Östersunds Julia Elvbo sänkte Alnö i premiären med två klassmål

13 apr 2022 Div. 1 Norra

En spelmässigt jämn premiär där IFK Östersund kunde avgår med en uddamålsseger tack vare Julia Elvbos två klassavslut.
– Tycker vi var värda poäng ikväll. Deras tjej gör två snygga mål men jag grämer mig lite då vi tappade boll i uppspelsfasen vid bägge målen, säger Alnötränaren Kent Gustafsson.

Ikväll tjuvstartade damernas division 1 Norrland då Alnö mötte ett av de tippade topplagen IFK Östersund på NP3 Arena.

Och det var Alnö som inledde bäst och hade bud på ett ledningsmål genom nyförvärvet från SDFF Akademi Beatrice Juutinen.

Men istället skulle gästerna ta ledningen då Julia Elvbo fick tag i bollen och drev i sidled innan hon avlossade en vänsterkanon från 20 meter som borrade sig in i Emelie Berghs vänstra kryss.

De röda ö-tjejerna lät sig inte nedslås utan fem minuter senare hade Bea Juutinen bättre lycka med sin djupledslöpning och på Maya Hulinders perfekta boll vrickade hon in kvitteringen förbi en felplacerad bortakeeper.

I den 25:e minuten återtog Östersund och ännu en gång visade Julia Elvbo sina färdigheter. På en lång höjdboll in i straffområdet gick hon till väders och i bästa Uwe Seeler-manér (gå in på Youtube) nickade hon in ledningsmålet med bakhuvudet sedan hon tappats bort av Alnös mittförsvar.

Alnö fortsatte jobba på och Bea Jutinen hade ett bra läge mitt i boxen på ett inspel men skottet hamnade rakt på bortamålvakten Elsa Morlind, som efter sin fadäs vid kvitteringsmålet, var klockren i sina aktioner.

På slutet av halvleken tröttnade Alnö och ett tredje bortamål hängde i luften men två reaktionsparader av Emelie Bergh höll laget kvar i matchen.

I den andra kontrollerade Östersund händelserna och låg närmare matchens nästa mål då Alnö aldrig förmådde hota då man saknade spets och de avgörandde passen sista tredjedelen.

En rättvis seger åt Jämtland men Alnö ska inte skämmas för sin premiär. Det var bara det att man mötte ett starkare och mer rutinerat motstånd i Östersund.

– Tycker vi var värda poäng ikväll. Deras tjej gör två snygga mål men jag grämer mig lite då vi tappade boll i uppspelsfasen vid bägge målen plus att tjejerna sade att andra målet var klar offside. Vi måste också få till de sistapassen i offensiven. Något som vi både tränat på och snackade innan matchen om. Kanske berodde det på nerver då många hade en hög anspänning i kroppen innan premiären. Men nu är vi igång och ska jobba vidare och nu ser vi fram emot nästa match som är borta mot Bergnäset, säger Alnötränaren Kent Gustafsson.

Emelie Bergh svarade för några fina parader men kanske borde skaffa ett par målvaktshandskar med bättre grepp. I övrigt jämnt överlag.

Alnö IF - IFK Östersund 1-2
2022-04-13 - 19:45 - NP3 Arena
0-1 Julia Elvbo (12)
1-1 Beatrice Juutinen (17)
1-2 Julia Elvbo (25)
Domare: Jan Söderlund (fast det såg ut som Oskar Nilsefur)
Publik: 80
Matchfakta

Förre GIF-backen tar över Alnö: "Spännande höst"

15 jul 2024 Div. 1 Norra

Det blir gamle GIF-backen (nio säsonger) Mats Barkemo som tar över tränarrollen efter avgående Kent "Gus" Gustafsson och som ska försöka rädda kvar Al...

Läs mer

Först klev herrlagets tränare av - nu gör damlagets dito sammalunda

7 jul 2024 Div. 1 Norra

Alnö dam står utan huvudtränare. Det står klart sedan Kent "Gus" Gustafsson sagt upp sig efter tre år då hans jobb med mycket resande gör att han inte...

Läs mer

Heffnersklubban visade klassen i derbyt på Släda IP ikväll - 5-0 var i underkant

27 jun 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban var några nummer större än Alnö i derbyt på Släda IP och tog hem en klar 5-0-seger och ligger fin sexa inför sommaruppehållet. För 100...

Läs mer

Heffnersklubban använde huvudet i Luleå - tillbaka på vinnarspåret

23 jun 2024 Div. 1 Norra

Efter två raka förluster och 1-7 i målskillnad var det dags för Heffnersklubban att återvända till vinnarspåret. Det gjordes i långresan till Luleå. F...

Läs mer

Gefle dängde även Alnö - trots straffräddning av Ida Lönnqvist

22 jun 2024 Div. 1 Norra

Förra helgen besegrade Gefle Heffnersklubban med klara siffror och idag dängde Gästrikorna även jumbon Alnö. Redan efter kvarten spelad stod det 3-0 v...

Läs mer

Även Heffnersklubban föll med 0-3 på hemmaplan: "Inte tillräckligt skarpa"

16 jun 2024 Div. 1 Norra

Igår föll Alnö mot Sollentuna med 0-3. Idag var det Heffnersklubbans tur att falla med samma siffror då Gefle gästade HK-vallen. - En av våra suraste ...

Läs mer