Ovanlig men programenlig premiärseger för Kuben: "Ingen vacker match"

29 apr 2022 Div. 4 Medelpad

Kuben brukar sällan vinna premiärer.
Men ikväll gjorde man ett undantag då man, efter 1-0 i paus, kunde gå ifrån till en 4-0-vinst sista halvtimman mot Kovland.
– Ingen vacker match men vi gör fyra mål och håller nollan, säger Kubens tränare Emad Nademi.

Tippade topplaget Kuben fick en fin start på serien då Samuel Morsay fick bollen utanför straffområdet, vände bort en Kovlandsförsvarare innan han placerade bollen i burgaveln.
Den resterande halvleken blev dock ganska händelsefattig.
– Vi hade svårt att få upp något bolltemp och skapa chanser då Kovland backade hem och gjorde det trångt för oss, medger Kubentränaren Emad Nademi.
– Kuben var bollförare men vi försökte sänka tempot, täta till och gå på omställningar och två av tre lyckades vi med i första, säger Kovlands tränare Joel Falk..

I den andra halvleken höjde Kuben tempot något men KIF fortsatte försvara sig väl. Men då man var i underläge tvingades man flytta upp för poäng vilket gav Kuben mer ytor och efter en timmas spel kunde Samuel Morsay dubbla sin och Kubens målskörd efter en kontring.

Därefter gick luften ur Kovland och först kunde Fredrik Thelander tråckla in ett långt inlägg in i mål trots snäv vinkel och sedan satte gästerna 4-0 i egen bur med sju minuter kvar.

– Ingen vacker match men vi gör fyra mål och håller nollan men vi bröt den där trenden om att inte vinna premiärer, säger Emad Nademi.

– Inget optimalt läge att möta seriefavoriterna med hela 17 spelare borta. Det var sjukdomar, skador, jobb och annan frånvaro. All heder till de som var med och som kämpade hårt i defensiven. Framåt skapade vi inte så mycket även om vi hade en boll på deras mållinje efter en hörna.

Matchens bästa spelare var Kubens tvåmålsskytt Samuel Morsay som avgjorde tack vare två individuella prestationer och Kovlands målvakt Max Appelqvist som uppträdde stabilt och svarade för flera fina parader.

Kubikenborgs IF - Kovlands IF 4-0
2022-04-29 - 19:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
1-0 Samuel Morsay (9)
2-0 Samuel Morsay (60)
3-0 Fredrik Thelander (73)
4-0 Självmål (83)
Domare: Henrik Hörnfeldt
Publik: 47
Matchfakta

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag (20-21 april): Brakseger för Svartvik och ras för Matfors

21 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sex av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där två resultat står ut, Svartviks 9-0 över Harmånger och Matfors ras från 2-2 till ...

Läs mer

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer

IFK Sundsvall, Essvik och Kovland vinnare i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sju av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där segrar togs hem av IFK Sundsvall över Matfors, Essvik mot Kraftfull och Kovland l...

Läs mer