Osannolik upplösning i toppderbyt när Real Kuben tog sjunde raka vinsten

Selånger och Real Kuben bjöd på raffel i drygt 97 minuter innan "Tigerränderna" tog hem sin sjunde raka "Victoria" efter en sanslös upplösning. Inhopparen Tim Johansson segerskytt bara dryga minuten efter att Sebastian Koivisto Persson kvitterat till 3-3 för hemmalaget.
- Snacka om bra fingertoppskänsla vid bytena, säger Kubens tränare Stefan "Lagga" Lagergren och ler.

Selånger och Kuben bjöd, trots en stenhård naturgräsplan, på propaganda för lokalfotbollen och det märktes att det här var två verkliga topplag som ville vinna det här emotsedda derbyt. Själva finliret gav kanske lite mer i övrigt att önska, men kampen och hängivelsen var på topp och duellerna fräna och oftast inom lagen råmärken. Bortsett från Mika Petteri Lindroos "attack" på Hannes Gidlund efter avblåsning. Där ska SSK-försvararen vara glad för att färgen på kortet var gult och inte rött.

Appropå Hannes Gidlund var det han som gav Kuben ledningen i den 17:e minuten då han tryckte in William Östmans nedbröstning.
Kvitteringen kom emellertid nästan omgående då Sebastian Koivisto Persson norpade bollen av kubenkeepern Christofer Högbom utanför straffområdet och rullade in 1-1 i tomt mål. SSK:s enda egentliga chans under den första halvleken där Kuben var det mer spelförande.
Den andra blev spelmässigt jämnare där det var hemmalaget som slog till först. Efter en hörna blev det lite flipper innan Gustaf Lindgren tveklöst tryckte in 2-1 och Kubens förlustnolla var i dallring.

SSK-ledningen stod sig till minut 63 då Filip Widén gjorde en riktig så kallad Rembrandt, det vill säga tavla. Han hade bollen i tryggt förvar innan han lade ner den på marken och backade för att ta sats. Då forecheckade en vaken Linus Sahlin och gårdvarens spark tog på den framåtrusande kubaren och studsade in i mål. Nu ska den gode Widén inte hängas för den fadäsen då han i flera matcher räddat sitt SSK med högklassiga räddningar och stabilt målvaktsspel. Även solen har sina fläckar.

I den 71:a minuten bytte Kuben in Jesper Norberg och tio sekunder senare höll han sig framme och pressade in 2-3. Snacka om succéinhopp!
Selånger såg ut som ett slaget lag men på slutet mobiliserade man för en poängjakt och fem minuter in på stopptid nickade Sebastian Koivisto Persson in kvittering och våldsamt jubel utbröt på IP i Bergsåker.

Då gjorde Kubentränarna nästa lyckosamma byte, in med Tim Johansson och två minuter senare fick han läget i straffområdet och mötte med en behärskad bredsida och bollen satt perfekt nere vid den högra stolpen och ännu ett succébyte gav effekt. Och nytt jubel, denna gång i tigerns färger och Real Kubens sjunde raka seger var ett faktum.

- Snacka om bra fingertoppskänsla vid bytena (skratt). Vi gör en bra första halvlek och skapar flera lägen, de noll, utöver målet som vi bjuder på. Den andra halvleken blev jämnare rent spelmässigt och de bjöd tillbaka när vi gör 2-2. Sen blev det som sagt en makalös avslutning på matchen med två mål långt in på stopptid, säger Kubens tränare Stefan Lagergren..

- Svårt att summera den här matchen så direkt på. Givetvis känns det tomt och megasurt gjort segermålet med matchens sista spark men trots det är jag jättestolt av grabbarna. Vi möter ett otroligt bra lag och lyckas vrida oss ur deras spelmässiga grepp från den första halvleken och gör en jämn andra. Vi lämnar den här matchen med högt burna huvuden och nu blickar vi fram emot veckans derby mot Fränsta, säger Selångers tränare Jesper Hellström.

I Kuben drev Linus Hallenius på sina "tigerränder" som den ledare han är och på mitten var Linus och Karl Sahlin rena härförarbröderna och offensivt var Oskar Säfström hela tiden ett orosmoln för SSK-försvaret. I Selånger ville man hylla laginsatsen.

 
Selånger SK emblemKubikenborgs IF emblem 
Selånger SK - Kubikenborgs IF 3-4
17 maj 2024 - 19:00 - Selånger IP
0-1 Hannes Gidlund (17) 
1-1 Sebastian Koivisto Persson (21) 
2-1 Gustaf Lindgren (51)
2-2 Linus Sahlin (63) 
2-3 Jesper Norberg (71)
3-3 Sebastian Koivisto Persson (90+5)
3-4 Tim Johansson (90+7)
Domare: Petter Lindbom
Publik: 185
 
 

Övriga matcher i omgång 7

 
17 maj 2024 - 19:00 - Olympia
  
Alnö IF emblemIFK Umeå emblem 
Alnö IF - IFK Umeå 1-4
18 maj 2024 - 15:30 - Baldershovs IP Konstgräs
  
Obbola IK emblemBergs IK emblem 
Obbola IK - Bergs IK
18 maj 2024 - 16:00 - Storsjö Arena
  
Kramfors-Alliansen emblemFränsta IK emblem 
Kramfors-Alliansen - Fränsta IK 2-2
18 maj 2024 - 14:00 - Kramfors IP
 
19 maj 2024 - 13:00 - Jämtkraft Arena
 

Statistik div 3 Mellersta Norrland 2024

Real Kubens tränare i halvtid: "Alla räknar med att vi går rena genom serien" - cuomatchen mot AIK spelas 21 augusti!

Kubikenborgs IF har under vårsäsongen inte bara vunnit sina tolv seriematcher utan även segrat i alla sex DM-matcherna och en i Svenska Cupen. 17 matc...

Läs mer

Det blir ingen fotbollsfest på Kubens IP - cupmatchen mot AIK flyttas till NP3 Arena

Cupmatchen 21 eller 22 augusti mot AIK går inte av stapeln på Kubikenborgs IP utan flyttas till vår lokala "nationalarena" NP3.- Vi skulle mer eller m...

Läs mer

Slädadagen – en välbesökt tillställning för generationer i 100-åriga Alnö IF

Med anledning av Alnö IF:s 100-årsfirande var det igår lördag dags för en familjedag på Släda IP. Det är också platsen som stått värd för fest och idr...

Läs mer

Lottat i Svenska Cupen - AIK för Kuben och Ettanmotstånd för GIF Sundsvall: "Roligaste lotten att få"

Det blev rena vinstlotten för Kuben i den andra omgången av Svenska Cupen - AIK hemma.För GIF Sundsvall blir det bortamatch mot Stockholm Internaziona...

Läs mer

Linus Hallenius sköt Kuben vidare i Svenska Cupen

Kuben är vidare till omgång 2 av Svenska Cupen. Detta efter en 3-2-vinst över division 2-laget Gottne. Stor segerorganisatör var Linus Hallenius som s...

Läs mer

Ikväll inleder Kuben årets cupäventyr då division 2-laget Gottne gästar

Ikväll kliver överlägsna division 3-ledarna Kubikenborgs IF in i cupspelet där division 2-laget Gottne väntar i den första omgången.- Gottne är ett st...

Läs mer