Östersunds Julia Elvbo sänkte Alnö i premiären med två klassmål

13 apr 2022 Div. 1 Norra

En spelmässigt jämn premiär där IFK Östersund kunde avgår med en uddamålsseger tack vare Julia Elvbos två klassavslut.
– Tycker vi var värda poäng ikväll. Deras tjej gör två snygga mål men jag grämer mig lite då vi tappade boll i uppspelsfasen vid bägge målen, säger Alnötränaren Kent Gustafsson.

Ikväll tjuvstartade damernas division 1 Norrland då Alnö mötte ett av de tippade topplagen IFK Östersund på NP3 Arena.

Och det var Alnö som inledde bäst och hade bud på ett ledningsmål genom nyförvärvet från SDFF Akademi Beatrice Juutinen.

Men istället skulle gästerna ta ledningen då Julia Elvbo fick tag i bollen och drev i sidled innan hon avlossade en vänsterkanon från 20 meter som borrade sig in i Emelie Berghs vänstra kryss.

De röda ö-tjejerna lät sig inte nedslås utan fem minuter senare hade Bea Juutinen bättre lycka med sin djupledslöpning och på Maya Hulinders perfekta boll vrickade hon in kvitteringen förbi en felplacerad bortakeeper.

I den 25:e minuten återtog Östersund och ännu en gång visade Julia Elvbo sina färdigheter. På en lång höjdboll in i straffområdet gick hon till väders och i bästa Uwe Seeler-manér (gå in på Youtube) nickade hon in ledningsmålet med bakhuvudet sedan hon tappats bort av Alnös mittförsvar.

Alnö fortsatte jobba på och Bea Jutinen hade ett bra läge mitt i boxen på ett inspel men skottet hamnade rakt på bortamålvakten Elsa Morlind, som efter sin fadäs vid kvitteringsmålet, var klockren i sina aktioner.

På slutet av halvleken tröttnade Alnö och ett tredje bortamål hängde i luften men två reaktionsparader av Emelie Bergh höll laget kvar i matchen.

I den andra kontrollerade Östersund händelserna och låg närmare matchens nästa mål då Alnö aldrig förmådde hota då man saknade spets och de avgörandde passen sista tredjedelen.

En rättvis seger åt Jämtland men Alnö ska inte skämmas för sin premiär. Det var bara det att man mötte ett starkare och mer rutinerat motstånd i Östersund.

– Tycker vi var värda poäng ikväll. Deras tjej gör två snygga mål men jag grämer mig lite då vi tappade boll i uppspelsfasen vid bägge målen plus att tjejerna sade att andra målet var klar offside. Vi måste också få till de sistapassen i offensiven. Något som vi både tränat på och snackade innan matchen om. Kanske berodde det på nerver då många hade en hög anspänning i kroppen innan premiären. Men nu är vi igång och ska jobba vidare och nu ser vi fram emot nästa match som är borta mot Bergnäset, säger Alnötränaren Kent Gustafsson.

Emelie Bergh svarade för några fina parader men kanske borde skaffa ett par målvaktshandskar med bättre grepp. I övrigt jämnt överlag.

Alnö IF - IFK Östersund 1-2
2022-04-13 - 19:45 - NP3 Arena
0-1 Julia Elvbo (12)
1-1 Beatrice Juutinen (17)
1-2 Julia Elvbo (25)
Domare: Jan Söderlund (fast det såg ut som Oskar Nilsefur)
Publik: 80
Matchfakta

Div. 1 dam, omgång 3 (20-21 april): Både Alnö och Heffnersklubban förhandsfavoriter i helgen

20 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban spelar hemma i den här omgången, och nöter varsitt poängtörstigt lag, Själevad och Bergnäset, som bägge kammat noll efte...

Läs mer

Div. 1 damer, omgång 2: Komfortabel vinst för Heffnersklubban i klykderbyt medan Alnö föll nere i Sandviken

14 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban tog en komfortabel 4-0-seger i klykderbyt mot Själevad under söndagen medan Alnö föll under lördagen borta mot Sandvikens IF med 0-3 s...

Läs mer

Div. 1 dam, omgång 1: Starka premiärer av både Alnö och Heffnersklubban trots tappade ledningar

7 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban premiärspelade hemma i division 1 Norra, och gjorde det bra och hade länge ledningen i sina matcher mot Luleå respektive...

Läs mer