Paul Thompson kvar i Lucksta – får två nya assistenter

Luckstas tränare Paul Thompson gick i funderingar på att återvända hem till Irland.
Men nu står det klart att han blir kvar både i Sverige och Lucksta IF.
Och att han får Ola Hagberg och Jenny Nilsson, båda från FC Norr, till sina nya assistenter efter Jimmie Nordberg.
– Det tog sin tid att bestämma sig men det kändes som jag inte skrivit sista kapitlet i min tid som tränare för Lucksta, säger den 36-årige irländaren.

I Lokalfotbollens intervju med Luckstatränaren Paul Thompson härförleden var han tveksam till en fortsättning och hade starka planer på att flytta tillbaka till Irland med sin familj.

Men så blir det inte, åtminstone inte i närtid.

– Jag skulle sakna kamratskapet alldeles för mycket. I Lucksta är vi alla som en stor familj, säger Paul Thompson om anledningen till en fortsättning i Sverige och Lucksta IF.

Paul som trivs förträffligt i Sverige, och det redan från början.

– Jag blev accepterad redan från dag 1 av alla spelare och ledare som är involverade i klubben.

Är det huvudanledningen till att du blir kvar?
– Det var många faktorer som gjorde att jag bestämde mig för att stanna. Lucksta IF är en anledning att vi stannat i Sverige längre än de två år jag och familjen planerade när vi flyttade hit 2016. En annan är att jag har fullt förtroende från spelarna, jag tror det finns mer att plocka ut av den här gruppen äregiriga spelare.

Paul fortsätter:

– Men det som fick mig att bestämma mig definitivt var när jag satte mig med sportchefen Martin Ålin och våra två nya assistenter Ola Hagberg och Jenny Nilsson från FC Norr, kände omgående att vi alla ville jobba mot samma mål.

Vad säger du om dina nya assistenter?
– Ola och Jenny är fulla av energi och optimism och jag känner att de har mycket att tillföra gruppen som enhet. Ola var min första signering till Lucksta för några år sedan och en person jag klickade direkt med och hans syn och åsikter om fotboll känns väldigt spännande.

– Jenny känner jag flyktigt sedan min tid i Medelpads Fotbollförbund där Jenny hade flera tjejlag och på senare tid även jobbat med killar. Hon har också en fin bakgrund som målvakt på elitnivå. Förhoppningsvis kommer jag att kunna hjälpa dem växa i deras roller och att vi tillsammans ska kunna lära från varandra som ledarteam och hjälpa laget till en högre nivå.

Vad Lokalfotbollen erfar var det fler klubbar som var intresserade av dina tjänster?
– Ja, jag har haft två intressanta erbjudanden från division 2-klubbar men just nu känner jag att Lucksta kan erbjuda de bästa förutsättningarna för mig att växa som tränare och bredda mitt kunnande och samtidigt fortsätta ha ett hälsosamt förhållande med min familj (skratt).

Sportchefen Martin Ålin är givetvis mycket nöjd med att Paul Thompson fortsätter då kollegan Jimmie Nordberg väljer att sluta efter "ett helt liv på Sörforsvallen".

– Det är med glädje jag kan bekräfta att Paul fortsätter ännu en säsong som huvudtränare i Lucksta. Men det är med en tår i ögat att Jimmie har valt att kliva av uppdraget som spelande tränare. Luckstasonen som har spelat i föreningen i hela sitt liv och gjorde sitt hundrade mål i derbyt mot Matfors i somras. Det känns väldigt tråkigt att Jimmie vill kliva av men samtidigt så respekterar vi hans beslut och hoppas att det bara blir ett sabbatsår och att han återvänder till föreningen inom kort.

– Samtidigt är det kul att konstatera att Ola Hagberg återvänder till oss i en roll som assisterande tränare efter två år i FC Norr United. Därifrån kommer även Jenny Nilsson som även hon kommer att hjälpa till på tränarsidan, fortsätter och avslutar Martin Ålin.

Därför tog Göran Sundqvist uppdraget som sportchef i Kuben: "Kändes lockande"

Igår skrev Lokalfotbollen om att Göran Sundqvist tar över rollen som sportchef i Kuben.- Suget till fotbollen som nån form av ledare/coach/mentor/spor...

Läs mer

"Lagga" kvar som tränare, "Ryssen" tillkommer och "Sunkan" ny sportchef när Kuben växlar upp

Kuben växlar upp och har gjort klart med en ny sportchef och tränarkollega till Stefan Lagergren.- Med Göran Sundqvist som sportchef tillsammans med t...

Läs mer

Luckstas tränare Paul Thompson: "En säsong som vi kan vara stolta över"

Lucksta hade ett bra 2022, med ett fantastiskt 2023 där man tog hem division 3 Mellersta Norrland i stor stil och för första gången i klubbens histori...

Läs mer

Brukets Blås tränarduo om säsongen: "Underkänd från början till slut"

Matfors genomgick en stor förändring i spelartruppen och inledde serien med fem raka förluster och 2-12 i målskillnad.En start man aldrig riktigt hämn...

Läs mer

Alnös tränare och sportchef: "Underbetyg sett till vår målsättning"

Alnö hade tänkt sig förbättra sin sjundeplats från ifjol med sitt unga manskap.Men det hela slutade med nedflyttning tillbaka till Medelpadsallsvenska...

Läs mer

Alnö avslutade i dur - men åker ur: "Får hoppas på en bonusplats till trean"

Alnö avslutade kvalet i dur, 3-0 över Gimonäs, två mål av William Svelander, men åker trots det ner i fyran då inledningsförlusten i slutminuterna mot...

Läs mer