Omgång 4, grupp 1: Klara vinster för Medskogsbron, Sundsvalls FF och Sidsjö-Böle

26 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Rosie Nilsson gjorde hattrick när ett formstarkt Medskogsbron vann med hela 7-0-borta mot IFK Timrå 2. Även Sundsvalls FF tog en stark seger, 3-0 över Kovland, och förre SDFF-spelaren Mikal Semere Teferisvarade för dubbla fullträffar. Redan 12 maj vann Sidsjö-Böle över Sund när omgång 4 tjuvstartade. 

Hattrick av Rosie Nilsson när Medskogsbron vann stort över Timrå 2: "Kul att få göra en massa mål"

Medskogsbron går på som rena slåttermaskinen och idag vann man borta mot IFK Timrå 2 med hela 7-0 där det "gamla" gardet gick i bräschen. Rosie Nilsson gjorde hattrick medan duon Triin Veskioja och Marlene Laggren svarade för en dubbel. Första målet kom redan i den sjunde minuten och kom efter en upprullning på vänsterkanten och ett inspel till flera som löpt in i straffområdet som avslutades med ett skott, som duktiga hemmamålvakten Mira Eriksson gjorde en vass parad på, men Triin Veskioja högg på returen. Därefter trillade bollarna in bakom Mira men utan hennes fina spel mellan stolparna hade siffrorna gått i höjden ytterligare.
- Kul att få göra en massa mål, både spel- och på fasta. Bakåt var vi stabila och vår målvakt Tuva From spelade långt ut och tog hand om de längre bollar som kom och snabbt satte igång nya anfall för oss, säger Medskogsbrons tränare Gottfrid Sjödin.
- Nu surar vi i 24 timmar, sen hoppar vi upp på hästen igen. Vi gör inte jobbet i första halvlek och de var synnerligen effektiva på att utnyttja våra misstag, säger Timråtränaren Linda Söderberg.
Utöver nämnda kvartett ovan visade Medskogsbron att framtiden ser ljus ut då flicklagsspelarna Ida Haag och Wera Jerzewski kom in stöttade upp på ett bra sätt.
Med akut målvaktsbrist i Timrå ställde Mira Eriksson upp med kort varsel och trots att hon inte rört en boll på över ett halvår svarade hon för en stark insats. Uteförsvararna Jennifer Bolin och Meya Tjernlund gjorde även de bra ifrån sig.

IFK Timrå 2 emblemMedskogsbrons BK emblem 
IFK Timrå 2 - Medskogsbrons BK 0-7
26 maj 2024 - 16:00 - Timrå IP Konstgräs
0-1 Triin Veskioja (7)
0-2 Marlene Laggren (27)
0-3 Rosie Nilsson (27)
0-4 Triin Veskioja (51)
0-5 Rosie Nilsson (62)
0-6 Rosie Nilsson (66)
0-7 Marlene Laggren (83)
Domare: Karolin Holmberg
Publik: 87
 

Mikal Semere Teferi två snygga mål bakom Sundsvalls FF:s seger över Kovland

Efter en första halvlek med mycket ställningskrig på mitten tog Sundsvalls FF ledningen tidigt i andra då Darin Tammo nickade in en hörna.
Resultatet stod sig till minut 83 då Mikal Semere Teferi ökade på med ett välplacerat skott men efter det forcerade Kovland och hade flera bud på en reducering, bland annat ett skott i kryssribban men nollan lyckades man inte spräcka utan i slutminuten stängde Mikal Semere Teferi ner matchen med ännu ett fint avslut och 3-0.
- Vi gjorde en riktigt dålig match senast på naturgräset mot Medskogs. Idag visade vi upp en helt annan attityd och inställning plus att vi fick spela på ett jämnt underlag vilket befrämjar vår passningsorienterade fotboll. Vi gjorde jobbet på samtliga positioner och låg hela tiden rätt i markeringen och slapp jaga boll och motståndare samt att vi höll uppe bolltempot och de tröttnade, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg.
- Vi har stora problem med skador just nu, tio borta plus en gravid, så vi fick låna in två 09:or från Selånger. Sett till spel och chanser var det här ingen 0-3-match. Efter deras ledningsmål tog vi över men de var hela tiden farliga med sina omställningar då de hittade hålen mellan backlinje och mittfält. Efter deras 2-0-mål pressade vi på och hade säkert en fem-sex målchanser plus en boll i ramen. 1-2 på någon av chanserna tror jag vi fått med oss poäng, säger Kovlands tränare Charlie Merchant.
I SFF höjde sig hela laget markant från Medskogsmatchen men allra bäst var Tess Larsson på det centrala mittfältet som hon ägde och spelade klokt både med och utan boll.
I Kovland imponerade Selångerlånen, anfallaren Molly Skagbo och mittbacken Ebba Björck båda födda -09 som föll in bra i Kovlands spel.

26 maj 2024 - 15:00 - Baldershovs IP Konstgräs
1-0 Darin Tammo (51)
2-0 Mikal Semere Teferi (83)
3-0 Mikal Semere Teferi (90)
Domare: Elias Kling
Publik:
 
Sidsjö-Böle IF Dam emblemSund IF Dam emblem 
Sidsjö-Böle IF - Sund IF 3-1
12 maj 2024 - 18:00 - Kubikenborgs IP konstgräs
 

Statistik div 3 Medelpad 1 2024

Omgång 7, grupp 1: Sund tog sista A-slutspelsplatsen och Medskogsbron tog full pott i serien!

6 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Det blev Sund som tog hem den fjärde platsen till A-slutspelet efter en avgörande 4-1-seger över Söråker och gör nu trion Medskogsbron, tog full pott ...

Läs mer

Omgång 7, grupp 2: Tova Alm nickade Söröje till A-slutspelet inför 300 åskådare i Njurundaderbyt! Så gick det i övrigt i sista omgången

6 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Söröje vann derbyt över Njurunda inför 300 begaistrade åskådare hemma på IP i Västanå. Tova Alm både nickade in vinstmålet och laget vidare till A-slu...

Läs mer

Omgång 6, grupp 2: Sju särdeles segrar för Selånger 2 och Stöde och oavgjort mellan Matfors och Söröje

3 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Clara Högbom gjorde hela fem mål när Stöde vann med klara 7-0 över Heffnersklubban 3. Sju mål prickade även Selånger 2 i kvällens möte mot Alnö 2 på S...

Läs mer

Omgång 6: Tre poäng till Kovland, Sund och Sundsvalls FF

2 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Tack vare dagens vinster gör att Kovland och Sundsvalls FF gör redan klara Medskogsbron följe till A-slutspelet trots att det återstår en omgång. Om d...

Läs mer

Omgång 5, grupp 2: Historisk seger för Söröje, Selånger 2:s tidiga ryck avgjorde och ikväll vände HKBK 3 till vinst

31 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Nystartade Söröjes första hemmamatch - då kom första segern. Selina Stolt svarade för två av målen. Selånger 2 gjorde ett ryck med tre mål första halv...

Läs mer

Omgång 5, grupp 1; Triin Veskioja avgjorde mot sitt gamla lag när Medskogsbron tog femte raka segern medan Sund fixade sin första

30 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Triin Veskioja sänkte sina forna lagkamrater när hon skickade in Medskogsbrons enda mål i kvällens möte med Söråker. På Flodbergs IP tog Sund hem året...

Läs mer