Raffel på Selånger IP, vändning, utvisning, straffmiss och Kalfa Kargbos dubbel

25 sep 2022 Div. 4 Medelpad

Det är inte Kovlands säsong i år.
Trots ledning, utvisning för Selånger och läge att avgöra på straff blev KIF poänglösa på Selånger IP sedan straffen missats och Kalfa Kargbo målat dubbelt för SSK.
– Det här var nog tuffaste förlusten hittills, hade vi satt straffen är jag säker på att vi stängt matchen, säger Kovlands tränare Joel Falk.

Kovland kämpar om nytt kontrakt och tog en tidig ledning mot Selånger genom Adam Johansson.

Ledningen stod sig ända fram till i mitten av den andra halvleken då Kalfa Kargbo fick bollen ute till höger, dribblade av ett par försvarare innan han lade över bollen på vänstern och knorrade in den i bortre gaveln.

Med kvarten kvar gick momentum över till Kovland igen då Selångers Jacob Lindgren fick syna det röda kortet efter en eftersläng.
Strax därpå tilldömdes KIF en straffspark, som dock den tidigare målskytten Adam Johansson sköt över.

Något som visade sig ge Selånger ett energipåslag och istället för KIF-ledning satte Karl-William Svedin 2-1 i den 84:e minuten sedan Herman Bergström serverat honom öppet mål efter en stark individuell prestation.

Den käftsmällen sänkte gästerna och i slutskedet gjorde Kalfa Kargbo om sin bedrift från 1-1-målet och tack vare vinsten lever Selångers drömmar om en kvalplats till division 3 en vecka till.
För Kovland väntar nu ett ångestladdat vinn eller försvinn-möte med Ånge hemma på Ånäsvallen i den sista omgången.

– Vi kom inte alls upp i vår nivå under den första halvleken men i paus knöt vi näven och visade karaktär och vände i andra halvlek. Starkt att avgöra med en man kort, säger Selångers tränare Jesper Hellström.

– Det här var nog tuffaste förlusten hittills, hade vi satt straffen är jag säker på att vi stängt matchen. Vi gör en fruktansvärt bra första halvlek, årets bästa. I andra spelade de rakare och vi tappade fokus på annat och därmed även matchplanen. Men vi skapade chanser efter deras utvisning, inte bara straffen, och så avgör de efter två kontringar på slutet, suckar Kovlands tränare Joel Falk.

I Selånger ska beröm ges till dubbla målskytten Kalfa Kargbo och att man lyckas ta hem segern trots allt.

Martin Jutman var tillbaka i KIF-målet och visade att man kan hålla hög klass i kassen utan träning. Adam Johansson var även han mycket bra, straffmissen till trots. I övrigt en bra laginsats från alla fötter.

 

Selånger SK emblemKovlands IF emblem

Selånger SK - Kovlands IF 3-1
25 september - 15:30 - Baldershovs IP, konstgräs
0-1 Adam Johansson (7)
1-1 Kalfa Kargbo (65)
2-1 Karl-William Svedin (86)
3-1 Kalfa Kargbo (88)
Utvisning Selånger: Jacob Lindgren (74)
Domare: Mustafa Dogan
Publik: 33
Matchfakta

Blev spänning på Balders trots 3-0-ledning för Essvik mot IFK Sundsvall

26 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Med tio minuter kvar såg Essvik ut att ha en säker 3-0-ledning på Balders konstgräs.Då gjorde Olle Nordberg två snabba för IFK men riktig nerv hann de...

Läs mer

Målvaktsutvisning och straff när Matfors 2 vände mot Stockviks FF

26 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Stockvik ledde på Thulevallen med 2-1.Men tio minuter in i den andra halvleken fick man sin keeper målchansutvisad och på den efterföljande straffen k...

Läs mer

Lika på ett mellan Kuben 2 och Sund: "Inte kliniska avslut"

26 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Två mål i slutet av den första halvleken visade sig bli matchens enda när Kuben 2 och Sund kryssade.- Vi brände två frilägen innan deras kvittering me...

Läs mer

David Danielian på hugget när Fränsta inte gav Kovland en sportkeps: "Kontrollerade matchen från start"

26 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Vindsnabbe vänsterbacken David Danelian löpte sig fri två gånger om med mål som följd och lade grunden till Fränstas 5-0-seger över Kovland.- För ovan...

Läs mer

Högbom och Jönsson Hassels hjältar mot Kraftfull

25 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Christoffer Högbom (bilden) nöp en straff och Simon Jönsson avgjorde med ett vackert skott i slutminuterna när Hassel besegrade Kraftfull.- En riktigt...

Läs mer

Oskar Nordlunds dubbel i inledningen av den andra halvleken vände till Fränstaseger

19 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Tre mål och åtta gula kort bjöds det på när Fränsta vände Essviks tidiga ledning via två tidiga Oskar Nordlund-mål i den andra halvleken.- Vi gjorde t...

Läs mer