Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Alnö i ett derby och det blev seger i en synnerligen målrik tillställning, 5-4. I fredags föll "fullpottaren" Selånger mot ett försvars- och kontringsstarkt Kramfors-Alliansen med 0-2 men under lördagen försvarade Kuben sin svit av vinster då man slog tillbaka Anundsjö hemma med 4-1, en match som kolliderade med GIF Sundsvalls i Superettan vilket också syntes på den tama publiksiffran.

 

Fränsta vann målrik hemmapremiär över Almö med uddamålet av nio

Alnö gjorde matchens första mål och de två sista. Ändå var det Fränsta som tog hem segern med 5-2 sedan man gjort ett ryck och gått från 2-2 till 5-2 innan gästerna var nära att jobba sig ikapp.
Jesper Andersson öppnade målskyttet i minut 17 då han kom igenom och lyfte bollen över den utrusande Fränstakeepern. Det tog emellertid minuten innan Haik Danielian nöp till på en lös boll från tio meter och det var kvitterat.
I mitten av halvleken hamnade bollen hos Oskar Nordlund som mötte direkt med vänstern och bollen borrade sig in i den bortre högra gaveln och hemmalaget hade vänt.
William Svelander drog i minut 37 in en målvaktsretur och det var jämnt skägg igen innan Jordan Binns visade spänst och nickade in återtagen hemmaledning med en nick rakt upp i krysset. Efter det blåste domaren för halvtid.
Resultatet stod sig, trots flera ramträffar av lagen, fram till mitten av den andra halvleken då Oskar Nordlund snappade upp ett dåligt hemåtspel och tunnlade Theo McIntyre i Alnömålet.
Med tio minuter kvar ökade Durak Durakovski på till 5-2 efter att ha varit inne på planen knappt 45 sekunder. Game over? Nej, seriens mest rutinerade spelare Bogdan Smishko hoppade in i den 61:a minuten, drog på sig ett gult kort i 66:e innan han i den 83:e fällde en bortaspelare bakifrån inne i straffområdet vilket fick domaren att hala upp det andra gula kortet för ukrainaren. Den efterföljande straffen satte William Svelander och när sedan Isak Sandin Lundgren reducerade till 4-5 på stopptid blev det ett några nerviga minuter för hemmaspelarna men någon riktig chans till ett 5-5-mål nådde det helröda bortalaget aldrig fram till. Ingen rolig helg i samband med 100 års-firandet för Alnö i helgen då även damlaget i div. 1 Norra föll tungt borta mot Bergnäset.
 
 
Scrolla ner på sidan för fler av Pias bilder.
 
Fränsta IK emblemAlnö IF emblem 
Fränsta IK - Alnö IF 5-4
28 april 2024 - 13:00 - Ånge IP
0-1 Jesper Andersson (17)
1-1 Haik Danielian (18)
2-1 Oskar Nordlund (24)
2-2 William Svelander (37)
3-2 Jordan Binns (45)
4-2 Oskar Nordlund (68)
5-2 Durak Durakovski (80)
5-3 William Svelander (84, straff)
5-4 Isak Sandin Lundgren (90+2)
Utvisning Fränsta:Bogdan Smishko (83, två gula)
Domare: Pontus Östlin
Publik: ej räknad (ca 100)
 

Kuben förlängde sin vinstsvit - 4-1 över Anundsjö

Kuben forsätter vara svårtuggade. Idag kom fjärde raka segern via 4-1 över Anundsjö på Westhagen.
Linus & Linus (Hallenius & Sahlin) såg till att "Tigerränderna" hade en 2-0-ledning redan efter dryga tio minuter. Anundsjö reducerade efter halvtimman och det blev lite nerv i tillställningen men direkt i öppningen av andra halvlek satte Mehmed Hafizovic dit trean och i den 72:a nitade Tim Jonsson slutresultatet 4-1.
- Fantastiskt att få förlänga sviten, speciellt då många topplag, inklusive Anundsjö, matchar tufft just nu. Vi gick ner lite i tempo efter tidigt 2-0 men hade bra kontroll. Vi släppte till få målchanser och skapade många så vinsten var fullkomligt rättvis. Goda betyg till samtliga kubare och ett gott matcharrangemang, säger Kubens tränare Stefan "Lagga" Lagergren.

Kubikenborgs IF emblemAnundsjö IF  emblem 
Kubikenborgs IF - Anundsjö IF 4-1
27 april 2024 - 14:00 Westhagen
1-0 Linus Hallenius (7) 
2-0 Linus Sahlin (12)
2-1 Isac Norgren (30)
3-1 Mehmed Hafizovic (46)
4-1 Tim Jonsson (72)
Domare: Santiago Bedoya
Publik: 75
 

Selångers första förlust - Kramfors-Alliansen vann rättvist: "De var kompakta bakåt"

Selånger öppnade starkt och satte hög press på gästande Kramfors-Alliansen, som i den sjunde minuten chockade genom att ta ledningen efter sitt första egentliga anfallsförsök. Efter en bollvinst på SSK:s planhalva frispelade Serghei Mocanu Nahom Mahari till vänster i straffområdet och han avslutade kliniskt.
Därefter tog Ådalingarna över och utökade ledningen med halvtimman spelad då Rasmus Rådsäters frispark från 25 minuter tog i muren och bollen curlade sig in vid den högra stolpen, Filip Widén i SSK-målet var maktlös. Widén stod sedan i vägen resten av halvleken för ett tredje mål.
I den andra halvleken backade Kramfors hem, tätade till och gick på kontring och ett 0-3-mål hängde lika snön i luften.
Med dryga fem minuter kvar lossade Jonas Öhman bössan från distans och duktige KA-målvakten Jesper Wiklund bara vände sig om och fick se mörsaren träffa ribban. På stopptid var inhopparen Alfred Norman bara nån centimeter från att styra in ett högerinlägg.
Men det här var inte Selångers kväll och Kramfors-Alliansen kunde, rättvist, lasta in de tre poängen i bussen hem.
- De var duktiga på att försvara sig efter sina mål, låg hela tiden rätt i sina positioner och var kompakta bakåt och släppte inte till några luckor. Det hjälpte inte att vi gick ner på en trebackslinje, vi fick aldrig till någon spets den där sista tredjedelen eller på några av våra tio hörnor. Bara att knyta näven i byxorna och komma igen, säger Selångers tränare Jesper Hellström.

26 april 20:00 - 20:00 - NP3 Arena
0-1 Nahom Mahari (6)
0-2 Rasmus Rådsäter (30)
Domare: Santiago Bedoya
Publik:
Matchfakta
 

Övriga matcher i omgång 4

Dvärsätt har inlett strålande och efter ett tidigt ledningsmål hemma mot Björna, som fortsätter ha det tungt, kunde man bygga vidare till en 4-0-vinst och lagets tredje raka seger.
Ope hamnade i ett 0-2-underläge efter timman spelad hemma mot Obbola men fick ändå med sig en pinne tack vare två mål av förre Östavallsspelaren Jacob Gihuri, kvitteringen i den 91:a minuten.
I mitten av den första halvleken prickade Hampus Edlund in matchens enda mål då IFK Umeå vann över Berg under söndagen.
Kuben och Dvärsätt i topp med full pott medan Alnö och Björna intar ankarplatserna utan några inspelade poäng efter fyra omgångar.
 
Dvärsätts BK emblemBjörna IF emblem 
Dvärsätts BK - Björna IF 4-0
27 april 2024 - 14:00 - Jämtkraft Arena B-plan
 
Ope IF emblemObbola IK emblem 
Ope IF - Obbola IK 2-2
27 april 2024 - 16:00 - Jämtkraft Arena
 
 
IFK Umeå emblemBergs IK emblem 
IFK Umeå - Bergs IK 1-0
28 april 2024 - 16:00 - Vildmannavallen
 

Omgång 11 (14-16 juni): Ett studentfirande Alnö fick ihop en startelva - men föll klart mot Kramfors

Alnö är på väg att tappa kontakten med lagen ovanför nedflyttningsstrecket och mitt i studentfirandet mötte man ikväll Kramfors-Alliansen och åkte upp...

Läs mer

Omgång 10: Real Kuben ett par nummer större än Fränsta, ett mål räckte för Selånger borta mot Björna - och Alnö forlorade dagens "måstematchn"

Kuben blev för svåra även för ett Fränsta på Myggvallen. Gästerna vann med klara 6-1 i en match som var jämnare än vad siffrorna visar. Melker Norén f...

Läs mer

Omgång 9: Kuben obevekliga i seriefinalen, Både Fränsta och Selånger vände till segrar men Alnö föll tungt på Olympia

Vad ska stoppa Real Kuben? Under lördagen dängde man Dvärsätt i seriefinalen med hela 4-0, två mål av Axel Näsholm, och leder nu serien med åtta poäng...

Läs mer

Omgång 8: Kuben bara vinner och derbykryss på Myggvallen och Alnö föll mot topplaget Dvärsätt

Under torsdagen kickade omgång 8 igång och man gjorde det med ett rafflande 2-2-derby inför 228 åskådare på Myggvallen mellan Fränsta och Selånger. Ku...

Läs mer

Omgång 7 (17-19 maj): Osannolik upplösning när Real Kuben tog hem toppderbyt, Oskar Nordlund kvitterade på stopptid för Fränsta i Kramfors men klar förlust för Alnö

Selånger och Real Kuben bjöd på raffel i drygt 97 minuter innan "Tigerränderna" tog hem sin sjunde raka "Victoria" efter en sanslös upplösning. Under ...

Läs mer

Omgång 6: Idel segrar för Medelpadslagen - fyra fullträffar av William Svelander när Alnö tog första trean

I omgång 6 prickade William Svelander in fyra fullträffar när Alnö tog hem årets första seger, 4-1 i Björna. Kuben spelade hem sin sjätte raka seger e...

Läs mer