Patrik Nylund kliver av som Alnötränare med omedelbar verkan: "Ohållbart"

På söndag möter Alnö jumbon Sollefteå borta.
Men man gör det utan sin huvudtränare Patrik Nylund.
- Jag har tagit beslutet att kliva av uppdraget då läget är ohållbart, säger han till Lokalfotbollen.

Efter fem år som "ledig" från fotbollen tog Patrik Nylund i vintras över som tränare för Alnö IF:s division 3-lag.
Nu väljer han att kliva av uppdraget efter att inte ens halva säsongen spelats.
Och det är inte av sportsliga skäl, klubben ligger på negativ kvalplats efter tio spelade matcher. men det är inte därför som han sagt upp sig.

- Nej, det har med värderingar att göra. Är man en grupp på många inblandade är det viktigt att alla drar åt samma håll och att laget går före jaget. Men så är det inte och har så varit en längre tid i A-truppen. Något som jag förklarade för styrelsen i ett möte i går kväll, säger Patrik Nylund.

Det har varit en hel del incidenter, bland annat var det några spelare som inför en viktig match valde Brännbollsyran i Umeå före lagets match.
- En annan är att vår ena materialare ryckt in i lumpen så vi har bara "Macke" kvar (Marcus Johansson, reds anm) så vi behövde alla hjälpas åt med att flytta målen, pumpa bollar, leta efter bortskjutna bollar och städa omklädningsrummet efter träningarna med mera. Något som vissa spelare vägrade och hade kommentarer och kroppsspråk som är oacceptabla i en grupp, säger Patrik Nylund.

Det har varit fler incidenter men de här två har varit mest frapperande.
- Den stora gruppen är kanonkillar och bra människor som brinner för Alnö IF och verkligen sätter laget före jaget och tycker det är jobbigt när inte alla drar åt samma håll utan visar upp en felaktig attityd gentemot lagkamrater och ledare.

Varför väljer du att kliva av?
- Till slut rinner bägaren över och glädjen försvinner. Jag har mina idéer hur ett lag ska fungera och när det spretar som det gör i gruppen med för många som visar upp en felaktig attityd gentemot sina lagkamrater och ledare och har värderingar som jag inte står för väljer jag att lämna över till någon annan som kanske lyckas bättre. Jag önskar klubben och spelarna att man kommer att klättra i tabellen och spela division 3-fotboll på Släda även nästa år.

Vad kommer du att hitta på nu när du fått mer "fritid"?
- Det har ju varit fotboll fyra-fem dagar i veckan så nu kanske jag kan lägga ner mer tid igen på golfandet, avslutar Patrik Nylund.

Alnö IF:s styrelse beklagar men har accepterat Patriks beslut och skriver bland annat så här i en pressrelease:
"Beslutet baserar han på att det finns ett antal spelare i laget som inte har samma syn på hur vi som lag ska få saker att fungera kring träning och match.
Alnö IF:s sportchef, Johnny Svelander, tar på sig rollen som huvudtränare per omgående medan vi letar efter en mer permanent lösning.
Vi tackar Patrik för hans insatser.".

Från Lokalfotbollens horisont tycker jag att det är lite tråkigt att Patrik kliver av efter den fina insatsen mot Lucksta där man tog poäng av topplaget tack vare en genuin laginsats och det verkar som att det nu vänder.  Får se vad fjolårets tränare och numera sportchefen Johnny Svelander ska leda sina trupper i för riktning eller om det blir en ny tränare på posten. Tre poäng på söndag i Sollefteå kan fortsätta föra laget i rätt riktning från nedflyttningshotet.

Omgång 5: Kuben bara vinner, Selånger spräckte Dvärsätts svit, Fränsta fick med sig hela potten från Olympia men decimerat Alnö föll långt in på stopptid

I omgång 5 dödade Selånger Dvärsätts svit på fyra raka segrar, Fränsta med sig hela potten från Olympia medan Alnö åter föll  sedan man i ledningen dr...

Läs mer

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer