Publikrusning när Hasselbacken 2.0. återinvigdes: "Kul att vinna en tajt fajt"

25 sep 2022 Div. 5 Medelpad

Det kom över 220 åskådare när Hasselbacken återinvigdes, som dessutom fick se hemmalaget vinna med 3-1 över Söråker sedan Martin Gabrielsson Ling gjort två av målen och Semir Abdelaziz satt det avslutande 3-1 sedan Victor Dagfält strax innan reducerat för gästerna.
– Jättekul att det kom så mycket folk, och att vi fick vinna en jämn och tajt fajt, säger Hassels team manager Seth Larsson.

Det bjöds på fotbollsfest när Hasselbacken skulle återinvigas i samband med att hemmalaget tog emot Söråker i avslutningsmatchen i femman.
Och det kom också över 220 åskådare.

– Jättekul att det kom så mycket folk. Som förmatch bjöds det på Parafotboll mellan Solens IF och GIF Sundsvall och i pausen visade vi upp "Gåfotboll". Extra kul att vi fick vinna en jämn och tajt fajt, säger Hassels starke man Seth Larsson.

Jo, det blev nämnligen ännu en Hasselseger i höst. Annars var det Söråker som startade upp bäst första 20-25 innan hemmalaget tog över scuccesivt och i slutet av halvleken stötte "supersub" Martin Gabrielsson Ling in ett inlägg 0från höger fram till 1-0.

Söråker öppnade bäst även i den andra halvleken men istället för en utjämnning ökade Gabrielsson LInd på med att ännu en gång hålla sig framme och näta från nära håll.

Med lite drygt tio minuter kvar lyckades så gästerna få hål på Hassels duktiga sista utpost, lånet från Lucksta, Lewis "Hunter" Meitz men närmare än Victor Dagfält reducering kom man inte utan i slutminuterna fick Semir Abdelaziz på en halvträff i öppet läge framför mål och bollen rullade in till vänster om bortamålvakten.

– Som sagt en jämn kamp med mycket fajt där vi lyckades få in en tredje boll när det stod och vägde efter deras 2-1. Värt att nämna från segern är även att Kenneth Jansson hoppade in och har nu spelat 40 raka säsonger i Hassel. Och han var ytterst nära att nicka in 4-1-målet långt in på stopptid, säger Seth Larsson, som mer än väl unnat den trogna gamle kämpen det målet.

Tvåmålsskytten Martin Gabrielsson Ling, målvakten "Hunter" Meitz och mittbackarna Sinon Jönsson och Adam Gacsalyi var de bästa i ett bra Hassel.

Hassel slutar nu femma i serien, näst bästa representationslag, medan Söråker hamnar platsen bakom. Båda lagen lär emellertid bli erbjudna spel i Medelpadsallsvenskan nästa år som det ser ut i dagsläget. Om de sedan kommer att tackar ja återstår att se.

(tvvärr ingen återkoppling från Söråker denna gång)

.

Hassels IF emblemSöråkers FF emblem

Hassels IF - Söråkers FF 3-1
25 september - 15:00 - Hasselbacken
1-0 Martin Gabrielsson Ling (40) ...petade in ett inlägg från höger
2-0 Martin Gabrielsson Ling (56) ...petade in från nära håll
2-1 Victor Dagfält (79)
3-1 Semir Abdelaziz (84) ..halvträff från nära håll i öppet läge, rillan in till vänster om mv
Domare: Henrik Hörnfeldt
Publik: 221
Matchfakta

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer

Svartvik U och Indal hade varsin hattrickskytt när de förstnämnda vann med 4-3

24 mar 2024 Div. 5 Medelpad

Både Svartviks Filip Wolf och Indals Emil Johansson visade torrt krut när de prickade in varsitt hattrick i dagens träningsmatch.Segern emellertid til...

Läs mer

Ryktet om Östavalls död överdriven - kommer till spel i Medelpadsfemman

24 mar 2024 Div. 5 Medelpad

När Östavall drog sig ur trean på grund av spelarbrist var det många som trodde det var dödsstöten för fortsatt spel på magiska Skogsvallen.Men så bli...

Läs mer