Rivstart av GIF Sundsvall utmynnade i en 6-1-vinst över Gefle

2 feb 2024 Superettan

Giffarnas chockstart utmynnade i två snabba mål direkt i matchöppningen plus en dubbel av tvåmetersmannen Yaqub Finey innan klockan tickat upp till de 25 utmynnade till slut i en 6-1-seger över seriekonkurrenterna Gefle.
- Det känns riktigt skönt faktiskt att få göra mål. Två mål och en assist, det känns bra, säger Yacqub Finey till ST-sporten.

Seriekonkurrenten Gefle väntade i GIF Sundsvalls andra match för året. Men någon egentlig "match" blev det i egentlig mening aldrig. Därtill var Giffarna flera nummer för stora för Micke Bengtssons ljusblå gossar.

Direkt i matchöppningen fick Gustav Nordh bollen till vänster nere vid Gefles kortlinje, drev norrut för bättre vinkel innan han sköt in sitt första mål i den blå GIF-tröjan.
Bara ett par minuter senare löpte Johan Bengtsson på en långboll och dribblade av en bortamålvakt på drift och rullade in tvåan i tomt mål.

3-0 satte Yaqub Finey med ett fint skott efter samarbete med Johan Bengtsson och i minut 24 språngskallade tvåmetersmannen Yaqoub in Jesper Carlssons högerinlägg. Game, set & match.

Gefles enda glädjeämne för dagen stod förre Kuben- och GIF-spelaren Sebastian Friman som strax innan paus drog in en frispark från straffområdeslinjen rakt upp i x-et.

Giffarnas dominans fortsatte i den andra halvleken och inhopparen Alexander Larsson hade ett par fina lägen att utöka ledningen men det blev istället en annan inhoppare, Ahmed During, som hittade nätet, och det dubbelt. Först med ett vänsterskott som gick "rakt igenom" Geflekeepern i den 72:a minuten och på stopptid fastställde han hemmasegern till 6-1.

Även om gästerna var pinsamt ihåliga ska det unga GIF-laget ha beröm för sin insats och det ska bli spännande att se det här gänget mot tuffare motstånd.

- Det känns riktigt skönt faktiskt att få göra mål. Två mål och en assist, det känns bra, säger Yacqub Finey till ST-sporten.

- Det var bra för oss som ett nykomponerat lag och få vinna en match tillsammans och göra många mål. Det var många fina individuella prestationer, säger GIF-tränaren Douglas Jacobsen nöjt.

För Gefles del är det tur att det är långt till seriestart. 0-3 mot Brage och idag 1-6 mot GIF Sundsvall med ett spel som knappt räckt till mot Wiskan finns det en hel del för Sundsvallsbekantingen Micke Bengtsson att jobba på.

 

GIF SundsvallGefle IF FF

GIF Sundsvall - Gefle IF FF 6-1
2 februari 2024 - 15:00 - Nordichallen
1-0 Gustav Nordh (5)
2-0 Johan Bengtsson (9)
3-0 Yaqub Finey (18)
4-0 Yaqub Finey (24)
4-1 Sebastian Friman (41) 
5-1 Ahmed During (72)
6-1 Ahmed During (90+1)
Domare: Pontus Olofsson
Publik: 417
Matchfakta

Japansk ytter GIF Sundsvalls första sommarförvärv?

17 jul 2024 Superettan

Blir yttern Taiki Kagayama GIF Sundsvall-spelare? Sportbladet skriver att den 28-årige japanen är aktuell för en övergång till Superettan-jumbon. Samt...

Läs mer

GIF Sundsvalls nye huvudtränare: "Vi har potential inom truppen"

15 jul 2024 Superettan

GIF Sundsvalls kommunikatör Joakim Forsberg gjorde en intervju med nye huvudtränaren Erol Ates - mannen som ska rädda Giffarna kvar i elitfotbollen är...

Läs mer

Erol Ates blir ny huvudtränare i GIF Sundsvall: "Ser fram emot att få börja"

12 jul 2024 Superettan

Under förmiddagen idag presenterade GIF Sundsvall sin nye huvudtränare. Det blir 32-årige Erol Ates som senast kommer från Järvenpään Palloseura i den...

Läs mer

GIF Sundsvall satte inte chanserna och föll även mot Örebro Sport - Ettan here we come...

29 jun 2024 Superettan

Det var pridedag i Sundsvall idag och GIF Sundsvall visade också stolthet i sitt spel men man brände sina chanser och fick inkassera en sur 1-3-förlus...

Läs mer

Brage va lage' att slå för GIF Sundsvall - men se, det gick inte alls...

23 jun 2024 Superettan

Tio matcher utan vinst nu efter pinsamma 0-5 mot IK Brage och fortsatt jumboplats. Senaste gången GIF Sundsvall fick smaka på segerns sötma var 12 apr...

Läs mer

Marcelo Palomino räddade poäng åt GIF Sundsvall med sitt kvitteringsmål mot Örgryte - ligger dock fortfarande jumbo

17 jun 2024 Superettan

GIF Sundsvall ligger sist (!) i Superettan trots 1-1 borta mot Örgryte under fredagskvällen i en match där man, som vanligt, hamnade i underläge först...

Läs mer