Rikard Vikberg hamrade in ett hattrick för Torpshammar på Flodbergs IP

9 jun 2021 Div. 5 Medelpad

Torpshammars Rikard Vikberg hade en bra kväll på Flodbergs IP och svarade för ett hattrick i 3-2-segern över Sund 2.
– Härligt att se Rikard tillbaka efter sin knäskada och dessutom göra två mål med skallen och ett med fötterna, säger Torpshammars spelande tränare Patrik Högdahl.

Torpshammars IF tog sin andra raka victoria i Medelpadsfemman.

Ikväll blev det 3-2 på Flodbergs IP och stor matchvinnare för västralaget var Rikard Vikberg som snickrade till ett hattrick!

Men det var ingen given seger. Gästerna var visserligen smått överlägsna under den första halvleken och 0-2 var i underkant mot ett passivt Sund 2.

Efter vilan jämnade det hela ut sig och vips var hemmalaget ikapp via en fullträff direkt av Abdirahman Sabriya och därefter bjöd Torp på ett självmål till 2-2.

Men Rikard Wikberg, som fick i stort sett hela fjolåret spolierat av skada och även stå över årets premiär på grund av magsjuka, var inte färdig ännu och på en hörna i minut 61 kunde han nicka in segerbollen och samtidigt fullborda sitt hattrick.

– Härligt att se Rikard tillbaka efter sin knäskada och dessutom göra två mål med skallen och ett med fötterna. Vi ägde den första halvleken men i andra kom de tillbaka och kvitterade men efter vårt 3-2-mål bevakade vi matchen även när det försökte forcera för ett 3-3-mål, säger Torpshammars spelande tränare Patrik Högdahl.

– Det håller inte att ge handikapp och spela uselt i en halvlek. Sånt har man inte råd med ävenom vi kunde gå ikapp. Men sen tappade vi och släpper in ett skithörnmål, säger Sund 2:s lagledare Per-Olof Altin.

Altin fortsätter:

– Vi hade många borta av olika anledningar men vi skrapade ihop det vi hade, bland annat flyttade vi upp fyra killar från pojklaget och det är inte lätt att komma in på kort varsel och spela seniorfotboll.

I Torpshammar var Rikard Vikberg spelsugen värre och kryddaded dagen med ett hattrick. Mittbackan Abozar Yaghobi var brytsäker och resolut i sitt spel och startade även många anfall.

I Sund 2 utmärkte sig anfallaren Abdirahman Hassan med sitt slit och framåtanda.

SUND IF 2 - TORPSHAMMARS IF 2-3
Matchfakta

Omgång 2 Ö (5-12 maj): Sen kvittering av Sidsjö-Böle mot Svartvik U

5 maj 2024 Div. 5 Medelpad

När den andra omgången kickade igång var Svartvik U på väg mot en meriterande seger men i 89:e minuten kvitterade Denniz Ekman för Sidsjö-Böle och tre...

Läs mer

Omgång 1 V (4-9 maj): Ånge nollade Ljunga i premiären och Östavall likaså med Hassel

5 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Två lag som frivilligt begärt ner sig till Medelpadsfemman möttes när den västra gruppen kickade i gång under söndagen och där visade sig Östavall var...

Läs mer

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 1 Ö: Nya Kungsnäs, Sidsjö-Böle och Alnö U imponerade i sina respektive seriepremiärer

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag startade division 5 Medelpad 2, d v s den östra gruppen där Kungsnäs i sin allra första seriematch på seniorsidan besegrade Svartvik U och i dage...

Läs mer

Lokalfotbollen: Så slutar div. 5 Östra - de tar sig till A-slutspelet!

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

I morgon den 1 maj kickar Medelpadsfemmans västra grupp igång med sju "cupfinaler" där grundserien ska avgöras på en dryg månad i enkelmöten. Det gäll...

Läs mer

Inför seriestarten: Sidsjö-Böle IF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle fick en förfrågan att ersätta Alnö i Medelpadsallsvenskan sedan ö-laget tackat ja att bli kvar i trean och i sin tur ta över Östavalls pla...

Läs mer