Pontus Lundqvist diagnostiserad med akut leukemi: "Stor chock"

11 mar 2024 Div. 2 Norrland

Ifjol utsåg Lokalfotbollen Pontus Lundqvist till division 3 Medelpads bästa mittback.
Idag nåddes vi av chockbeskedet att 22-åringen, som värvades till nya division 2-laget Lucksta i vinter nu vårdas på NUS i Umeå för en en akut form av leukemi.
- Vi fick nyheten precis innan träningen förra måndagen. Det var en stor chock för allihop, säger Luckstas tränare Paul Thompson till ST-sporten.

Idag nåddes Lokalfotbollen av chockbeskedet att Luckstas mittbacksförvärv från Selånger Pontus Lundqvist drabbats av akut leukemi, blott 22 år ung, och vårdas just nu på Norrlands Universitetssjukhus i Umeå för sin cancer.
- Det gick jättesnabbt. För tre veckor sedan fick han en förkylning och sedan kollade de på hans lungor. De behöll honom på sjukhuset i nästan en vecka och han tappade åtta kilo på fem dagar. Sedan släppte de ut honom, men efter ett par dagar var han tillbaka och fick beskedet att det var cancer, säger Luckstas tränare Paul Thompson till ST-sporten.

Paul fortsätter:
- Vi fick nyheten precis innan träningen förra måndagen. Det var en stor chock för allihopa. Det slog ganska hårt, jag kunde nästan inte hålla i träningen. Jag blev väldigt tagen av det. Vi har varit i kontakt med honom och han vet att hela laget står bakom honom. Jag hoppas och ber till Gud att allting blir bra för honom.

- Jag tror att han har fått lite behandling i dag. Han och Andres Escobar (lagkamrat Lucksta) är jättebra kompisar, så han har varit uppe med honom hela dagen. Han skrev att han skulle bli lite sen till träningen, men att allting var bra med Pontus just nu, avslutar Thompson.

Lokalfotbollen och hela fotbolls-Medelpad håller alla tummar och tår för Pontus tillfrisknande och att han kommer att kunna återvända till fotbollsplanen. Kämpa Pontus!!!

Div. 2, omg. 3 (12-13 april): Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omg. 2 (6-7 april): Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer

Tar Lucksta sina första division 2-poäng mot fjolårets Ettanlag Boden?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta föll i sin historiska division 2-premiär borta mot Umeå FC Akademi.Nu är det ett revanschsuget gäng som äntrar NP3 Arena för möte med fjolåret...

Läs mer

Div. 2, omg. 1 (28 mars-1 april): Blytung division 2-debut för Lucksta - förre GIF-anfallaren Alexander Larsson tvåmålsskytt för UFC Akademi

1 apr 2024 Div. 2 Norrland

Idag premiärspelade Lucksta i division 2 med bortamöte med Umeå FC Akademi men det blev en blytung förlust med 0-4 mot UFC Akademi för ett i stora del...

Läs mer