Oskar Nordlund sköt Stöde till seger på stopptid uppe i Umeå: "Välförtjänt"

22 aug 2021 Div. 2 Norrland

Oskar Nordlund gav Stöde ledningen i den första halvleken men hemmalaget Umeå FC Akademi utjämnade före paus.
I andra hängde ett Stödemål hela tiden i luften och till slut, långt in på stopptid, kunde Oskar Nordlund stöta in en retur sedan den storspelande hemmamålvakten räddat ett hårt skott från Mehmed Hafizovic.
– Välförtjänt och väldigt viktig seger, säger Stödes assisterande tränare Robert Englund.

Oskar Nordlund gav Stöde ledningen i den första halvlekens 14:e minut efter fint inspel av Osman Aksoy som kombinerade sig fram med hjälp av Mehmed Hafizovic.

Men hemmalaget Umeå FC Akademi utjämnade i mitten av halvleken genom Johannes Layton men 1-1 i paus speglade inte alls halvleken.

– Första halvlek är en jämn tillställning då de har mycket boll men skapar inga farliga chanser medan vi har fyra-fem sylvassa omställningar där Axel Näsholm och Oskar Nordlund löpte sönder deras försvarslinje men Umeås målvakt storspelade i dag och stod för flertalet kvalificerade räddningar, säger Stödes assisterande tränare Robert Englund

I andra hängde ett Stödemål hela tiden i luften och till slut, i den 90:e minuten, kunde Oskar Nordlund stöta in en retur sedan den storspelande hemmamålvakten Pontus Eriksson halvräddat ett hårt skott från Mehmed Hafizovic.

– Välförtjänt och väldigt viktig seger. I andra orkar inte Umeå stå upp och vi trycker ner dem med stort bollinnehav och bland annat Wisam Hamdan har ett skott som Umeås målvakt gör en fantomräddning på innan vi fick till det sena avgörandet, säger Stödes assisterande tränare Robert Englund.

Några i ditt lag som du vill ge en extra eloge?

– Hela laget står för en stabil insats, defensiven ser bra ut och Axel Näsholms debut ger mersmak då vi får ytterligare ett offensivt vapen med hans speed. Oskar Nordlund gör två mål och ska ha beröm för att fylla sin roll som målskytt. Stefan Lagergren är en härförare defensivt med uppoffrande brytningar och blockar av skott men också ett fint passningsspel.

– Matcherna duggar tätt och nu laddar vi för ny match och utmaning på onsdag då vi möter IFK Östersund borta på Jämtkraft Arena, avslutar Robert Englund.

UMEÅ FC AKADEMI - STÖDE IF 1-2
0-1 Oskar Nordlund (14)
1-1 Johannes Layton (26)
1-2 Oskar Nordlund (90)
Domare: Robin Albertsson
Publik: 102
Matchfakta

Div. 2, omgång 4 (20-21 april): Nu kommer Luckstas första historiska seger på den här nivån?

20 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta har ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan. I onsdags mötte man Kuben i DM-finalen (förlust 3-4) och ...

Läs mer

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer

Tar Lucksta sina första division 2-poäng mot fjolårets Ettanlag Boden?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta föll i sin historiska division 2-premiär borta mot Umeå FC Akademi.Nu är det ett revanschsuget gäng som äntrar NP3 Arena för möte med fjolåret...

Läs mer