Paul Thompson kvar i Lucksta – får två nya assistenter

Luckstas tränare Paul Thompson gick i funderingar på att återvända hem till Irland.
Men nu står det klart att han blir kvar både i Sverige och Lucksta IF.
Och att han får Ola Hagberg och Jenny Nilsson, båda från FC Norr, till sina nya assistenter efter Jimmie Nordberg.
– Det tog sin tid att bestämma sig men det kändes som jag inte skrivit sista kapitlet i min tid som tränare för Lucksta, säger den 36-årige irländaren.

I Lokalfotbollens intervju med Luckstatränaren Paul Thompson härförleden var han tveksam till en fortsättning och hade starka planer på att flytta tillbaka till Irland med sin familj.

Men så blir det inte, åtminstone inte i närtid.

– Jag skulle sakna kamratskapet alldeles för mycket. I Lucksta är vi alla som en stor familj, säger Paul Thompson om anledningen till en fortsättning i Sverige och Lucksta IF.

Paul som trivs förträffligt i Sverige, och det redan från början.

– Jag blev accepterad redan från dag 1 av alla spelare och ledare som är involverade i klubben.

Är det huvudanledningen till att du blir kvar?
– Det var många faktorer som gjorde att jag bestämde mig för att stanna. Lucksta IF är en anledning att vi stannat i Sverige längre än de två år jag och familjen planerade när vi flyttade hit 2016. En annan är att jag har fullt förtroende från spelarna, jag tror det finns mer att plocka ut av den här gruppen äregiriga spelare.

Paul fortsätter:

– Men det som fick mig att bestämma mig definitivt var när jag satte mig med sportchefen Martin Ålin och våra två nya assistenter Ola Hagberg och Jenny Nilsson från FC Norr, kände omgående att vi alla ville jobba mot samma mål.

Vad säger du om dina nya assistenter?
– Ola och Jenny är fulla av energi och optimism och jag känner att de har mycket att tillföra gruppen som enhet. Ola var min första signering till Lucksta för några år sedan och en person jag klickade direkt med och hans syn och åsikter om fotboll känns väldigt spännande.

– Jenny känner jag flyktigt sedan min tid i Medelpads Fotbollförbund där Jenny hade flera tjejlag och på senare tid även jobbat med killar. Hon har också en fin bakgrund som målvakt på elitnivå. Förhoppningsvis kommer jag att kunna hjälpa dem växa i deras roller och att vi tillsammans ska kunna lära från varandra som ledarteam och hjälpa laget till en högre nivå.

Vad Lokalfotbollen erfar var det fler klubbar som var intresserade av dina tjänster?
– Ja, jag har haft två intressanta erbjudanden från division 2-klubbar men just nu känner jag att Lucksta kan erbjuda de bästa förutsättningarna för mig att växa som tränare och bredda mitt kunnande och samtidigt fortsätta ha ett hälsosamt förhållande med min familj (skratt).

Sportchefen Martin Ålin är givetvis mycket nöjd med att Paul Thompson fortsätter då kollegan Jimmie Nordberg väljer att sluta efter "ett helt liv på Sörforsvallen".

– Det är med glädje jag kan bekräfta att Paul fortsätter ännu en säsong som huvudtränare i Lucksta. Men det är med en tår i ögat att Jimmie har valt att kliva av uppdraget som spelande tränare. Luckstasonen som har spelat i föreningen i hela sitt liv och gjorde sitt hundrade mål i derbyt mot Matfors i somras. Det känns väldigt tråkigt att Jimmie vill kliva av men samtidigt så respekterar vi hans beslut och hoppas att det bara blir ett sabbatsår och att han återvänder till föreningen inom kort.

– Samtidigt är det kul att konstatera att Ola Hagberg återvänder till oss i en roll som assisterande tränare efter två år i FC Norr United. Därifrån kommer även Jenny Nilsson som även hon kommer att hjälpa till på tränarsidan, fortsätter och avslutar Martin Ålin.

Div. 3, omgång 3 (20 april-9 juni): Fränsta lirar på lördag, Selånger på söndag och derbyt Alnö-Kuben på tisdag

I omgång 3 lirar Fränsta borta mot IFK Umeå på lördag och dagen efter är det Selångers tur att ta en tripp till Björkarnas stad för nappatag mot nykom...

Läs mer

Div. 3, omgång 2: Ny storvinst för Kuben, andra raka även för Selånger, Fränsta studsade tillbaka men Alnö föll åter

Linus Hallenius är makalös, fem mål igen, när Kuben körde över IFK Umeå med 7-0, Fränsta vände 0-1 till 3-1 borta mot Björna efter Oskar Nordlunds dub...

Läs mer

Div. 3, omgång 1: Kalfa Kargbos dubbel fixade Selångers derbyseger över Alnö, Real Kuben krossade Björna med 14-1 - däremot 0-3-torsk för Fränsta i nykomlingsmötet

Selångers Kalfa kargbo fixade segern i det uppskjutna premiärderbyt mot Alnö under måndagskvällen, Lokalfotbollens smeknamn på Kubikenborgs IF verkar ...

Läs mer

Inför seriestarten i trean: Fränsta IK

Det var förra seklet som Fränsta IK spelade division 3-fotboll senastEfter fjolårets serieseger i Medelpadsallsvenskan är det nu åter dags.- Jag tror ...

Läs mer

Inför seriestarten i trean: Kubikenborgs IF

Idag lördag klockan 16:00 kliver storfavoriterna "Real Kuben" in i div. 3 Mellersta Norrland och första hindret att nå seriesegern är Björna Bombers p...

Läs mer

Inför seriestarten i trean: Så har det gått genom åren, 1928/29 till och med 2023

Hur har det gått genom åren i division 3 kanske någon undrar?Lokalfotbollen har sammanställt sluttabeller från säsongen  1928/29 till och med ifjol 20...

Läs mer