Omgång 7, Östra: Södermalm till A-slutspelet och Sundsvalls FF vann gruppen

5 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev Södermalm som tog den fjärde och sista platsen till det stundande A-slutspelet. Sundsvalls FF vann gruppfinalen över Kungsnäs och lade beslag på seriesegern med Sidsjö-Böle, vann med 3-2 över Alnö U ikväll, och Kungsnäs som i sista omgången halkade ner på tredje plats. Något som bara är av akademisk art då lagen börjar om på noll i A-slutspelet där man möter de fyra främsta i den västra gruppen i dubbelmöten resten av säsongen. För de fyra lagen på nedre halvan väntar nu "placeringsmatcher" i B-slutspelet då man varken kan gå upp eller åka ner i nån sexa.

 

Säker vinst för IFK Timrå över Svartvik i andralagsmötet: "Slätstruket sömnpiller"

Inget av andralagen i IFK Timrå och Svartvik hade så mycket att spela om mer än äran då båda lagen redan var borta från A-slutspelet innan matchen.
Wilmer Moxén gav hemmalaget en tidig ledning på nick efter frispark och strax innan pausvilan dundrade Gabriel Söderberg in tvåan och nätet som som en strut.
Svartvik försökte jobba sig ikapp men bara tio minuter in i andra blev uppförsbacken så mycket brantare då Adrian Sundberg visades av planen, hans andra utvisning i serien så här långt.
Med en man mer utökade hemmalaget i minut 63 då Viggo Rolandsen kom fri, dock räddade målvakten, men Viggo slog själv in returen och på slutet satte Olle Forsberg lagets fjärde mål, även det efter ett friläge. I det läget var lagen lika många spelare på planen då även Timrås Ludwig Söderberg dragit på sig två "ostskivor".
- Det här var ett slätstruket sömnpiller, en medioker match mellan två lag som det märktes inte hade något att spela för. Vi satte press på dem och vann många bollar högt upp i planen i första medan vi i andra mer eller mindre bara spelade av matchen, säger Timråtränaren Joakim Moxén.
- Vi hade jättesvårt med deras formation på mitten så de blev överflödiga där och när vi släpper in två skitmål. I andra bytte vi formation och såg ut att vara på väg in i matchen, då drog vi på oss en utvisning plus att vi bjöd på ytterligare två mål Vi har onekligen en del att jobba på inför B-slutspelet där vårt fokus nu blir att vinna den, säger Svartvikstränaren Jens Dolk.
I Timrå tog mittbacken Hampus Nordlund hela tiden rätt beslut och uppträdde lugnt och säkert.
Olle Åhlin, Hugo Hedqvist och Rasmus Fisk får bäst betyg i Svartvik.

IFK Timrå Herr 2Svartviks IF 2
IFK Timrå 2 - Svartviks IF 2 4-0
5 juni 2024 - 19:00 - Timrå IP Konstgräs
1-0 Wilmer Moxén (12)
2-0 Gabriel Söderberg (40)
3-0 Viggo Rolandsen (63)
4-0 Olle Forsberg (84)
Utvisning Svartvik: Adrian Sundberg (ca 55)
Utvisning Timrå: Ludwig Söderberg (72)
Domare: Henrik Hörnfeldt
Publik:
 

Södermalm avslutade med en uddamålsseger på Löta och spelar A-slutspel: "Nu ska vi bara ha kul"

Farbröderna i Södermalm är vidare till A-slutspelet. I sista grundseriematchen vann man med uddamålet mot Söråker uppe på Lötas konstgräs.
Michael Ankarmark köttade in 0-1 i slutet av den första halvleken från nära håll och sen dröjde det till den 88:e minuten innan Mattis Olofsson serverades öppet mål fram till 0-2.
På stopptid reducerade Kent Murray sedan Tommi Torvela skarvat fram bollen till honom
- Vi vårdade bollen bra inom laget och styrde händelserna på planen under den första halvleken, I andra blev vi mer omständliga och det blev mest en massa duttande. Vi visste att det skulle räcka med ett kryss så det blev lite bakåt tänk när vi ledde. Inför serien hade vi inga tankar på att nå A-slutspelet men väl där ska vi bara ha kul med de andra lagen som tagit sig dit, säger Södermalms tränare Johan Thelin.
- Södermalm fick domdera villkoren i första halvlek där de utnyttjade sina styrkor. I andra försökte vi hitta tillbaka till vårt spel med mycket löpningar och kom mer in i det och spelade mest på deras planhalva, dock utan att komma till de där riktigt heta chanserna då vi missade i de avgörande passningarna. Tycker faktiskt vi var värda ett kryss men de kontrade in 0-2 på slutet och då hjälpte det inte att vi till slut fick hål på dem, säger Söråkers spelande tränare Jonas Nordström.
Målvakten Henrik Westrin var nära att hålla nollan men den sprack på stopptid och bland utespelarna var ständigt närvarande Tommy Stenqvist matchens gigant med sitt stora arbetsområde.
Alfred Engström och Vilmer Strömgren kämpade på bra mot fullvuxna motståndare på mitten.

Söråkers FF           
Söråkers FF - Södermalm FF 1-2
5 juni 2024 - 19:00 - Söråkers IP
0-1 Michael Ankarmark (39)
0-2 Mattis Olofsson (88)
1-2 Kent Murray (90+2)
Domare: Nils Börlin
Publik: 22
 

Sundsvalls FF vann seriefinalen över Kungsnäs: "En stark seger"

Det blev Sundsvalls FF som tog hem den östra gruppen sedan man ikväll vunnit seriefinalen över Kungsnäs på Kubens konstgräs med 3-1.
Victor Andersson vann i den 26:e minuten boll på mitten, dribblade av en försvarare innan han öppnade kvällens målskytte.
Strax innan paus spelade Ivar Edlund in bollen centralt från högerkanten och David Sulaiman sulade in kvitteringen för Kungsnäs.
Den andra halvleken stod och vägde när Axel Lindfors lyfte bollen över Kungsnäs backlinje till Mateo Cabral som drog till direkt på volley och bollen gick i en båge över en chanslös hemmamålvakt.
Fem minuter senare vann åter Victor Andersson bollen högt upp i planen, avancerade och rundade målvakten innan han rullade in matchavgörande 1-3 och säkrade segern i den östa division 5-gruppen. Nu väntar A-slutspelet inom kort för både SFF och Kungsnäs.
- En stark seger där vi följde vår matchplan till punkt och pricka. Vi låg närmare 4-1 än de ett andra mål. Vi hade till exempel tre bollar i stolpen och deras enda farlighet var kontringen de gjorde sitt mål på. Kul att vinna serien. Just nu har vi en fin harmoni i gruppen och vi ser fram emot A-slutspelet, säger Sundsvalls FF:s tränare Alex Medina:
- Trots förlusten är jag nöjd med grabbarnas prestation där vi försökte spela fotboll där SFF var skickliga med sina omställningar. Är dock otroligt frustrerad över rättskiparens insats, ingen som helst konsekvens i domsluten och vi åkte på två tuffa skador, knä och fotled, och borde även fått en straff vid 1-1 då David Sulaiman blev nerdragen TVÅ gånger när han var på väg igenom, säger Kungsnäs tränare Patrik Åsell kritiskt.
Mittbackarna Mohammed Omar och Axel Axel Lindfors plus Victor Andersson och Mateo Cabral i offensiven var Sundsvalls FF:s guldkorn. Silver till de övriga.
I Kungsnäs ville man ge hela laget beröm för sin prestation.

Kungsnäs FCSundsvalls FF Herr
Kungsnäs FC - Sundsvalls FF 1-3
5 juni 2024 - 20:00 - Kubikenborgs IP konstgräs
0-1 Victor Andersson (26)
1-1 David Sulaiman (40)
1-2 Mateo Cabral (58)
1-3 Victor Andersson (63)
Domare: Robin Bergman
Publik: 50
 

Sidsjö-Böles Denniz Ekman sänkte Alnö U med sitt hattrick - vann skytteligan

Sidsjö-Böle hade chansen att ta hem den östra division 5-gruppen. Men då krävdes det egen seger med några måls marginal och att Sundsvalls FF vann över Kungsnäs eller att det åtminstone kryssade.
Det senare kravet gick i lås men Sidsjö-Böle förmådde aldrig mobilisera för en siffermässigt klar seger utan fick "nöja sig" med en uddamålsvinst av fem.
Anfallaren Denniz Ekman drog emellertid sina strån till stacken och producerade ett hattrick under den första halvleken. Även Alnö U:s båda mål gjordes före paus, Victor Selander och Leo Johansson.
Efter fem mål i den första halvleken blev den andra mållös då bägge lagen förbättrade sitt försvarsspel och skärpan i anfallen blev allt sämre.
- Det blev en tryggare seger än vad siffrorna visar. Blev lite avslaget då vi redan var klara för A-slutspelet och vi luftade spelare som inte fått så mycket speltid tidigare, säger Sidsjö-Böles lagledare Jonas Wallvik.
- Det här var ett fall framåt sett till de senaste matcherna och vi gör en helt okej insats och hade momentum efter våra reduceringar men sedan bjöd vi på deras mål efter kommunikationsmissar. Som helhet tycker jag att vi var värda ett kryss, säger Alnötränaren Mattias Gustafsson.
I Sidsjö-Böle stod Denniz Ekmans hattrick ut det där extra. Efter den blev han utbytt... Han vann emellertid skytteligan i den östra gruppen på fina elva mål.
I Alnö U ville man hylla den kollektiva uppryckningen från senaste matchen.

Sidsjö-Böle IFAlnö IF Herr utv
Sidsjö-Böle IF - Alnö IF U. 3-2
5 juni 2024 - 20:00 - Baldershovs IP Konstgräs
1-0 Denniz Ekman (23)
2-0 Denniz Ekman (24)
2-1 Victor Selander (35)
3-1 Denniz Ekman (38)
3-2 Victor Selander (44)
Domare: Kadar Mohamed Abdi
Publik: 26
 

Slutställningen

1 Sundsvalls FF   7 5 0 2 22 11 11 15
2 Sidsjö-Böle IF   7 4 3 0 21 12 9 15
3 Kungsnäs FC   7 4 2 1 21 8 13 14
4 Södermalm FF   7 4 1 2 19 18 1 13
5 Alnö IF Utveckling   7 2 1 4 16 19 −3 7
6 IFK Timrå 2   6 0 5 1 10 12 −2 5
7 Söråkers FF   7 1 1 5 14 27 −13 4
8 Svartviks IF 2   6 0 1 5 6 22 −16 1

 

 

Statistik

Omgång 3 B (23-26 juni)

23 jun 2024 Div. 5 Medelpad

IFK Timrå 2, Söråker och Alnö U har inlett med två segrar medan Svartvik 2, Matfors 2 och Indal har öppnat med lika många förluster i Slutspel B inför...

Läs mer

Omgång 2 B: Dubbla hattrickskyttar när Timrå storvann och segrar även för Alnö U och Söråker

19 jun 2024 Div. 5 Medelpad

IFK Timrå 2 tog en brakseger över Indal med 9-2 där både Andreas Jäder och Viggo Rolandsen snickrade till ett hattrick. Alnö 2 vann en jämn match mot ...

Läs mer

Omgång 2 A (19-30 juni): Södermalm, Stöde och Sidsjö-Böle vann målrika matcher - Andrew Söderberg målgladast med fyra fullträffar

19 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Timrås och Sundsvalls Hockeys gamle hockeyback bjöd på en hel del fotbollsgodis när Södermalm besegrade Hassel i en målrik match. Stödes Andrew Söderb...

Läs mer

Omgång 1 B: Tre pinnar till Timrå 2, Alnö 2, Söråker och Ånge när B-slutspelet inleddes

17 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag kickade Slutspel B-serien igång för Medelpadsfemman där det gäller att bli "best of the rest" då man varken kan gå upp i Medelpadsallsvenskan ell...

Läs mer

Omgång 1 A: Målrika segrar för Kungsnäs och Sidsjö-Böle, 4-1-vinst för SFF medan Östavall vann med uddamålet när A-slutspelet kickade igång

16 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Nu har agnarna sållats från vetet och nu har Slutspel A i Medelpadsfemman, det vill säga kampen om att nå uppflyttning till Medelpadsallsvenskan, kört...

Läs mer

Omgång 7, Västra: Ånge kollapsade mot Hassel och missar A-slutspelet - Matfors 2 vann uppskjuten match

9 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det skulle räcka med en poäng för Ånge borta mot Hassel för att ta sig till det hägrande A-slutspelet. Och länge såg allt bra ut med en 3-1-ledning, m...

Läs mer