Omgång 2: Ny storvinst för Kuben, andra raka även för Selånger, Fränsta studsade tillbaka men Alnö föll åter

Linus Hallenius är makalös, fem mål igen, när Kuben körde över IFK Umeå med 7-0, Fränsta vände 0-1 till 3-1 borta mot Björna efter Oskar Nordlunds dubbel och igår gjorde Selångers Kalfa Kargbo sitt tredje mål när Selånger tog sin andra raka vinst i inledningen av årets serie, 1-0 över Anundsjö. Alnö åkte dit med 1-2 mot Ope efter veteranen Petter Magnussons drömvolley i krysset i minut 89.

Ope-veteranen sänkte Alnö i minut 89 med en drömvolley i krysset: "Fotbollen inte rättvis"

Ope var det klart bättre laget och när Jesper Andersson satte 1-0 i den 56:e minuten var det helt rättvist. Men efter det vaknade Alnö upp från dvalan, tog över fullständigt och Jesper Andersson (jodå, Alnö har också en, eller till och med två faktiskt) utjämnade i den 77:e. Man väntade bara på ett 2-1-mål för Medelpadingarna. Då, i minut 89, friskade Opes veteran Petter Magnusson på med en volley som hittade krysset och såg till att hemmalaget jublande kunde ta hem hela potten. Men Alnö gav järnet hela vägen in i kaklet och hade bud på kvittering.
- Det är det som gör att det känns extra surt. Fram till deras mål hade de mest boll men vi försvarade oss bra och de skapade inte några riktiga farligheter. Vi vaknar till efter deras mål och har flera chanser att vända till seger. Istället gör de 2-1 i slutet men vi ger aldrig upp och har lägen till ett andra mål men bollen studsade inte rätt väg för oss. Ibland är fotbollen inte alls rättvis, säger Alnötränaren Daryosh Hematian.
Plus i Alnö till 16-årige vänsterbacken Charlie Carnbro som gjorde A-lagsdebut med den äran. Överbetyg även till "Edvinarna" Blom och Ödlund.
 
Ope IF emblemAlnö IF emblem 
Ope IF - Alnö IF 2-1
13 april 2024 - 16:00 - Jämtkraft Arena
1-0 Jesper Andersson (56)
1-1 Jesper Andersson (77)
2-1 Petter Magnusson (89) 
Domare: Oscar Moss
Publik:
 

Linus Hallenius femmålsskytt för andra matchen på raken när Real Kuben skickade hem IFK Umeå med 0-7 i baken

Linus Hallenius gjorde fem mål i 14-1-premiären mot Björna. Idag svarade ex-proffset för lika många fullträffar när Real Kuben skickade hem IFK Umeå med en 7-0-förlust. 10 mål på två matcher är ett hyfsat facit, eller hur?
- Men glöm inte att han får fina bollar från sina medspelare också, påpekar tränaren Stefan Bjertung, och fortsätter:
- Den här matchen var annars lite som väderleken. Först lite grått men efter att vi gjorde två snabba mål strax innan halvtimmen började solen skina och vi började spela riktigt fin fotboll med snygga kombinationer och många vackra må. Vi vet att kraven ökar på oss efter vinster som 14-1 och 7-0 men vi vill leva upp till de kraven, inte minst från vår egen sida.
Fem fullträffar och ett assist (till namnen Sahlin) gör givetvis Linus Hallenius till "Man of the match". Kaptenen och födelsedagsbarnet (24) William Östman stod även han för en stark insats, precis som egentligen hela laget.
 
Kubikenborgs IF emblemIFK Umeå emblem 
Kubikenborgs IF - IFK Umeå 7-0
13 april 2024 - 14:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
1-0 Linus Hallenius (26)
2-0 Linus Hallenius (27)
3-0 Linus Sahlin (42) 
4-0 Linus Hallenius (46)
5-0 Linus Hallenius (49)
6-0 Linus Hallenius (60)
7-0 Axel Näsholm (81)
Domare: Petter Lindbom
Publik: ca 250
 

Oskar Nordlund tvåmålsskytt när Fränsta vände mot Björna: "Inget snack idag"

Fränsta hamnade tidigt i underläge borta mot Björna men med två mål innan halvtimman, Oskar Nordlund och Linus Abou-Reslam, såg man till att vända och då Oskar dubblade sitt målskytte med dryga kvarten kvar var den första trepoängaren i division 3 sedan förra seklet säkrad!
- Vi blev aldrig orolig ens efter deras tidiga mål, vi visade att det här var vår match och det var inget snack om vart segern skulle gå, säger Fränstaspelaren Kevin Henrysson.

Björna IF emblemFränsta IK emblem 
Björna IF - Fränsta IK 1-3
13 april 2024 - 13:00 - Skyttis IP
1-0 Ugur Akdag (5)
1-1 Oskar Nordlund (14)
1-2 Linus Abou-Reslam (24)
1-3 Oskar Nordlund (74)
Domare: Mauritz Grendin
Publik: 56
 

Inför dagens tre matcher för våra lokala lag

Efter sanslösa 14-1 mot Björna i premiären är det givetvis många som ser framemot Kubens hemmapremiär då IFK Umeå gästar. Nytt målkalas? Fränsta föll tungt i premiären mot Berg och stöter i sin andra raka bortamatch i inledningen på "tilltuffsade" Björna i en kamp där båda lagen vill studsa tillbaka omgående. Det lär även Alnö vara sugna på efter 0-2 i derbyt mot Selånger (som även vann igår, se referat nedan) där man måste vässa offensiven till mötet med Ope på bortaplan för att spela hem en trea.

 

Kalfa Kargbo avgjorde igen när Selånger tog andra raka trepoängaren: "Krigarinsats"

Kalfa Kargbo har i inledningen av serien skaffat sig en fin vana att avgöra matcher.
Två fullträffar i premiären mot Alnö följdes ikväll upp med matchens enda mål mot gästande Anundsjö i Selångers andra raka trepoängare i en småful match med en hel del fula efterslängar, som dock aldrig eller sällan beivrades av rättskiparen.
Segermålet kom med knappa timman spelad sedan Senay Haile Gaim vunnit ett motlägg, kontrat, kommit två mot en och lirat Kalfa Kargbo helt ren som förvaltade läget.
Anundsjö var inte ofarliga och hade en serie hörnor, frisparkar och inlägg in i straffområdet men på dem ägde SSK-keepern Filip Widén luftrummet och plockade ner det mesta eller boxade bort från farligt område.
- Dessutom svarade han för ett par poängavgörande räddningar rent allmänt, berömmer tränaren Jesper Hellström, och fortsätter:
- Sett till chanserna så var de närmare 1-1 än vi ett 2-0-mål sista halvtimman men vi gör en heroisk krigarinsats och försvaret med Anders Frisendal, Miika Petteri Lindroos och Gustaf Lindgren tätade till ordentligt när de sökte in med bollar bakom backlinjen.

12 april 2024 - 19:30 - Westhagen
1-0 Kalfa Kargbo (59)
Domare: Hanna Laajanen
Publik:
 

Inför Selånger - Anundsjö:

SSK tog hem den uppskjutna premiären i måndags över Alnö i derbyt med 2-0.
Ikväll, samtidigt som GIF Sundsvall matchar, gästas SSK av svårspelade Anundsjö några hundra meter därifrån på Westhagen.
Nolaskogsarna kommer från en sur 0-1-förlust mot Kramfors-Alliansen i premiären och lär sälja sig dyrt.
Lokalfotbollen tippar: Det var två jämna möten ifjol mellan de här lagen. SSK vann borta med 2-1 medan det slöt 1-1 på Selånger IP där gästerna låg närmast segern. Det lär bli jämnt även denna gång. 1-1?

 

Övriga matcher i omgång 2

 
Kramfors-Alliansen emblemObbola IK emblem 
Kramfors-Alliansen - Obbola IK 2-0
14 april 2024 - 14:00 - Kramfors IP
 
Dvärsätts BK emblemBergs IK emblem 
Dvärsätts BK - Bergs IK 4-0
14 april 2024 - 16:00 - Jämtkraft Arena
 

Omgång 11 (14-16 juni): Ett studentfirande Alnö fick ihop en startelva - men föll klart mot Kramfors

Alnö är på väg att tappa kontakten med lagen ovanför nedflyttningsstrecket och mitt i studentfirandet mötte man ikväll Kramfors-Alliansen och åkte upp...

Läs mer

Omgång 10: Real Kuben ett par nummer större än Fränsta, ett mål räckte för Selånger borta mot Björna - och Alnö forlorade dagens "måstematchn"

Kuben blev för svåra även för ett Fränsta på Myggvallen. Gästerna vann med klara 6-1 i en match som var jämnare än vad siffrorna visar. Melker Norén f...

Läs mer

Omgång 9: Kuben obevekliga i seriefinalen, Både Fränsta och Selånger vände till segrar men Alnö föll tungt på Olympia

Vad ska stoppa Real Kuben? Under lördagen dängde man Dvärsätt i seriefinalen med hela 4-0, två mål av Axel Näsholm, och leder nu serien med åtta poäng...

Läs mer

Omgång 8: Kuben bara vinner och derbykryss på Myggvallen och Alnö föll mot topplaget Dvärsätt

Under torsdagen kickade omgång 8 igång och man gjorde det med ett rafflande 2-2-derby inför 228 åskådare på Myggvallen mellan Fränsta och Selånger. Ku...

Läs mer

Omgång 7 (17-19 maj): Osannolik upplösning när Real Kuben tog hem toppderbyt, Oskar Nordlund kvitterade på stopptid för Fränsta i Kramfors men klar förlust för Alnö

Selånger och Real Kuben bjöd på raffel i drygt 97 minuter innan "Tigerränderna" tog hem sin sjunde raka "Victoria" efter en sanslös upplösning. Under ...

Läs mer

Omgång 6: Idel segrar för Medelpadslagen - fyra fullträffar av William Svelander när Alnö tog första trean

I omgång 6 prickade William Svelander in fyra fullträffar när Alnö tog hem årets första seger, 4-1 i Björna. Kuben spelade hem sin sjätte raka seger e...

Läs mer