Omgång 3 A : Jumbon Wiskan vann med 7-3, målrikt även för Kungsnäs, Östavall kvitterade på stopptid och två tvåmålsskyttar på Stöde IP

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Ikväll spelades den sista omgången innan sommaruppehållet, bara den uppskjutna matchen mellan Kungsnäs och Östavall som spelas på söndag återstår. Mötet mellan de båda obesegrade Sidsjö-Böle-Östavall slutade med ett kryss sedan gästerna kvitterat till 3-3 på stopptid. Kungsnäs vann med 7-1 över Södermalm men där siffrorna inte speglade resultatet, det var jämnare än så. Målrikt blev det även på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet. Alnö U tog även de hem en klar seger, 4-0 på Härevallen i Indal.

 

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

Elias Berglund hade en fin kväll på Westhagen och prickade in fyra av Kungsnäs mål i 7-1-segern över Södermalm. Siffror som egentligen inte speglade matchen som var betydligt jämnare än vad slutresultatet visar. Kungsnäs fick ett psykologiskt 3-1-mål i slutminuten av den första halvleken, Elias Berglund. Dessförinnan var det hemmamålvakten Axel Tjärnlund som med flera fina parader såg till att inte "farbröderna" i Södermalm fick ett målmässigt övertag.
Efter att Elias Berglund utökat till 4-1 med lite drygt tjugan kvar kunde Kungsnäs även spä på med tre bollar till när gästerna försökte flytta upp samtidigt som orken började tryta.
- Vi gör en jättebra match mot ett starkt Södermalm med många bra namn på papperet men även i verkligheten. Kul för våra unga killar att möta spelare som lirat på en hög nivå även om deras karriärer peakat. Vi tog hela tiden löpningar för att tötta ut dem och visade även tålamod vilket gav resultat och från minut 45 hade vi kontroll, säger Kungsnäs tränare Patrik Åsell.
- Vi gör spelmässigt en av de bättre matcherna under säsongen, speciellt i första halvlek, då vi hade mest boll och skapade flest chanser där vi kanske borde gjort några fler mål. När de vann boll långt nere på sin planhalva slog de om snabbt med långa bollar mot kvicka forwards där vi inte riktigt hängde med. Tyvärr rann det iväg på slutet men vi tar med oss att vi rullat fin fotboll och fört matchen, säger Södermalms tränare Johan Thelin.
Axel Tjärnlund i målet är redan nämnd och värt ett omnämnande är givetvis även fyramålsskytten Elias Berglund plus Adam Salin, född 09, som debuterade i seniorsammanhang med att även hitta nätet. Han "värmde upp" med en pojklagsmatch mot Matfors innan.
Mittbacken Johan Hagesjö och anfallaren Ahmad Kreis var extra duktiga i Södermalm. Johan gjorde sin bästa match i SFF-tröjan medan Ahmad peppade laget med positivt snack och var hela tiden giftig. Det var bara målen som saknades.
Beröm även till domaren Thomas Thunström som tillät fysisk fotboll och inte blåste så fort en lättare spelare föll i närkamp med en mer robustare med bättre balans.

Kungsnäs FC            Södermalm FF emblem
Kungsnäs FC - Södermalm FF 7-1
26 juni 2024 - 20:00 - Westhagen
1-0 Edwin Björnström (11)
2-0 Elias Berglund (22)
2-1 Mattis Olofsson (29)
3-1 Elias Berglund (45)
4-1 Elias Berglund (68)
5-1 Adam Salin (80)
6-1 Elias Berglund (83)
7-1 Vilmer Nordin (89, straff)
Domare: Thomas Thunström
Publik: 48
 

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

Mötet mellan Stöde och Hassel slöt 2-2 sedan både Christian Sjöberg och Bijan Yari Mivali nätat dubbelt för sina respektive lag.
Bijan slog till först då han satte 0-1 redan i den tionde minuten men Christian utjämnade i den 34:e med ett långskott som smet in under bortamålvakten.
Fem minuter in i den andra halvleken fick Sjöberg på ett nytt distansskott som satt perfekt rakt upp i krysset men Bijan replikerade i stort sett på avsparken för målet med att göra 2-2.
Båda lagen hade därefter chanser till ett ledningsmål, och Stöde lyckades också få dit en boll efter en snabb frispark som gick förbi en murdirigerande Hasselkeeper.
- Men domaren dömde bort målet trots att ingen begärt avstånd eller att han skulle varna eller tillrättavisa någon Hasselspelare. Fick heller aldrig någon riktig förklaring efter matchen varför han inte godkände målet, säger Stödes tränare Fredrik Viklund besviket.
Fredrik fortsätter:
- Det är vi som är spelförande och äger bollen mestadels men de spelar irrationellt och går på kontringar. För vår del fattades det en del sista tredjedelen för att avgöra den här matchen, vilket vi som sagt ändå gjorde men...
I Stöde slet tvåmålsskytten Christian Sjöberg hårt hela matchen och var tillsammans med Johan Sjölén och Patrik "Putte" Nilsson lagets främsta.
(kommentarer kommer förhoppningsvis även från Hassel under dagen).

Stöde IFHassels IF
Stöde IF - Hassels IF 2-2
26 juni 2024 - 19:00 - Stöde IP
0-1 Bijan Yari Mivali (10)
1-1 Christian Sjöberg (34)
2-1 Christian Sjöberg (50)
2-2 Bijan Yari Mivali (51)
Domare: Sefatullah Naghibi
Publik: 120
 

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

Jumbon Wiskan kom till spel mot serietrean Sundsvalls FF med tre rejäla förstärkningar, Fränstalånen Oskar Nordlund, David Danielian och Andreas Modén, vilket visade sig göra skillnad denna soliga onsdagskväll på Viskans IP.
Och det blev en målrik historia. Redan efter sex minuters spel hade lagen gjort varsitt straffmål och därefter skickade Wiskans straffskytt även in 2-1 via ett skott rakt upp i det vänstra krysset.
Anton Kerfstedt nickade sedan in en hörna och jublade som han avgjort EM-finalen men Victor Andersson reducerade efter dryga halvtimman innan lagen började hitta mer rätt i sitt försvarsspel.
Strax innan timman spelad drog gästernas Mohammad Omar på sig sitt andra gula kort, kapning och snack, och vägen låg öppen för en Wiskanseger. Men med en man kort lyckades Victor Andersson utjämna sedan han hunnit före Stefan Eriksson i hemmamålet på en djupledsboll och det var utjämnat.
Där och då såg matchen vidöppen ut men knappt tio minuter senare höll sig Andreas Modén framme och satte 4-3 och några minuter senare erövrade Oskar Nordlund bollen av en motståndare vid mittlinjen och satte av mot SFF-målet innan han vinklade in 5-3 i bortre vänstra gaveln. David Danielian ökade nästan omgående på till 6-3 innan Christian Wilhsson tog sig upp i anfallet och tryckte in 7-3 med, hör och häpna, fötterna och dessutom inte efter en fast situation utan en snabb kontraattack. Fyra mål sista 25 minuterna blev utslagsgivande mot ett SFF som mer eller mindre lade ner verksamheten efter 4-3-målet och Wiskan klättrade upp från sin jumboplats.

Lokalfotbollen-TV:
⚽️ Wiskans tvåmålsskytt Anton Olsson om sina mål mot SFF
⚽️ Wiskantränaren Sebastian "Basse" Backlund om 7-3-segern över Sundsvalls FF
⚽️ Sundsvalls FF:s tränare Alex Medina efter 3-7 i Wiskan

Viskans IFSundsvalls FF Herr
Wiskans IF - Sundsvalls FF 7-3
26 juni 2024 - 19:00 - Viskans IP
0-1 Johan Hallström (3, straff)
1-1 Anton Olsson (6, straff
2-1 Anton Olsson (16)
3-1 Adam Kerfstedt (22)
3-2 Victor Andersson (31)
3-3 Victor Andersson (68)
4-3 Andreas Modén (77)
5-3 Oskar Nordlund (84)
6-3 David Danielian (86)
7-3 Christian Wilhsson (88)
Utvisning Sundsvalls FF: Mohammad Omar (59)
Domare: Lina Blixt
Publik: 45 + Lokalfotbollen.nu
 

Sidsjö-Böle på väg mot seger på Skogsvallen - då kvitterade Anton Grödén för Östavall på stopptid

Toppmötet på Skogsvallen mellan obesegrade Östavall och Sidsjö-Böle blev en målrik och spännande historia även om skönspelet lyste med sin frånvaro i solskenet.
Redan i den fjärde minuten nickade Olle Nordberg in matchens första mål för gästerna men i den 26:e utjämnade Anton Grödén efter en dubbelhörna, även det med huvudet.
Erik Källström fick sedan på en bra träff från distans innan paus och hemmalaget gick till halvtid i ledning.
Tio minuter in i andra halvlek löpte sig Elis Carlsroth fri på en långboll där målvakten hann först men förlorade motlägget och bollen studsade in i mål och det var lika.
Fem minuter senare var Sidsjö-Böle i förarsätet sedan Filip Tägtström fått på en magisk volleyträff med vänstern och bollen med kraft tog vägen in i mål via ribban. Ett värdigt segermål. Men.när klockan tickat in på stopptid lobbnickade Anton Grödén in 3-3 över en utrusande keeper och lagen fick med sig en pinne var.
- Sidsjö-Böle är det bästa laget vi mött med många bra spelare och då håller det inte att slarva med vårt passningsspel, då blir man straffad när man tappar boll på fel ställen. Får ändå vara nöjd med att vi kommer tillbaka och får med oss en pinne, säger Östavalls tränare David Nordberg.
- En svängig match där första målet föll i fjärde minuten och det sista i 91:a och däremellan skiftade ledningen. Sett till spel och målchanser var 3-3 ett rättvist resultat trots att de kvitterar sent. De stora vinnarna denna kväll var dock knotten som hade rena smörgåsbordet bland spelare, ledare och publik, konstaterar Sidsjö-Böles lagledare Jonas Wallvik.
I Östavall ska Anton Grödén, som utöver sina två mål slet som en bindgalen, kvittera ut det bästa betyget. Ett aber var att veteranmålvakten Tony Eklund tvingades kliva av tidigt efter en axelskada.
I Sidsjö-Böle redde mittbacken Anton Sidén ut några farliga situationer. Filip Tägtström annars bäst på planen med fina öppnande passningar och ett drömmål.

Östavalls IF Sidsjö-Böle IF
Östavalls IF - Sidsjö-Böle IF 3-3
26 juni 2024 - 19:00 - Skogsvallen
0-1 Olle Nordberg (4)
1-1 Anton Grödén (26) ...nick
2-1 Erik Källström (38)
2-2 Elis Carlsroth (55)
2-3 Filip Tägtström (60)
3-3 Anton Grödén (90+1)
Domare: Burhan Yehye Ibrahim
Publik: 80
   
30 juni 2024 - 14:00 - Westhagen 
 

Tabell

1 Sidsjö-Böle IF   3 2 1 0 14 4 10 7
2 Kungsnäs FC   2 2 0 0 15 5 10 6
3 Östavalls IF   2 1 1 0 6 5 1 4
4 Stöde IF   3 1 1 1 6 11 −5 4
5 Sundsvalls FF   3 1 0 2 10 12 −2 3
6 Wiskans IF   3 1 0 2 12 16 −4 3
7 Södermalm FF   3 1 0 2 8 13 −5 3
8 Hassels IF   3 0 1 2 6 11 −5 1

 

Statistik

Omgång 1 A: Kungsnäs i topp över sommaren vid seger över Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelas den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där de förstnämnda går till sommarvila i serieledning via seger eller krys...

Läs mer

Omgång 3 B: Alnö U ny serieledare och vinster även för Ånge, Svartvik 2 och Matfors 2 - nu blir det sommarlov

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

I sista omgången inför sommaruppehållet i Slutspel B tog under söndagskvällen Matfors 2 hem sin första trea via 9-1 hemma över Ljunga. Ikväll spelades...

Läs mer

Omgång 2 B: Dubbla hattrickskyttar när Timrå storvann och segrar även för Alnö U och Söråker

19 jun 2024 Div. 5 Medelpad

IFK Timrå 2 tog en brakseger över Indal med 9-2 där både Andreas Jäder och Viggo Rolandsen snickrade till ett hattrick. Alnö 2 vann en jämn match mot ...

Läs mer

Omgång 2 A (19-30 juni): Södermalm, Stöde och Sidsjö-Böle vann målrika matcher - Andrew Söderberg målgladast med fyra fullträffar

19 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Timrås och Sundsvalls Hockeys gamle hockeyback bjöd på en hel del fotbollsgodis när Södermalm besegrade Hassel i en målrik match. Stödes Andrew Söderb...

Läs mer

Omgång 1 B: Tre pinnar till Timrå 2, Alnö 2, Söråker och Ånge när B-slutspelet inleddes

17 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag kickade Slutspel B-serien igång för Medelpadsfemman där det gäller att bli "best of the rest" då man varken kan gå upp i Medelpadsallsvenskan ell...

Läs mer

Omgång 1 A: Målrika segrar för Kungsnäs och Sidsjö-Böle, 4-1-vinst för SFF medan Östavall vann med uddamålet när A-slutspelet kickade igång

16 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Nu har agnarna sållats från vetet och nu har Slutspel A i Medelpadsfemman, det vill säga kampen om att nå uppflyttning till Medelpadsallsvenskan, kört...

Läs mer