Oskar Magnussons sena vinstmål bröt Timrås långa segerrad

28 sep 2023 Div. 5 Medelpad

Sundsvalls FF och IFK Timrå stod länge mållös på Balders konstgräs. Men med mindre än tio minuter kvar sköt 16-årige Oskar Magnusson segern åt hemmalaget.
- Oskar har gjort tio mål i år
och tagit ett rejält kliv i sin utveckling, precis som många fler av hans lagkamrater , säger SFF-tränaren Alex Medina.

Då Sidsjö-Böle föll igår var IFK Timrå redan klara serietvåor inför kvällens möte med Sundsvalls FF uppe på ett dimmigt Balders konstgräs.

Det blev en jämn match mellan två bra lag där det både visades upp bra anfallsspel och försvarsdito och stod därför längemållös.

Men så, med mindre än tio minuter kvar, kom matchens enda fullträff, och det efter en fast situation. På en andravåg efter hörna nådde Oskar Magnusson högst i kamp med två Timråförsvarare och nickade in 1-0.

Segern var dock inte säkrad då Timrå tryckte på för en kvittering men kom inte närmare än Elias Granlöfs klockrena ribbträff. Lagets andra i halvleken. Den första hade Tobias Bredberg då han med öppet mål men mycket snäv vinkel lyfte bollen över via ribban.

- En kämpamatch mellan två duktiga lag där vi drog det längsta strået. Efter en jämn första halvlek vägde det över lite för oss i andra och vi försökte komma runt på kanterna men de försvarade sig bra centralt. Vårt unga lag har tagit stora steg och på de tretton senaste matcherna har vi bara förlorat tre och slagit de fyra topplagen, utom Svartvik, säger SFF-tränaren Alex Medina.

- Vi hade lite svårt med motivationen då vi redan var klar för andraplatsen och skapade inte mycket under den första halvleken. I andra inledde vi piggt sedan vi bytt in sex spelare från bänken för attlufta den men sedan tog SFF över och gör ett sent mål. Vi hade två bollar i ribban i andra men närmare än så kom vi inte, säger Timrås spelande tränare Adrian Yman sedan laget fått sin fina svit på sju raka vinster bruten.

I Sundsvalls FF var lagkaptenen Pontus Serrander primus motor men hela laget ska ha beröm för sin insats.

I IFK Timrå höjer vi en lans för yttrarna Edvin Aronsson och Erik Andersson.

 

Sundsvalls FFIFK Timrå

Sundsvalls FF - IFK Timrå 1-0
28 september 2023 - 20:30 - Baldershovs IP, konstgräs
1-0 Oskar Magnusson (82)
Domare: Bijan Yari
Publik:
Matchfakta

Succé för Kungsnäs FC under sin första seniorsäsong: "Träningsvilliga killar"

22 jul 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs FC gör i år sin första säsong inom seniorfotbollen - och man gör det med bravur. Först kvalificering till A-slutspelet i Medelpadsfemman och ...

Läs mer

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer