Real Kuben klara seriesegrare efter 4-0 borta mot Kramfors-Alliansen

Vi skriver den 30 augusti - och Kubikenborgs IF är redan klara seriesegrare! Detta efter superstabila 4-0 mot ett kvalplatsjagande Kramfors-Alliansen på bortaplan. Och vad passade bättre än ett stort kramkalas efter slutsignalen?
- Har aldrig varit med om att säkra en serieseger så här tidigt och jag är otroligt stolt över killarna, säger sportchefen Göran Sundqvist.

Real Kuben hade chansen att säkra seriesegern redan denna augustikväll. Det "enda" som krävdes var tre poäng på Kramfors IP. I lagens förra möte vann "Tigerränderna" med 4-0, siffror som i afton upprepades efter en helt igenom solid insats, trots att målspottaren Linus Hallenius stod över denna match.

I den 36:e minuten ruffades det på Arvid Näsholm i en luftduell strax utanför straffområdet. Brorsan Axel klev dit och dundrade in 0-1 rakt upp i "fel" kryss, det hitre. Hemmamålvakten rörde inte en fena. Helt klart en frispark i världsklass!
Därefter kontrollerade Kuben den här matchen så när som på inledningen av den andra då hemmalaget stack upp och oroade några minuter, oftast efter fasta situationer.

Med knappa kvarten kvar fick William Östman tag i bollen, drev in i Kramfors straffområde och till vänster inne i målgården drog han upp ett stenhårt vänsterskott högt och efter det orkade inte hemmalaget längre mobilisera och Kuben kunde dubbla ledningen fram till 4-0.
Trean tryckte Linus Sahlin in från elva meter och avslutande 4-0 satte en sopren Axel Näsholm.

I slutminuterna fick även Christoffer Högbom visade sig på styva linan och tippa ett lurigt skott över ribban.
När domaren Oscar Moss pipa ljöd för full tid började det stora svartgula seriesegerjublet. Trots att fem omgångar återstår.

- Har aldrig varit med om att säkra en serieseger så här tidigt och jag är otroligt stolt över killarna som stänger serien och de är värda guldhattarna. Även om vi firar ikväll måste vi fortsätta göra jobbet då vår målsättning är att gå ren genom serien, säger sportchefen Göran Sundqvist.

 

Kramfors-AlliansenKubikenborgs IF
Kramfors-Alliansen - Kubikenborgs IF 0-4
30 augusti 2024 - 19:30 - Kramfors IP
0-1 Axel Näsholm (36)
0-2 William Östman (76)
0-3 Linus Sahlin (84)
0-4 Axel Näsholm (86)
Domare: Oscar Moss
Publik: 369
Matchfakta
 
Inför: Kuben siktar ikväll på sin 17:e raka seger när laget äntrar Kramfors IP. Samtidigt jagar Alliansen en kvalplats till division 2 och behöver poängen och tar gärna död på "Tigerrändernas" imponerande svit. Spännande förutsättningar således inför kvällens match. Lokalfotbollen tippar: Kuben är svårtuggade men får svettas lite extra idag men vinner med 2-1 - och säkrar därmed seriesegern redan nu!.

Kval till division 2 - IFK Umeå vidare, möter Täfteå i andra omgången

IFK Umeå tog andraplatsen i trean på bättre målskillnad än Selånger och i första kvalmatchen spelade man 0-0 borta mot Notviken. Under lördagen vann m...

Läs mer

Selånger bara ett mål från kvalspel till tvåan - kryssade i avslutningen borta mot IFK Umeå: "Surt"

Selånger gav det en chans och hade ledningen borta mot IFK Umeå men hemmalaget fick till ett kryss vilket räckte för att ta hem andraplatsen före SSK ...

Läs mer

Oskar Nordlund avslutade säsongen som femmålsskytt i Fränstas kross av Dvärsätt

Fränsta avslutade serien på bästa sätt och specifikt då Oskar Nordlund som prickade in en femling i 6-0-vinsten över Dvärsätt.- Typiska Oskarmål. Han ...

Läs mer

Berg ledde över Kuben i stökig match - då frälste Linus & Linus "Tigerränderna" med två fullträffar

Det blev en stökig avslutningsmatch för Kuben borta mot Berg med massor av varningar och två utvisningar men tack vare Linus & Linus, Hallenius &a...

Läs mer

Alnö förlorade mot Kramfors-Alliansen trots tre gjorda mål

Trots tre gjorda mål, två av Jesper "Bobban" Andersson, blev det ännu en förlust för Alnö då gästande Kramfors-Alliansen satte nätet på Släda IP i dal...

Läs mer

Alnö tappade 3-1-ledning på slutet - straffmål för Obbola avgjorde

Med timman spelad ledde Alnö med 3-1 och såg ut att gå mot säsongens blott tredje seger. Då vände nedflyttningskollegorna Obbola och satte segermå...

Läs mer