Paul Thompson kvar i Lucksta – får två nya assistenter

Luckstas tränare Paul Thompson gick i funderingar på att återvända hem till Irland.
Men nu står det klart att han blir kvar både i Sverige och Lucksta IF.
Och att han får Ola Hagberg och Jenny Nilsson, båda från FC Norr, till sina nya assistenter efter Jimmie Nordberg.
– Det tog sin tid att bestämma sig men det kändes som jag inte skrivit sista kapitlet i min tid som tränare för Lucksta, säger den 36-årige irländaren.

I Lokalfotbollens intervju med Luckstatränaren Paul Thompson härförleden var han tveksam till en fortsättning och hade starka planer på att flytta tillbaka till Irland med sin familj.

Men så blir det inte, åtminstone inte i närtid.

– Jag skulle sakna kamratskapet alldeles för mycket. I Lucksta är vi alla som en stor familj, säger Paul Thompson om anledningen till en fortsättning i Sverige och Lucksta IF.

Paul som trivs förträffligt i Sverige, och det redan från början.

– Jag blev accepterad redan från dag 1 av alla spelare och ledare som är involverade i klubben.

Är det huvudanledningen till att du blir kvar?
– Det var många faktorer som gjorde att jag bestämde mig för att stanna. Lucksta IF är en anledning att vi stannat i Sverige längre än de två år jag och familjen planerade när vi flyttade hit 2016. En annan är att jag har fullt förtroende från spelarna, jag tror det finns mer att plocka ut av den här gruppen äregiriga spelare.

Paul fortsätter:

– Men det som fick mig att bestämma mig definitivt var när jag satte mig med sportchefen Martin Ålin och våra två nya assistenter Ola Hagberg och Jenny Nilsson från FC Norr, kände omgående att vi alla ville jobba mot samma mål.

Vad säger du om dina nya assistenter?
– Ola och Jenny är fulla av energi och optimism och jag känner att de har mycket att tillföra gruppen som enhet. Ola var min första signering till Lucksta för några år sedan och en person jag klickade direkt med och hans syn och åsikter om fotboll känns väldigt spännande.

– Jenny känner jag flyktigt sedan min tid i Medelpads Fotbollförbund där Jenny hade flera tjejlag och på senare tid även jobbat med killar. Hon har också en fin bakgrund som målvakt på elitnivå. Förhoppningsvis kommer jag att kunna hjälpa dem växa i deras roller och att vi tillsammans ska kunna lära från varandra som ledarteam och hjälpa laget till en högre nivå.

Vad Lokalfotbollen erfar var det fler klubbar som var intresserade av dina tjänster?
– Ja, jag har haft två intressanta erbjudanden från division 2-klubbar men just nu känner jag att Lucksta kan erbjuda de bästa förutsättningarna för mig att växa som tränare och bredda mitt kunnande och samtidigt fortsätta ha ett hälsosamt förhållande med min familj (skratt).

Sportchefen Martin Ålin är givetvis mycket nöjd med att Paul Thompson fortsätter då kollegan Jimmie Nordberg väljer att sluta efter "ett helt liv på Sörforsvallen".

– Det är med glädje jag kan bekräfta att Paul fortsätter ännu en säsong som huvudtränare i Lucksta. Men det är med en tår i ögat att Jimmie har valt att kliva av uppdraget som spelande tränare. Luckstasonen som har spelat i föreningen i hela sitt liv och gjorde sitt hundrade mål i derbyt mot Matfors i somras. Det känns väldigt tråkigt att Jimmie vill kliva av men samtidigt så respekterar vi hans beslut och hoppas att det bara blir ett sabbatsår och att han återvänder till föreningen inom kort.

– Samtidigt är det kul att konstatera att Ola Hagberg återvänder till oss i en roll som assisterande tränare efter två år i FC Norr United. Därifrån kommer även Jenny Nilsson som även hon kommer att hjälpa till på tränarsidan, fortsätter och avslutar Martin Ålin.

Det blir ingen fotbollsfest på Kubens IP - cupmatchen mot AIK flyttas till NP3 Arena

Cupmatchen 21 eller 22 augusti mot AIK går inte av stapeln på Kubikenborgs IP utan flyttas till vår lokala "nationalarena" NP3.- Vi skulle mer eller m...

Läs mer

Slädadagen – en välbesökt tillställning för generationer i 100-åriga Alnö IF

Med anledning av Alnö IF:s 100-årsfirande var det igår lördag dags för en familjedag på Släda IP. Det är också platsen som stått värd för fest och idr...

Läs mer

Lottat i Svenska Cupen - AIK för Kuben och Ettanmotstånd för GIF Sundsvall: "Roligaste lotten att få"

Det blev rena vinstlotten för Kuben i den andra omgången av Svenska Cupen - AIK hemma.För GIF Sundsvall blir det bortamatch mot Stockholm Internaziona...

Läs mer

Linus Hallenius sköt Kuben vidare i Svenska Cupen

Kuben är vidare till omgång 2 av Svenska Cupen. Detta efter en 3-2-vinst över division 2-laget Gottne. Stor segerorganisatör var Linus Hallenius som s...

Läs mer

Ikväll inleder Kuben årets cupäventyr då division 2-laget Gottne gästar

Ikväll kliver överlägsna division 3-ledarna Kubikenborgs IF in i cupspelet där division 2-laget Gottne väntar i den första omgången.- Gottne är ett st...

Läs mer

U-tränaren tar över och ska försöka rädda kvar Alnö i trean

Det blir en intern lösning på tränarfrågan i Alnö sedan Daryosh Hematian nyligen tvingades kliva av  på grund av sitt civila jobb. Det blir U-tränaren...

Läs mer