Publikrusning när Hasselbacken 2.0. återinvigdes: "Kul att vinna en tajt fajt"

25 sep 2022 Div. 5 Medelpad

Det kom över 220 åskådare när Hasselbacken återinvigdes, som dessutom fick se hemmalaget vinna med 3-1 över Söråker sedan Martin Gabrielsson Ling gjort två av målen och Semir Abdelaziz satt det avslutande 3-1 sedan Victor Dagfält strax innan reducerat för gästerna.
– Jättekul att det kom så mycket folk, och att vi fick vinna en jämn och tajt fajt, säger Hassels team manager Seth Larsson.

Det bjöds på fotbollsfest när Hasselbacken skulle återinvigas i samband med att hemmalaget tog emot Söråker i avslutningsmatchen i femman.
Och det kom också över 220 åskådare.

– Jättekul att det kom så mycket folk. Som förmatch bjöds det på Parafotboll mellan Solens IF och GIF Sundsvall och i pausen visade vi upp "Gåfotboll". Extra kul att vi fick vinna en jämn och tajt fajt, säger Hassels starke man Seth Larsson.

Jo, det blev nämnligen ännu en Hasselseger i höst. Annars var det Söråker som startade upp bäst första 20-25 innan hemmalaget tog över scuccesivt och i slutet av halvleken stötte "supersub" Martin Gabrielsson Ling in ett inlägg 0från höger fram till 1-0.

Söråker öppnade bäst även i den andra halvleken men istället för en utjämnning ökade Gabrielsson LInd på med att ännu en gång hålla sig framme och näta från nära håll.

Med lite drygt tio minuter kvar lyckades så gästerna få hål på Hassels duktiga sista utpost, lånet från Lucksta, Lewis "Hunter" Meitz men närmare än Victor Dagfält reducering kom man inte utan i slutminuterna fick Semir Abdelaziz på en halvträff i öppet läge framför mål och bollen rullade in till vänster om bortamålvakten.

– Som sagt en jämn kamp med mycket fajt där vi lyckades få in en tredje boll när det stod och vägde efter deras 2-1. Värt att nämna från segern är även att Kenneth Jansson hoppade in och har nu spelat 40 raka säsonger i Hassel. Och han var ytterst nära att nicka in 4-1-målet långt in på stopptid, säger Seth Larsson, som mer än väl unnat den trogna gamle kämpen det målet.

Tvåmålsskytten Martin Gabrielsson Ling, målvakten "Hunter" Meitz och mittbackarna Sinon Jönsson och Adam Gacsalyi var de bästa i ett bra Hassel.

Hassel slutar nu femma i serien, näst bästa representationslag, medan Söråker hamnar platsen bakom. Båda lagen lär emellertid bli erbjudna spel i Medelpadsallsvenskan nästa år som det ser ut i dagsläget. Om de sedan kommer att tackar ja återstår att se.

(tvvärr ingen återkoppling från Söråker denna gång)

.

Hassels IF emblemSöråkers FF emblem

Hassels IF - Söråkers FF 3-1
25 september - 15:00 - Hasselbacken
1-0 Martin Gabrielsson Ling (40) ...petade in ett inlägg från höger
2-0 Martin Gabrielsson Ling (56) ...petade in från nära håll
2-1 Victor Dagfält (79)
3-1 Semir Abdelaziz (84) ..halvträff från nära håll i öppet läge, rillan in till vänster om mv
Domare: Henrik Hörnfeldt
Publik: 221
Matchfakta

Salthammer och Hellström ny tränarduo för Matfors 2: "Väldigt nöjd"

12 nov 2022 Div. 5 Medelpad

Det blev en kort "vila" för Tony Salthammer, som avslutade sin aktiva karrirär i samband med den sista matchen i trean nu i höst.Nu tar han och Jonny ...

Läs mer

Succé i DM följdes av motigt seriespel för Sundsvalls FF: "Skador på nyckelspelare"

11 nov 2022 Div. 5 Medelpad

Sundsvalls FF inledde året med ett i stort sett helt nytt manskap och gjorde succé i DM där man tog sig till kvartsfinal där dock division 3-laget Luc...

Läs mer

Tredje raka segern för Kuben 2 i Medelpadsfemman - så var säsongen: "Få spelare och inga målvakter på träningarna"

10 nov 2022 Div. 5 Medelpad

Kubens "Tigerungar" tog hem Medelpadsfemman för tredje året på raken!Och nu ser det ut som att man som andralag ska få ta steget upp i vår högsta loka...

Läs mer

Ny fin säsong av ungdomarna i Matfors 2 - erbjudna spel i Medelpadsallsvenskan: "Har inte bestämt oss ännu"

10 nov 2022 Div. 5 Medelpad

Matfors unga andralag fortsätter att spela en fin fotboll och rada upp topplaceringar även om det blev en liten "dipp" med en fjärdeplats i år.Men til...

Läs mer

Buhlér Wiking: "Jag fortsätter som tränare för Nedansjö"

10 nov 2022 Div. 5 Medelpad

Nedansjö taxade in på en åttondeplats i Medelpadsfemman i år efter en stark avslutning med tre raka segrar.Den tunna truppen innehåller emellertid kap...

Läs mer

Marco Padellaro tränar Wiskan även nästa år - slipper nedflyttning till sexan?

8 nov 2022 Div. 5 Medelpad

För andra året på raken slutade Wiskan jumbo i Medelpadsfemman men överraskade på slutet av hösten genom att ta sina enda två segrar mot seriesegrarna...

Läs mer