Rabii Hamndans två sena mål på liggande boll säkrade Luckstas seger uppe i Björna

Det blev en fysisk tillställning i toppmötet mellan Björna och Lucksta men där Medelpadingarna kunde ta sin tredje raka trea efter 3-0 på Biggevallen efter två sena mål av Ramii Hamdan, en straff och en frispark.
– En prickfri defensiv från vår sida och framåt borde vi säkrat den här segern tidigare, säger Luckstas tränare Paul Thompson.

Det vankades toppmöte i omgång 4 på Biggevallen i Björna när Lucksta kom på besök.
Och det visade sig att gästerna var vassast och man tog ledningen i den adertonde minuten då Tout Puissant Icyabiteye Kanamugire, eller "Toupi" kort och gott, vackert nickade in sitt första mål i Luckstadressen.

Gästerna från Medelpad fortsatte ha initiativet i den fysiska matchen men endera tog man felbeslut i de avgörande situationerna eller så hade man ingen tur med domsluten.
– Han nekade oss tre stenklara straffar, dundrar tränaren Paul Thompson.

Men i den 82:a minuten kom så straffen, och då för hands, och den placerade Ramii Hamdan in till vänster om hemmamålvakten.
På samma ställe prickade samme man in 0-3 på frispark förbi en stenstod utklädd till keeper och de tre poängen var bärgade.

– En prickfri defensiv från vår sida och framåt borde vi säkrat den här segern tidigare. Björna var inte helt ofarliga och bland annat tvingades Fredrik Ljuslinder rädda på mållinjen vid två tillfällen, säger Luckstas tränare Paul Thompson.

Paul fortsätter:

– Skönt att rulla hem med vår tredje raka trea. Är väldigt stolt över grabbarnas prestation idag då det mötte ett aggressivt och fysiskt starkt Björna. Vi behöll lugnet och fokuserade på vår gameplan.

Beröm till hela Lucksta för den impoonerande insatsen med extra plus för bröderna Ljuslinder och Rabii Hamdan för sina insatser på liggande boll.

Björna IF - Lucksta IF 0-3
2022-04-30 - 13:00 - Biggevallen
0-1 Tout Puissant Icyabiteye Kanamugire (18)
0-2 Ramii Hamdan (82, straff)
0-3 Ramii Hamdan (88)
Domare: Fredrik Eriksson
Publik: 53
Matchfakta

Det blir ingen fotbollsfest på Kubens IP - cupmatchen mot AIK flyttas till NP3 Arena

Cupmatchen 21 eller 22 augusti mot AIK går inte av stapeln på Kubikenborgs IP utan flyttas till vår lokala "nationalarena" NP3.- Vi skulle mer eller m...

Läs mer

Slädadagen – en välbesökt tillställning för generationer i 100-åriga Alnö IF

Med anledning av Alnö IF:s 100-årsfirande var det igår lördag dags för en familjedag på Släda IP. Det är också platsen som stått värd för fest och idr...

Läs mer

Lottat i Svenska Cupen - AIK för Kuben och Ettanmotstånd för GIF Sundsvall: "Roligaste lotten att få"

Det blev rena vinstlotten för Kuben i den andra omgången av Svenska Cupen - AIK hemma.För GIF Sundsvall blir det bortamatch mot Stockholm Internaziona...

Läs mer

Linus Hallenius sköt Kuben vidare i Svenska Cupen

Kuben är vidare till omgång 2 av Svenska Cupen. Detta efter en 3-2-vinst över division 2-laget Gottne. Stor segerorganisatör var Linus Hallenius som s...

Läs mer

Ikväll inleder Kuben årets cupäventyr då division 2-laget Gottne gästar

Ikväll kliver överlägsna division 3-ledarna Kubikenborgs IF in i cupspelet där division 2-laget Gottne väntar i den första omgången.- Gottne är ett st...

Läs mer

U-tränaren tar över och ska försöka rädda kvar Alnö i trean

Det blir en intern lösning på tränarfrågan i Alnö sedan Daryosh Hematian nyligen tvingades kliva av  på grund av sitt civila jobb. Det blir U-tränaren...

Läs mer