren lade grunden med sina två mål första kvarten.
Clara Högbom, vem annars?, reducerade omgående och matchen stod sedan och vägde innan Lina Lundgren gjorde sitt andra mål direkt i öppningen av den andra halvleken och strax därpå utökade Frida Bergqvist till 4-1 och Stöde var ett slaget lag.
- Är grymt stolt över tjejerna men samtidigt lite förvånad, även om jag egentligen inte borde vara det med tanke på hur bra tjejerna tränat i vinter. Och det var konditionen som var nyckeln till segern idag plus att vi lyckades stänga ner Clara Högbom samtidigt som vi utnyttjade vår snabbhet i offensiven genom att slå tidiga bollar och inget kladd, säger Matfors tränare Mikael Sundberg,
- Vi var riktigt jävla dåliga, det var inte bra någonstans. Visserligen spelade vi nästan hela den andra halvleken på deras planhalva men de var vassa på sina kontringar och mer eller mindre bara sprang rakt igenom vårt försvar, suckar Stödes tränare Emilia Johansson besviket, och lite förbannad.
I Matfors var det en fullständig laginsats - alla var bra.
Clara Högbom gör aldrig en dålig match och bra var också nya mittfältaren från Fränsta, Engla Pettersson, som visade att hon kommer att bli en tillgång för sitt nya lag.

Matfors IF  emblemStöde IF emblem 
Matfors IF - Stöde IF 4-1
16 maj 2024 - 18:15 - Kubikenborgs IP konstgräs
1-0 Madelene Strandberg (6)
2-0 Lina Lundgren (15)
2-1 Clara Högbom (16)
3-1 Lina Lundgren (47)
4-1 Frida Bergqvist (49)
Domare: Anton Adra
Publik: 50
 

Hanna Rönngren dubbel målskytt mot moderklubben när Selånger 2 tog hem en storseger

Den här matchen tillhör egentligen omgång 4 men spelades ikväll på Gumsekullen och det tog en dryg halvtimma för Selånger 2 att bryta dödläget. Njurundafostrade Hanna Rönngren var den som inte bara prickade in 0-1 utan även matchens andra mål på straff strax därpå sedan hon själv blivit fälld. Och inte nog med det så ökade Alva Jönsson på till 0-3.
Njurundas Meja Brännström kastade ut en livlina precis innan halvtid med att slå en hörna direkt i mål.
Knappt fem minuter in i andra halvlek dödade Ella Gustafsson matchen och därefter gick luften ur för hemmatjejerna och SSK spädde på med tre mål ytterligare via Alva Jönsson (hennes andra), Emma Carlsson och Amanda Näslund Furåker.
SSK följde därmed upp söndagens klara seger med en ännu klarare ikväll, och båda mot Njurundalag.
- Kul att få spela på naturgräs även om planen var lite svårbemästrad. Vi gör ett ryck i slutet av den första halvleken och avgör tidigt i andra. Av de sju målen vi gör kommer sex efter fint spel och ett på straff, säger SSK-tränaren Marcus Dückhow.
 
           Selånger SK 2
Njurunda IK - Selånger SK 2 1-7 (tillhör omg. 4)
14 maj 2024 - 19:00 - Gumsekullen
0-1 Hanna Rönngren (35)
0-2 Hanna Rönngren (37, straff)
0-3 Alva Jönsson (43)
1-3 Meja Brännström (45) ...höra
1-4 Ella Gustafsson (49)
1-5 Alva Jönsson (63)
1-6 Emma Carlsson (79)
1-7 Amanda Näslund Furåker (82)
Domare: Frida Svensson
Publik: 42
 

Fem-etta för Selånger 2 i sin premiär - hattrick av Linn Gradin: "Överlag stabil insats"

Selånger 2 stod över första omgången och när laget begick sin premiär idag svarade Linn Gradin för ett hattrick och Ella Gustavsson för de övriga två fullträffarna i 5-1-segern över Söröje.
Linn Gradin avslutade ett friläge där hon i högerinnerposition sköt ett skott rakt upp i bortre krysset efter dryga kvarten och satte sedan en straff minuten före halvtidsvilan innan hon fullbordade sitt hattrick i minut 63.
Söröje spräckte nollan nästan direkt på innan Ella Gustafsson nätade dubbelt och faststälde fem-ettan.
- Nostalgiskt att åter ställas mot Söröje. De var inte alls oävna och de har många bra spelare men det syns att det saknas lite fotbollskondition ännu. För vår del är inte laget ihoptrimmat och det var några missförstånd emellanåt men överlag gör vi en stabil insats , säger SSK-tränaren Marcus Dückhow som ville plussa lite extra för sina båda målskyttar:

5
12 maj 2024 - 12:00 - Westhagen
0-1 Linn Gradin (16)
0-2 Linn Gradin (41, straff)
0-3 Linn Gradin (63)
0-4 Ella Gustafsson (65)
1-4 Viktoria Bergström (71)
1-5 Ella Gustafsson (73)

Omgång 3, grupp 2: Clara Högbom och Linn Gradin tvåmålsskyttar och Fanny Selin satte vinstmålet för sina klubbar

24 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Selånger 2 vann över Matfors efter två mål av Linn Gradin och Heffnersklubban 3 över Söröje sedan man vänt ett 0-2-underläge sista halvtimman, segersk...

Läs mer

Omgång 3, grupp 1 (23 maj): Medskogsbron befäste serieledningen - i övrigt kamp kring slutspelsstrecket

23 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Ikväll var det full omgång i Damtreans grupp 1 (nåja, jumbon Sund stod över) och Medskogsbron befäste sin serieledning via 4-0 på Sundsvalls FF medan ...

Läs mer

Damtrean, grupp 1 & 2: Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram

20 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

Omgång 2, grupp 1: Medskogsbron och Kovland tog hem klara segrar medan Sundsvalls FF och Söråker rättvist kryssadde

16 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Tre matcher spelades i Damtreans grupp 2 där Medskogsbron och Kovland tog hem klara segrar medan Sundsvalls FF och Söråker tog en pinne var i sitt inb...

Läs mer

Omgång 1, grupp 1: Noras och Elins dubblar gav segrar och även Trines enda - och Timrå 2 tog överraskande poäng av favoriterna Kovland

12 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Damtreans grupp 1 tjuvstartade med ett möte ur omgång 5 mellan Kovland och IFK Timrå 2 som slutade salomoniskt 1-1. "Riktiga" premiären gick av stapel...

Läs mer

Omgång 1, grupp 2: Hattrick av Matfors Lina Lundgren, sent segermål av Alnö 2:s Julia Hagberg och 1-9-förlust för Söröje i premiärmatchen

9 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Julia Hagberg blev matchhjälte i premiären då Alnö 2 vann med matchens enda mål mot Heffnersklubban 3 under onsdagskvällen. I kvällens andra match pri...

Läs mer