Publikrusning när Hasselbacken 2.0. återinvigdes: "Kul att vinna en tajt fajt"

25 sep 2022 Div. 5 Medelpad

Det kom över 220 åskådare när Hasselbacken återinvigdes, som dessutom fick se hemmalaget vinna med 3-1 över Söråker sedan Martin Gabrielsson Ling gjort två av målen och Semir Abdelaziz satt det avslutande 3-1 sedan Victor Dagfält strax innan reducerat för gästerna.
– Jättekul att det kom så mycket folk, och att vi fick vinna en jämn och tajt fajt, säger Hassels team manager Seth Larsson.

Det bjöds på fotbollsfest när Hasselbacken skulle återinvigas i samband med att hemmalaget tog emot Söråker i avslutningsmatchen i femman.
Och det kom också över 220 åskådare.

– Jättekul att det kom så mycket folk. Som förmatch bjöds det på Parafotboll mellan Solens IF och GIF Sundsvall och i pausen visade vi upp "Gåfotboll". Extra kul att vi fick vinna en jämn och tajt fajt, säger Hassels starke man Seth Larsson.

Jo, det blev nämnligen ännu en Hasselseger i höst. Annars var det Söråker som startade upp bäst första 20-25 innan hemmalaget tog över scuccesivt och i slutet av halvleken stötte "supersub" Martin Gabrielsson Ling in ett inlägg 0från höger fram till 1-0.

Söråker öppnade bäst även i den andra halvleken men istället för en utjämnning ökade Gabrielsson LInd på med att ännu en gång hålla sig framme och näta från nära håll.

Med lite drygt tio minuter kvar lyckades så gästerna få hål på Hassels duktiga sista utpost, lånet från Lucksta, Lewis "Hunter" Meitz men närmare än Victor Dagfält reducering kom man inte utan i slutminuterna fick Semir Abdelaziz på en halvträff i öppet läge framför mål och bollen rullade in till vänster om bortamålvakten.

– Som sagt en jämn kamp med mycket fajt där vi lyckades få in en tredje boll när det stod och vägde efter deras 2-1. Värt att nämna från segern är även att Kenneth Jansson hoppade in och har nu spelat 40 raka säsonger i Hassel. Och han var ytterst nära att nicka in 4-1-målet långt in på stopptid, säger Seth Larsson, som mer än väl unnat den trogna gamle kämpen det målet.

Tvåmålsskytten Martin Gabrielsson Ling, målvakten "Hunter" Meitz och mittbackarna Sinon Jönsson och Adam Gacsalyi var de bästa i ett bra Hassel.

Hassel slutar nu femma i serien, näst bästa representationslag, medan Söråker hamnar platsen bakom. Båda lagen lär emellertid bli erbjudna spel i Medelpadsallsvenskan nästa år som det ser ut i dagsläget. Om de sedan kommer att tackar ja återstår att se.

(tvvärr ingen återkoppling från Söråker denna gång)

.

Hassels IF emblemSöråkers FF emblem

Hassels IF - Söråkers FF 3-1
25 september - 15:00 - Hasselbacken
1-0 Martin Gabrielsson Ling (40) ...petade in ett inlägg från höger
2-0 Martin Gabrielsson Ling (56) ...petade in från nära håll
2-1 Victor Dagfält (79)
3-1 Semir Abdelaziz (84) ..halvträff från nära håll i öppet läge, rillan in till vänster om mv
Domare: Henrik Hörnfeldt
Publik: 221
Matchfakta

Andra raka seriesegern för Svartvik - så säger succétränaren: "Ny rolig säsong"

30 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Svartvik är som bekant klara för spel i Medelpadsallsvenskan nästa år efter en näst intill klockren säsong i femman som man vann i överlägsen still, o...

Läs mer

Wiskan förstärker tränarstaben ytterligare: "Viktiga tillskott"

29 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Först gjorde Wiskan klart med Tomas Eriksson som ny huvudtränare och nu förstärker man staben med Sebastian Backlund och Elias Sundqvist som assistera...

Läs mer

Maratontabell Medelpadsfemman 1990-2023

26 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Vilket lag är bäst i Medelpadsfemman de senaste 34 åren?Lokalfotbollen har svaret.Här nedan hittar du Maratontabellen för div. 5 Medelpad från 1990 ti...

Läs mer

Preliminärt: De här lagen lirar i Medelpadsfemman 2024

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Som läget är nu kommer det elva lag till spel i nästa års Medelpadsfemma.Från Medelpadsallsvenskan kommer tvångsnedflyttade Matfors 2 och jumbon Ånge ...

Läs mer

Johan Kolbäcks 24 mål räckte inte till topplacering för Söråker: "Inte tillräckligt tätt bakåt"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Söråker låg efter våren bra med i kampen om att nå andraplatsen i Medelpadsfemman men tappade under hösten och fick nöja sig med en femteplats, fem pi...

Läs mer

"Nödlösningen" Yman förde upp IFK Timrå till Medelpadsallsvenskan: "Höjde oss när det behövdes"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Adrian Yman tog över som spelande tränare i IFK Timrå efter att nye Edin Muratovic fått kliva av i våras.Något som utmynnade i att det unga laget, eft...

Läs mer