Omgång 6: SDFF 2 och Timrå vann i Jämtland men förlust för Heffnersklubban 2 medan Selångers rivstart gav 5-0-seger

Selånger vann över Härnösand med 5-0 på nationaldagen och fem olika målskyttar. Under lördag spelade Heffnersklubban 2 borta mot topplaget IFK Östersund 2 och föll efter en tapper insats med 0-2 medan IFK Timrå tog hem en uddamålsseger i Brunflo. SDFF, även de, reste till Jämtland för match mot jumbon Östersunds FK och åkte hem efter tre snygga mål och hållen nolla.

 

Tre snygga mål och hållen nolla för SDFF 2 borta mot ÖFK: "Följde vår matchplan till punkt & pricka"

SDFF reste upp till Jämtkraft Arena i regnet och åkte hem med en 3-0-seger över de andra nykomlingarna Östersunds FK och bröt sin trista svit på fyra raka förluster.
I mitten av den första halvleken fick Celina Erkkonen tag i bollen, drev inåt inan hon lossade ett kanonskott som gick in via ribban i bortre trots att hemmamålvakten hade fingertopparna på bollen.
Gästerna hade sedan bra kontroll på matchen och 50 sekunder in i andra löpte Maya Byström in i straffområdet och fick ett perfekt instick mellan mitt- och ytterback och placerade in 0-2.
- Kul att sekvenser vi tränat på i veckan gav resultat, säger tränare Micke Byström nöjt.
Så varför inte göra det en gång till?
Jodå, i den 73:e minuten gjorde man om bravaden men den här gången var det Josefine Edin som löpte in med fart och fick bollen och avslutade kliniskt.
- I vanlig ordning var vi kort om folk men vi gör en riktigt bra match med tre fina mål och att vi spelade precis punkt & pricka enligt matchplan. Sånt glädjer en tränare, ler Byström.
Många var duktiga i SDFF men om vi ska plocka ut något russin får det bli mittbacken Naima Teien som var superb och målvakten Lovisa Borgryd som höll nollan.

Östersunds FK emblemSundsvalls DFF 2 emblem 
Östersunds FK - Sundsvalls DFF 2 0-3
9juni 2024 - 13:00 - Jämtkraft Arena
0-1 Selina Erkoonen (22)
0-2 Maja Byström (46)
0-3 Josefine Edin (73)
Domare: Leo Skålén
Publik: 19
 

Heffnersklubban 2 föll borta mot obesegrade IFK Östersund 2

Heffnersklubban 2 mötte topplaget IFK Östersund 2 på bortaplan och trots saknaden av flera ordinarie spelare höll man det rödvita laget stången ända till inledningen av den andra halvleken då de fick hål på en storspelande Novalie Forsberg i HK-målet.
Med knappa kvarten kvar tvingades hon kröka rygg en andra gång men höll tack vare sitt storspel siffrorna nere och hon hade även god hjälp av sitt uteförsvar.
Nike Hansson hade ett friläge vid 1-1 men sköt rakt på hemmamålvakten så det var inte alltför långt bort att man åkt hem med en "rånad" poäng.
- Det här var det klart bästa laget vi mött i serien i år och vi står emot bra trots bara två avbytare varav Stella Burström tillhör vårt flicklag. Visst, de bränner massor av chanser men vår målvakt var riktigt bra. Jag är nöjd med att vi inte klappar igenom då tjejerna är rejält slitna efter det mycken matchandet i vår, säger Heffnersklubban 2:s tränare Mattias Svensson.
Novalie Forsberg mellan stolparna är redan nämnd och pigg var även Cornelia Hägglund på mitten.

IFK Östersund 2 emblemHeffnersklubban BK 2 emblem 
IFK Östersund 2 - Heffnersklubban BK 2 2-0
8 juni 2024 - 13:00 - Jämtkraft Arena
1-0 illa Lindman Albertsson (49)
2-0 Vendela Wiklander (76)
Domare: Axel Bergström
Publik: 69
 

Uddamålsvinst för IFK Timrå i Brunflo - Freja Tengqvist matchvinnare!

Brunflo borta på Åkreäng är av hävd aldrig en lätt uppgift men IFK Timrå lyckades åka därifrån med tre poäng i bagaget trots ett självmål även om segern blev knapp.
Tella Åström satte ledningsmålet precis innan halvtimman spelad men hemmalaget utjämnade på ett självmål knappt tio minuter in i andra. Tio minuter senare skickade Freja Tengqvist in, som det skulle visa sig, segerbollen.
- Tre sköna pinnar med hem till Timrå från Brunflo idag. Svårspelad match med flipperspel fram och tillbaka. Vi försöker spela vårt spel och perioder i matchen har vi fina kombinationer. Men det positiva idag är hur vi ställer upp på varandra och gör jobbet som ett lag, säger Timrås tränare Malin Gröning.

Brunflo FK emblemIFK Timrå emblem 
Brunflo FK - IFK Timrå 1-2
8 juni 2024 - 13:00 - Åkreäng IP
0-1 Tella Åström (29)
1-1 självmål (54)
1-2 Freja Tengqvist (64)
Domare: Jennie Löfgren
Publik: 56
 

Rivstart av Selånger utmynnade i 5-0-seger över Härnösand

Selånger hälsade gästande Härnösand med varma servetter och redan efter sju minuters spel ledde de rödblå-randiga med 2-0. Först frispelade Angelica Lindholm Forsell Hannah Melarti som behärskat rullade in 1-0 och två minuter senare kom Emmie Björklund som ett ånglok på kanten och forcerade in 2-0.
Men då ska man veta att Härnösand var ytterst nära att ta ledningen på ett frilägen men SSK-keepern Nellie Maxén sträckte ut och räddade. Därefter hade hon 89 ganska lugna minuter.
Efter den händelserika inledningen blev det stiltje på målandet fram till inledningen av den andra halvleken då Hanna Rönngren höll sig framme och stötte in en målvaktsretur.
Med kvarten kvar hittade Julia Holmlund rätt med ett skott rakt upp i krysset från distans innan Angelica Lindholm Forsell avslutade målskyttet för dagen. Skönt för "Angen" som sköt över två gånger om i bra lägen men nu fick näta för sjunde matchen på raken.
- Ja, hon var lite orolig men med fem minuter kvar så fick hon sätta dit den, säger tränaren Stefan Wickström, och verkade lika lättad han.
- Vi började jättebra innan vi föll in lite i deras tempo men hade vi varit effektivare hade vi gjort fler mål till idag men det ramlade ändå in några stycken. En eloge till Härnösands unga lag som aldrig gav upp utan kämpade hela vägen och håller på att bygga nytt, säger Stefan Wickström.
Julia Holmlund på det centrala mittfältet och Hanna Rönngren i anfallet var de som utmärkte sig bäst hos det serieledande hemmalaget.

Selånger SK emblemHärnösands SK emblem 
Selånger SK - Härnösands SK 5-0
6 juni 2024 - 13:00 - Selånger IP
1-0 Hannah Melarti (5) 
2-0 Emmie Björklund (7) 
3-0 Hanna Rönngren (48) 
4-0 Julia Holmlund (75) 
5-0 Angelica Lindholm Forsell (85)
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik: 49
 

Övriga matcher i omgång 6

 
1
6 juni 2024 - 13:00 - Torvallen
 

Tabellen

1 Selånger SK   6 5 1 0 24 4 20 16
2 Ope IF   6 5 1 0 25 7 18 16
3 IFK Östersund 2   6 5 1 0 18 1 17 16
4 IFK Timrå   6 4 0 2 12 11 1 12
5 Heffnersklubbans BK 2   7 3 0 4 17 15 2 9
6 Härnösands SK   6 2 1 3 6 19 −13 7
7 Sundsvalls DFF 2   6 2 0 4 11 16 −5 6
8 Brunflo FK   7 1 2 4 11 19 −8 5
9 Frösö IF   6 1 0 5 9 26 −17 3
10 Östersunds FK   6 0 0 6 2 17 −15 0

 

Statistik

Omgång 9: Selånger serieledare efter målorgie, Timrå tog hem derbyt på HK-vallen, äkta hattrick av SDFF 2:s Elin Larsson

Även Damtvåan gör sommaruppehåll efter den här omgångens matcher där SDFF 2 vann med 5-1 mot Härnösand efter ett äkta hattrick av Elin Larsson under o...

Läs mer

Omgång 8: Selånger vann derbyt över Timrå, SDFF 2 föll i Brunflo igår och idag vann HKBK 2 över Härnösand

Selånger avgjorde derbyt mot Timrå med tre mål på tretton minuter av den första halvleken, totalt 4-0. SDFF 2 lirade i Brunflo under onsdagen och föll...

Läs mer

Omgång 7: Selånger föll i seriefinalen, SDFF 2 tog död på Östersund 2:s förlustnolla och Klara Berglunds mål gav Timrå tre pinnar

Det bjöds på tidig seriefinal under lördagen på Torvallen mellan Ope och Selånger där vinnaren verkligen satte sig i förarsätet inför fortsättningen. ...

Läs mer

Omgång 5: Timrå vann klart över SDFF 2 i kvällens derby - Angen frälste Selånger i onsdagens dito

Selånger jagar Ope i toppen av tabellen och bjöd under onsdagen in till derby på IP när Heffnersklubban 2 kom på besök i omgång 5 - och tack vare ett ...

Läs mer

Omgång 4: Angen fyramålsskytt för Selånger,6-ig vinst för Heffnersklubban 2, stortorsk för Timrå och SDFF föll mot serieledarna

Selånger bjöd på målkalas på Frösön och prickade in åtta bollar, hattrick av "Angen" Lindholm Forsell. IFK Timrå hade chansen att hänga med i toppen m...

Läs mer

Omgång 3; "Angen" fyramålsskytt när Selånger tog hem en storseger och uddamålsvinst för Timrå men kraftig förlust för Heffnersklubban 2 mot Ope

I omgång 3 visade Selångers altmeister Angelica Lindholm Forsell målformen och prickade in fyra av de sju fullträffarna mot Brunflo. Tella Åström sköt...

Läs mer