"Pinnen" och Mikael Backlund coachar Stöde till helgen mot serieledarna: "Ska bli spännande"

22 sep 2021 Div. 2 Norrland

Stöde har gjort klart med ersättare efter tränarduon Anders Strandlund och Robert Englund.
Åtminstone inför mötet med serieledarna Team TG hemma på IP nu på lördag.
Då tar duon Mats "Pinnen" och Mikael Backlund hand om coachningen.
– Jag och Micke gör det här för hjärta till vår förening och när vi fick en förfrågan fanns inte alternativet att tacka nej, säger Mats "Pinnen" Edlund, medieansvarig i klubben.

Efter det abrupta avhoppet av tränarduon Anders Strandlund och Robert Englund har Stöde satt in alla klutar för att hitta en ersättare.

– Det kom inte som en chock att Anders hoppade av. Det har hängt lite i luften hela säsongen då han haft svårt att få livspuzzlet att gå ihop. Men han har alltid gett 100 procent både på träningar och matcher hos oss innan det hela inte blev hållbart längre. Sak samma när det gäller "Robban" vars far gick bort i helgen, säger klubbens medieansvarige Mats "Pinnen" Edlund.

"Pinnen", som tillsammans med lagledaren Mikael Backlund, nu tar över träning och matchcoaching tills vidare.

– Vi jobbar på en mer permanent lösning och vi håller på att sondera terrängen. Det viktiga är inte att det går fort utan att det blir rätt. Det är både tränare lokalt och "utombys" som hört av sig till oss och är intresserade. Men som sagt, ingenting är klart ännu.

Kan tänka mig att det här blir en spännande utmaning med att coacha mot serieledarna i division 2 nu på lördag?

– Jag och Micke har kamperat ihop tidigare. Bland annat har vi delat på uppgiften i damlaget och redan 1989 coachade vi ett Stödelag i Gothia Cup men det kan givetvis inte jämföras med det här, säger "Pinnen"

Varför tar ni uppdraget?

– Jag och Micke gör det här för hjärta till vår förening och när vi fick en förfrågan fanns inte alternativet att tacka nej. Vi har också mycket god hjälp av spelarna. Lagkaptenen Stefan Lagergren och Alex Naylor har massor av rutin och alla spelarna vill säkert ta sig i kragen och göra en bra avslutning av serien. Det är många matcher kvar, vi ligger fyra, och är inte helt avsågade från seriesegern ännu.

"Pinnen" fortsätter:

– Men först ligger nu fokus på matchen mot serieledarna Team TG hemma på lördag vilket kommer att bli riktigt spännande och sedan får vi se vad som händer, avslutar 56-årige Mats "Pinnen" Edlund.

(texten kan komma att uppdateras)

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer

Tar Lucksta sina första division 2-poäng mot fjolårets Ettanlag Boden?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta föll i sin historiska division 2-premiär borta mot Umeå FC Akademi.Nu är det ett revanschsuget gäng som äntrar NP3 Arena för möte med fjolåret...

Läs mer

Div. 2, omgång 1: Blytung division 2-debut för Lucksta - förre GIF-anfallaren Alexander Larsson tvåmålsskytt för UFC Akademi

1 apr 2024 Div. 2 Norrland

Idag premiärspelade Lucksta i division 2 med bortamöte med Umeå FC Akademi men det blev en blytung förlust med 0-4 mot UFC Akademi för ett i stora del...

Läs mer