Omgång 8 (24-26 maj): Ida Markström avgjorde för Heffnersklubban på stopptid men svårt skadedrabbat Alnö föll stort

25 maj 2024 Div. 1 Norra

Ida Markström blev stor matchhjälte när hon skickade in matchens enda mål på stopptid borta mot Karlberg medan det inte gick lika bra för ett vingklippt Alnö nere i hufvudstaden, 0-6 mot Bele Barkarby i 27 gradig värme. Än värre gick det för Själevad under fredagen som föll uppe i Umeå mot Team TG med hela 0-11.

 

Ida Markström frälste Heffnersklubban på stopptid mot Karlberg: "Två bra lag"

Det var två bra lag som tog ut varandra i den stekande hettan på Stadshagen i Stockholm. Trots fint spel ute på planen mellan Karlberg och Heffnersklubban vägrade lagens försvar att släppa till någonting. Det var först när det återstod nån minut som det, utöver solen, hettade till ordentligt. Först hade hemmalaget en lyftning som tog i ovansidan ribban och strax därpå efter en hörna landade bollen framför fötterna på lagkaptenen Ida Markström som tryckte av och segerbollen satt perfekt i nätet.
- Det var nästan som man ville gå över till motståndarledarna och be om ursäkt för det sena målet, säger Heffnersklubbans tränare Fredrik Karlström, som fortsätter:
- Karlberg är ett riktigt bra lag så det är starkt av oss att åka hem med tre poäng även om den här matchen kunnat slutat hur som helst.
Många var bra i Heffnersklubban men om vi ska plocka russinen i kakan får det bli Liv Lundström Lundin i sin comeback efter skada, mittfältaren Agnes Hurtig Edlund som tog ansvar både i offensiven som "deffen" samt pigge inhopparen Fanny Selin som i veckan spelade med tredjelaget i trean, snabbt marscherat.

Karlbergs BK emblemHeffnersklubbans BK emblem 
Karlbergs BK - Heffnersklubbans BK 0-1
25 maj 2024 - 15:00 - Stadshagens IP
0-1 Ida Markström (90+3) 
Domare: Teodor Jonsson
Publik: 65
 

Svårt skadedrabbat Alnö chanslösa mot Bele Barkarby

Alnö saknade flera tongivande spelare, t ex Frida Olsson och Maja Barkemo, men inledde piggt i den nästan 30-gradiga värmen på Veddestavallen mot Bele Barkarby.
Men det var hemmalaget som tog ledningen även om Alnö var nära att replikera men missade dock öppet mål.
- Sen började skadeeländet. Båda mittbackarna tvingades utgå innan paus och i andra åkte vi på ännu en skada och med bara två utespelare på bänken fick vi slänga in reservmålvakten Isabelle Köhn i anfallet, säger Alnötränaren Kent "Gus" Gustafsson.
Men eländet var inte över.
- Vår målvakt Ida Lönnquist skadade handen i en utrusning och tvingades utgå och "centern" Isabelle fick hoppa in på sin mer vana plats men utan avbytare fick vi avsluta matchen med tio spelare, suckar "Gus".
Att förlusten landade på 0-6 till slut är inget att orda om. Däremot att Lovisa Söder gjorde fem av hemmalagets sex mål var en stark bedrift!
- Ja, de fick några enkla mål när vi var tvungna att omorganisera men tjejerna ska ha all heder för sin insats då de aldrig gav upp, säger Gustafsson.
Alva Bloss och Bea Juutinen slet som galärslavar förtjänstfullt hela matchen.

Bele Barkarby FF emblemAlnö IF emblem 
Bele Barkarby FF - Alnö IF 6-0
25 maj 2024 - 14:00 - Veddestavallen
1-0 Lovisa Söder (17)
2-0 Emma Olsten (35)
3-0 Lovisa Söder (38)
4-0 Lovisa Söder (43)
5-0 Lovisa Söder (65)
6-0 Lovisa Söder (79)
Domare: Mimmi Damtew
Publik: 41
 

Övriga matcher i omgång 8

0
24 maj 2024 - 19:00 - Umeå Energi Arena SOL
IK Brage emblem
0
25 maj 2024 - 13:00 - Borlänge Energi Arena
Enskede IK emblem
0
25 maj 2024 - 13:00 - Enskede IP 2
 
25 maj 2024 - 16:00 - Jämtkraft Arena
 
Luleå Fotboll DFF emblemSollentuna FK emblem 
Luleå Fotboll DFF - Sollentuna FK
26 maj 2024 - 13:00 - Tunavallen
 

Statistik div 1 Norra 2024

Omgång 11 (15-16 juni): Hemmamatcher i helgen för jumbon Alnö och sexan Heffnersklubban

15 jun 2024 Div. 1 Norra

Varannan vecka hemma, varannan borta. Det har gällt för både Alnö och Heffnersklubban så här långt. Och så även i omgång 11 nu i helgen. Alnö ligger j...

Läs mer

Omgång 10: Ingen bra lokal helg - klara förluster för både Heffnersklubban och Alnö på resande fot

9 jun 2024 Div. 1 Norra

Det blev ingen bra helg för våra lokala lag i div. 1 Norra. Igår föll Alnö med hela 0-6 mot Brage borta och det blev förlust även för Heffnersklubban ...

Läs mer

Omgång 9: Bella i buren bakom Alnös andra poäng i år - Heffnersklubban vann säkert mot Brage

1 jun 2024 Div. 1 Norra

Inför: Alnö tog poäng i premiären, 2-2 mot Luleå, men sedan dess har man inkasserat sju raka nederlag och måste kliva upp på vinnartåget så man inte b...

Läs mer

Alnö åkte ur Svenska Cupen trots en stark insats mot IFK Östersund: "Sett till chanserna borde vi vunnit"

29 maj 2024 Div. 1 Norra

Alnös damer tog hem DM och kvalificerade sig för spel i Svenska Cupen och i första omgången ställdes man mot seriekonkurrenten IFK Östersund hemma på ...

Läs mer

Omgång 7: Tre krigarpoäng till Heffnersklubban men Alnö tappade allt sista halvtimman

18 maj 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban vann hemmamötet med Bele Barkarby med 3-1 sedan Emma Forssbeck gjort 3-1 med ett klassmål medan Alnö tappade allt sista halvtimman mot...

Läs mer

Omgång 6; Heffnersklubban kryssade efter bortdömt mål i Östersund och tappert Alnö föll mot topplaget Team TG

9 maj 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban inledde omgång 6 med att under torsdagen kryssa, 1-1, borta mot IFK Östersund sedan Joanna Wallgren utjämnat jämtskornas ledning. Sena...

Läs mer