Omgång 3: Ida Skarpsvärd Olsson och Felicia Karlsson fyramålsskyttar, Njurunda gjorde tvåsiffrigt medan två matcher slutade mållösa

17 jun 2021 Div. 3 Medelpad

Både Fränstas Ida Skarpvärd Olsson och Matfors Felicia Karlsson gjorde fyra mål vardera den här omgången. För Ida blev det vinst medan Felicia fick nöja sig med ett kryss. Njurunda målfrossade mot Bergsjö, 10-0, Alnö 2 malde ner Kovland och två matcher slutade för ovanligheten mållösa.

 

Matchreferat omgång 3 (15-17 juni)

 

Felicia Karlsson fyramålsskytt för Matfors - men Sundsvalls FF kom tillbaka och kämpade till sig ett kryss

Det blev en målrik historia när Sundsvalls FF tog emot Matfors på Baldershovs naturgräs.
Redan i den tredje minuten slog hemmalagets ibela Demiri in en målvaktsretur och fem minuter senare utjämnade Felicia Karlsson sedan hon snappat upp en inspark och utnyttjat tillfället.
Angelica Vörlin Eriksson återgav SFF ledningen i mitten av halvleken men i slutet av den prickade Felicia Karlsson in två mål med välriktade skott och fullbordade sitt hattrick och såg till att vända till ledning för Matfors.
Felicia var emellertid inte nöjd för aftonen utan direkt i öppningen av den andra satte hon även sitt och Matfors fjärde fullträff.
Där och då talade allt för ännu en seger för Matfors men därefter tappade man mycket av sitt spel och med kvarten kvar kunde först Tilde Andersson reducera och i den 81:a minuten satte Frida Pedro poängräddande 4-4.
– Är glad över mina mål men besviken på att vi inte kan knyta ihop säcken och vinna matchen, säger Felicia Karlsson, 19.

Lokalfotbollen-TV:
• Llagens båda tränare Stefan Edberg (Sundsvalls FF) och Thomas "TK" Karlsson (Matfors IF):

Klicka här för att se fler bilder från matchen

4
17 juni 2021 - 20:00 - Baldershovs IP
 

Tvåsiffrigt för Njurunda – skickade hem Bergsjö med 10-0 i baken

Det är inte ofta man gör tio mål i fotboll. Men det var precis var Njurunda IK gjorde mot gästande Bergsjö IF i kvällens match i Damtrean.
Målen formligen regnade in i hälsingetjejernas målnät solen till trots uppe på Gumsekullen varav sex under den första halvleken.
Hemmalaget kunde visa upp tre stycken tvåmålsskyttar, Meja Brännström, Moa Persson och Engla Ellqvist medan lagkaptenen Meja Lauritzen, Leia Reinhammar och Sophia Notefält Sandström "nöjde sig" med varsitt. Dessutom fick man hjälp av ett självmål...

0
17 juni 2021 - 19:00 - Gumsekullen
 

Chansrikt men mållöst mellan andralagen i Selånger och Heffnersklubban

Andralagen i Selånger och Heffnersklubban möttes nere på "Campingplan" och det blev en händelserik match som dock inte bjöd på några måljubel trots skapande av målchanser från bägge lagen. Därtill var inte skärpan på topp samtidigt som lagens båda målvakter Olivia Wallner (Selånger) och Ebba Larsson (Heffnersklubban) spelade storstilat med flera fina parader.
– En jämn och tuff match som ligger och väger i 90 minuter. Vi sslarvar lite i första halvlek och således får selånger spela rätt så fritt. I andra tar vi över rätt tydligt och spelar vårat spel så gott det gick på en undermålig spelplan, medan Selånger går för långa bollar under den andra halvleken. Jag är nöjd över vår insats och framöver får vi slipa till målgörandet. Alla ska ha en eloge för spelet i kvällens match, säger Heffnersklubban 2:s tränare Gottfrid Sjödin.

0
17 juni 2021 - 19:00 - Selånger IP - Campingplan
 

Mållöst derby uppe på Löta – Högberg & Forslund höll nollan

Det vankades derby i Damtrean uppe på Löta under torsdagskvällen mellan andralagen i Söråkers FF och IFK Timrå.
Men några mål fick den 60-hövdade publiken inte få sig till livs.
Varken hemmamålvakten Therese Högberg eller gästernas Tea Forslund (normalt forward) lät sig överlistas.
Söråker är därmed fortfarande obesegrade efter tre matcher medan Timrå kunde lägga till en oavgjord match till en vinst och en förlust.
Tyvärr hann Lokalfotbollen inte få tag i lagens ledare då vi kom hem sent efter att ha bevakat två matcher på Baldershov denna afton. Har inte heller fått några rapporter från matchen. Ännu vill säga, men det kanske kommer några rader under dagen?

17 juni 2021 - 19:00 - Söråkers IP
 

Alnö 2 tog hem segern på Släda 2 mot gästande Kovland: "Malde ner dem"

Lisa Fahlén satte ledningsmålet tio minuter före pausvilan, ett resultat som stod sig till minut 69 då Elin Odelberg dubblade försprånget efter att ha fått ett perfekt snett inåt bakåt pass från Miriam Wiklund från vänsterkanten.
I den 82:a minuten fastställde sedan Miriam Viklund hemmasegern till 3-0.
– En stabil insats där vårt fina spel malde ner de blåklädda. Kovland spelar delvis ett fysiskt spel men har svårt att hänga med i svängarna när vi skruvade upp tempot. Vi visar upp ett bra kollektivt försvarsspel gör att Kovland aldrig kan hota med några farligheter. Vi tar matchen dit vi vill och der dem inte så mycket utrymme, säger Alnö 2:s tränarduo Ulf Bryner och Thobias Björklund.
Duon fortsätter:
– Vi följer den fotbollsfilosofi vi tror på och jobbar med och har spelat ihop oss bra i några matcher nu. Det är en härlig energi och fotbollsglädje bland tjejerna som speglar av sig på hemmaarenan.
I Alnö styrde kapten Elin Odelberg skutan och gjorde dessutom ett mycket fint spelmål. Stort plus även till "06-tjejerna" Tindra Andersson, Lisa Fahlén och Julia Jonsson som spelade ett väldigt moget spel och gjorde jobbet till ett hundra procent.
Beröm även till Kovlands målvakt Alva Berglund som stod pall för väldigt många avslut, speciellt under den andra halvleken.

0
17 juni 2021 - 18:30 - Släda IP 2
 

Ida Skarpsvärd Olsson fyramålsskytt i Fränstas 6-0-victoria: "Vägvinnande fotboll"

Ida Skarpsvärd Olsson hade en fin kväll när Fränsta skickade hem Näsvikens andralag med 6-0 i baken. Hon producerade nämnligen inte mindre än fyra fulltäffar varav ett äkta hattrick martchens första 23 minuter.
Sista 20 minuterna satte Ebba Dubbel 4-0, Elin Mattsson femman innan Ida rundade av med sitt fjärde mål till 6-0.
– En väldigt bra match från vår sida och vi spelar en riktigt fin och vägvinnande fotboll med flera granna fullträffar. Det var njutbart att vara tränare idag, säger Micke Dahl.
I Fränsta förtjänar hela laget beröm och ett extra omnämnande, givetvis, till Ida Skarpsvärd Olsson och Ebba Dübbel för sin insats på det centrala mittfältet.

0
15 juni 2021 - 19:00 - Myggvallen
 

Övriga matcher i omgång 3

 

1
16 juni 2021 - 19:00 - Glysisvallen
 

Söröje avslutade premiärsäsongen med seger i svängigt och målrikt möte med Medskogsbron

29 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Över 160 åskådare hade kommit för att bevittna Söröjes avslutningsmatch i sin premiärsäsong i Damtrean mot Medskogsbron. Och den månghövdade publiken ...

Läs mer

Stöde avslutade med vinst mot Matfors trots insläppt mål redan i den första minuten

29 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Stöde har haft en trög höst men avslutade i alla fall starkt med en 3-1-seger borta över serietvåan Matfors trots ett baklängesmål i den första minute...

Läs mer

Sundsvalls FF vann klart över seriesegrarna Kovland i avslutningen

26 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF avslutade starkt med en 4-0-vinst över seriesegrarna Kovland med klara 4-0 sedan man strax innan halvtimman gått ifrån till en 3-0-ledni...

Läs mer

Njurunda vann sin avslutningsmatch - sätter press på Alnö 2 i kampen om seriesegern

24 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Ett motiverat Njurunda vann med klara siffror över Sidsjö-Böle i sin avslutningsmatch i B-slutspelet och sätter nu press på Alnö 2 att vinna sin sista...

Läs mer

Hattrick av Maja Medelberg när Söröje drog ifrån Sund i målprotokollet

22 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Maja Medelberg gav Söröje ledningen med 2-1 över Sund i slutet av den första halvleken och i andra spädde hon på med två mål ytterligare när gästerna ...

Läs mer

Kovland klara seriesegrare efter 5-0 i seriefinalen mot Matfors

22 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Kovland tog hem en klar 5-0-seger över Matfors i seriefinalen och säkrade seriesegern i A-slutspelet trots att det återstår en omgång.- En match med m...

Läs mer