Omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykdernbyt på Skyttis över Lucksta med uddamålet av fem i en riktig kvällsdrabbning med avspark 19:00.

Uddamålsförlust för Lucksta mot Gottne efter bisarrt självmål

Ett sent mål av Bassim Nassir räckte inte för Lucksta utan det blev en uddamålsförlust med 2-3 på Skyttis i klykderbyt mot Gottne efter bland annat en bisarr nick i eget mål av en bortaförsvarare.
- Vi tryckte på för en kvittering och skulle nog haft en straff efter en upphakning då deras försvarare, tog benet före bollen men domaren valde att blåsa hörna istället, säger Luckstas tränare Paul Thompson besviket.
Niklas Palm gav annars Gottne en tidig ledning då en lång målvaktsutspark gick mellan backarna till Palm som lyfte bollen över en utrusande keeper.
Amir Payande replikerade i minut 17 då han nickade in 1-1 på en hörna men Gotttne återtog ledningen sju minuter senare. På ett högerinlägg skulle en Luckstaförsvarare nicka tillbaka bollen till egen målvakt men fick för bra träff och lobbade snyggt över honom. Förståeligt att han sedan gömde huvudet i händerna efter den olyckliga fadäsen.
Strax innan timman spelad vräkte sig Liam Collings skoningslöst på Danny Harmons inlägg och 3-1 lyste upp resultattavlan.
Lucksta gav inte tappt och i den 90:e minuten reducerade Abbe Turay och en forcering på stopptid gav bland annat den ovanstående straffsituationen. Men närmare än så kom aldrig Lucksta och hela potten blev kvar i Nolaskogs.
- Vi hade lite problem med deras fysiska spel och långa bollar men tycker nog att vi skulle fått med oss någonting från den här matchen i form av poäng men vi måste lära oss det fysiska spelet bättre och inte släppa in enkla mål. Lyckas vi med det är jag inte orolig, säger Paul Thompson.
Simon Jönsson, nyförvärvet från Hassel, var än en gång en rese i försvaret tack vare sin snabbhet och följsamhet. Halvskadade Samuel Keflit hoppade in i andra och visade att han är på gång. Även Ibrahim Sankoh-Yillah hoppade in och visade fina takter.

Läs även:
⚽️ Första vinsten bokförd i Gottne

Gottne IF emblemLucksta IF emblem 
Gottne IF - Lucksta IF 3-2
13 april 2024 - 19:00 - Skyttis IP
1-0 Niklas Palm (8)
1-1 Amir Hossein Payande (17)
2-1 självmål (24) 
3-1 Liam Collings (57)
3-2 Bassim Nassir (90)
Domare: Andreas Forsberg
Publik: ej räknad
 

Inför Gottne-Lucksta: Tufft kvällsderby på Skyttis

Med sen avspark, 19:00, vankas det "klykderby" på Skyttis mellan Gottne och Lucksta där bägge lagen jagar sina första trepoängare. LIF var nära senast hemma mot Boden men "en boll som inte var inne" på stopptid såg till att Norrbottningarna fick med sig en pinne hem och Lucksta får sukta ett tag till efter sin första historiska seger på division 2-nivå. Kommer den ikväll istället? Personligen håller jag dessvärre de mer rutinerade nolaskogsarna som knapp men klar favorit i afton.

 

Övriga matcher i omgång 2

12 april 2024 - 19:00 - Bodens Energi Arena
 
Älgarna-Härnösand IF emblemKiruna FF emblem 
Älgarna-Härnösand IF - Kiruna FF 1-3
13 april 2024 - 12:00 - Högslättens IP
 
IFK Luleå emblemYtterhogdals IK emblem 
IFK Luleå - Ytterhogdals IK 2-1
13 april 2024 - 14:00 - Nyabvallen
Täfteå IK emblemSkellefteå FF emblem 
Täfteå IK - Skellefteå FF 1-3
13 april 2024 - 14:00 - Täfteborg
 
Team TG FF emblemIFK Östersund emblem 
Team TG FF - IFK Östersund 2-1
13 april 2024 - 16:00 - Umeå Energi Arena SOL
 
Umeå FC Akademi emblemFrösö IF emblem 
Umeå FC Akademi - Frösö IF 1-0
13 april 2024 - 16:00 - Tegstunet

Omgång 12 (12-15 juni): Lucksta lirar på lördag - kommer första bortapoängen uppe i Skellefteå?

12 jun 2024 Div. 2 Norrland

I onsdags inleddes den 12:e omgången med ett Jämtlandsderby mellan Frösö och IFK Östersund där gästerna åkte tillbaka över bron med tre poäng i bagage...

Läs mer

Omgång 11: Abdulie Turays tidiga straffmål räckte hela vägen till tre poäng för Lucksta mot Kiruna

8 jun 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta fick äntligen spela hemma på Sörforsvallen. För premiärmotståndet stod långväga gästerna Kiruna FF i en lunchmatch, och det blev ett taggat he...

Läs mer

Omgång 10: Lucksta-skutan gick under med man och allt på Frösön: "Jag är mållös"

2 jun 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta hade chansen att rycka från Frösö i kampen kring nedflyttningsstrecket men havererade i sexpoängsmatchen. Redan efter åtta minuters spel låg m...

Läs mer

Omgång 9: Bergnäset utnyttjade Luckstas påvra försvarsspel och reste hem med en 4-2-seger

26 maj 2024 Div. 2 Norrland

Efter den imponerande 4-0-segern över IFK Luleå förra helgen väntade nästa Luleålag idag, även det "hemma" på NP3 Arena när överraskningslaget Bergnäs...

Läs mer

Omgång 8 (18-19 maj): Lucksta studsade tillbaka efter brakförlusten i Umeå - skickade hem IFK Luleå med 0-4 i baken

18 maj 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta åkte på en riktig överhalning förra helgen, 1-7 mot Team TG, och låg på negativ kvalplats inför dagens match mot IFK Luleå på NP3 Arena där ma...

Läs mer

Omgång 7: Stjärnsmäll för Lucksta uppe i Umeå mot serieledarna Team TG - Paul Thompsons största förlust

11 maj 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta har halkat ner på negativ kvalplats och idag väntade serieledarna Team TG uppe i Umeå. Något som utmynnade i tränaren Paul Thompsons största f...

Läs mer