Omgång 3 B: Alnö U ny serieledare och vinster även för Ånge, Svartvik 2 och Matfors 2 - nu blir det sommarlov

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

I sista omgången inför sommaruppehållet i Slutspel B tog under söndagskvällen Matfors 2 hem sin första trea via 9-1 hemma över Ljunga. Ikväll spelades de tre resterande matcherna och där blev det segrar för Alnö U (ny serieledare), Svartvik 2 och Ånge. Derbyt mellan Ånge och Ljunga är framflyttad till i slutet av juli.

Alnö 2 avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare

Alnö Utvecklingslag är nya serieledare i B-slutspelet. Detta efter en resultatmässigt klar bortaseger över Indal. Spelmässigt var det jämnare då bortakeepern Ossian Andrews Levenhagen med sina parader såg till att inte Indal hamnade i förarsätet.
Vidar Kreij satte 0-1 på straff i den 20:e minuten och efter Indals bränningar kunde istället Alnögrabbarna öka på ledningen med dryga timman spelad, målskytt Melvin Ogebrand.
Efter det målet mattades Indal och Justin Odoemelam och Eddie Molin kunde dubbla siffrorna till 4-0 i bortafavör.
- Vi hade svårt att få till det under den första halvleken men i andra såg det bättre ut och bollarna trillade in i Indalsmålet. Vi vinner men jag är inte riktigt nöjd på det sätt vi spelade men vi hade Ossian i målet och han såg till att de aldrig fick riktig närkontakt, säger Alnötränaren Mattias Gustafsson.
- Vi spelade riktigt bra och det här var ett steg i rätt riktning men vi har oflyt. Deras första mål är en straff efter kamp axel mot axel och de som stod på läktaren och hade en bättre position än mig sade att två av deras mål luktade offside. Men ingen skam att förlora mot Alnö, de har ett riktigt bra lag men nog var vi värda en poäng i alla fall sett till spel och chanser. Att de går ifrån på slutet är inget att säga om då vi gav dem ytor när vi flyttade fram manskapet, säger Indals tränare Anders Aspenrud.
Jämnt överlag i båda lagen men den som stack ut var nämnde Alnökeepern Ossian Andrews Levenhagen.

Indals IF emblemAlnö IF Herr utv emblem 
Indals IF - Alnö IF Utveckling 0-4
26 juni 2024 - 19:30 - Härevallen
0-1 Vidar Kreij (20, straff)
0-2 Melvin Ogebrand (64)
0-3 Justin Odoemelam (77)
0-4 Eddie Molin (81)
Domare: Filip Lundberg
Publik: 45
 

Svartvik 2 vann trots storspel av Timråmålvakten: "Räddade dem från tvåsiffrigt"

Svartvik 2 tog hem sin första seger i Slutspel B-serien när man lade serieledarna Timrå 2 på rygg hemma på Hemmanet.
1-0 satte Filip Wolf då han i den 17:e minuten fick ett välavvägt djupledspass från Axel Dolk och strax före pausvilan bröt Axel Dolkett uppspel,passade till Loke Berggren som i sin tur frispelade A-lagslånet Gustav Salomonsson fram till 2-0.
Svartvik dominerade matchen fullständigt och hade det inte varit för gästernas keeper Thawa Singkok hade siffrorna rusat i höjden ordentligt.
- Deras målvakt räddade dem från tvåsiffrigt. Med en normal målvakt hade vi gjort minst tio mål ikväll, han tog massor av rena frilägen, menar Svartvikstränaren Jens Dolk och fortsätter:
- Det som inte funkat spelmässigt tidigare satt nu på plats och det var kul att se och att vi kan komma in i höstspelet efter uppehållet med en skön känsla.
- Idag tvingades vi ställa upp med många halvskadade och slitna spelare och nådde inte alls upp i kapacitet. Men killarna kämpade och slet men det märktes att bensinen var slut så det här speluppehållet kommer jäkligt lämpligt för oss då några få spelare fått spela många matcher sista tiden, säger Timråtränaren Joakim Moxén.
I Svartvik 2 gjorde både Filip Wolf och Axel Dolk sina bästa insatser för säsongen. Mittbacken Adrian Sundberg var disciplinerad och brytsäker och anfallaren Gustav Salomonsson slet hårt på topp.
Bäst på plan var Timrås vesselsnabbe målvakt Thawa Singkok som nöp tiotalet frilägen och svarade för andra publikknipande insatser.

Svartviks IF 2 emblemIFK Timrå Herr 2 emblem 
Svartviks IF 2 - IFK Timrå 2 2-0
26 juni 2024 - 19:00 - Svartviks IP
1-0 Filip Wolf (17)
2-0 Gustav Salomonsson (42)
Domare: Kadar Mohamed Abdi
Publik: 48
 

Liam Hedberg fyramålsskytt när Matfors 2 målfrossade mot Ljunga

Redan i den första minuten nickade Walle Lindfors Nordström in 1-0 för Matfors 2 mot Ljunga och innan matchuret tickat upp till de 20 ledde hemmalaget med 4-0.
Därefter lugnade målskyttet ner sig fram till inledningen av den andra halvleken då det åter tog fart vilket till slut utmynnade i en 9-1-seger, Matfors 2:s första vinst efter de två inledande förlusterna i Slutspel B medan Ljunga får jaga vidare på sin. Liam Hedberg var värste skarprättaren med fyra fullträffar.
- Matchplanen följdes till punkt och pricka, vilket avlastar våra yngre spelare som får komma in och göra sina första tävlingsmatcher på seniornivå. Väl lyckat i alla led, kommenterade Matfors 2:s tränare Tony Salthammer.
- De sprang ifrån oss i inledningen både på planen och på resultattavlan. Efter 0-4 ändrade vi om lite och spelade med större djup och det såg bra ut ända till vi drog på oss skador och då vi hade få avbytare blev det kännbart. Nu är det uppehåll och vi ska samla ihop oss inför hösten och kanske med något nyförvärv till det här unga laget, säger nye Ljungatränaren Marco Padellaro som tagit över efter avgående Roger Mattsson.
Vindsnabbe fyramålsskytten Lian Hedberg bäst i ett bra Matfors 2.
Martin Brzezinski klev ner från mittfältet och tog djup efter 0-4 och Olle Westberg rev och slet på det centrala mittfältet och gav aldrig upp och var Ljungas bästa.
Duktig domare var Lina Blixth och förtjänar beröm.

22 juni 2024 - 19:00 - Thulevallen
1-0 Walle Lindfors Nordström (1) 
2-0 Kevin Viklund (5)
3-0 Walle Lindfors Nordström (14)
4-0 Liam Hedberg (18)
5-0 Kevin Viklund (49)
6-0 Liam Hedberg (51)
7-0 Masoud Jafari (61)
8-0 Liam Hedberg (75)
8-1 Olle Westberg (83)
9-1 Liam Hedberg (84)
Domare: Lina Blixth
Publik: 82
 

Två tidiga Ångemål i Söråker räckte hela vägen hem

Ånge inledde piggt uppe på Lötas konstgräs och efter sex minuters spel såg Theo Evjen att hemmamålvakten stod en bit ut så han skickade iväg en pärla från 30 meter som seglade in i bortre hörnet.
Alexander Hasselmalm fick emellertid en snar revansch då han räddade Theo Evjens straffspark strax därpå. Inte många som snuvat Theo från elvameterspunkten genom åren.
I den 18:e minuten kunde ingenting hindra Ånges unge Arvid Salomonsson från att göra sitt första seniormål. På ett perfekt inlägg från Jackson kunde han stöta in 0-2 från nära håll.
Gästerna hade sedan lägen att dryga ut ledningen ytterligare men siffrorna stod sig. Söråker då? Nja, hemmalaget fick inte alls till det och enda farligheterna skapades när man flyttade upp sina fyrtorn i försvaret vid fasta situationer. Men riktigt hett blev det aldrig.
- Vi startade med hög press och fick utdelning och ledde välförtjänt i paus. I andra backade vi hem i värmen och låg lägre och täppte till. Överlag gör vi en bra match, säger Ånges spelande tränare Gisle Grimstad.
Lagets andre spelande tränare, Joakim Andersson, tog på sig målvaktsrollen så den utespelare han är och skötte sig med den äran. Arvid Salomonsson imponerade i sin A-lagsdebut och i mittförsvaret var duon Herman Söderberg och Weng Chi Lei felfria.
(väntar på återkoppling från Söråker)

Söråkers FF emblemÅnge IF  emblem 
Söråkers FF - Ånge IF 0-2
26 juni 2024 - 19:00 - Söråkers IP
0-1 Theo Evjen (6)
0-2 Arvid Salomonsson (18)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 52
 

Tabell

1 Alnö IF Utveckling   3 3 0 0 14 2 12 9
2 IFK Timrå 2   3 2 0 1 12 4 8 6
3 Söråkers FF   3 2 0 1 8 3 5 6
4 Ånge IF   2 2 0 0 4 1 3 6
5 Matfors IF 2   3 1 0 2 11 8 3 3
6 Svartviks IF 2   3 1 0 2 4 4 0 3
7 Ljunga IF   2 0 0 2 1 15 −14 0
8 Indals IF   3 0 0 3 2 19 −17 0
 

Statistik

Omgång 1 A: Kungsnäs i topp över sommaren vid seger över Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelas den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där de förstnämnda går till sommarvila i serieledning via seger eller krys...

Läs mer

Omgång 3 A : Jumbon Wiskan vann med 7-3, målrikt även för Kungsnäs, Östavall kvitterade på stopptid och två tvåmålsskyttar på Stöde IP

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Ikväll spelades den sista omgången innan sommaruppehållet, bara den uppskjutna matchen mellan Kungsnäs och Östavall som spelas på söndag återstår. Möt...

Läs mer

Omgång 2 B: Dubbla hattrickskyttar när Timrå storvann och segrar även för Alnö U och Söråker

19 jun 2024 Div. 5 Medelpad

IFK Timrå 2 tog en brakseger över Indal med 9-2 där både Andreas Jäder och Viggo Rolandsen snickrade till ett hattrick. Alnö 2 vann en jämn match mot ...

Läs mer

Omgång 2 A (19-30 juni): Södermalm, Stöde och Sidsjö-Böle vann målrika matcher - Andrew Söderberg målgladast med fyra fullträffar

19 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Timrås och Sundsvalls Hockeys gamle hockeyback bjöd på en hel del fotbollsgodis när Södermalm besegrade Hassel i en målrik match. Stödes Andrew Söderb...

Läs mer

Omgång 1 B: Tre pinnar till Timrå 2, Alnö 2, Söråker och Ånge när B-slutspelet inleddes

17 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag kickade Slutspel B-serien igång för Medelpadsfemman där det gäller att bli "best of the rest" då man varken kan gå upp i Medelpadsallsvenskan ell...

Läs mer

Omgång 1 A: Målrika segrar för Kungsnäs och Sidsjö-Böle, 4-1-vinst för SFF medan Östavall vann med uddamålet när A-slutspelet kickade igång

16 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Nu har agnarna sållats från vetet och nu har Slutspel A i Medelpadsfemman, det vill säga kampen om att nå uppflyttning till Medelpadsallsvenskan, kört...

Läs mer