Robert Lundström satte GIF Sundsvalls förlösande segermål mot serieledarna Utsikten i numerärt överläge: "Otrolig lättnad"

17 sep 2023 Superettan

Efter en tidig bortautvisning kunde GIF Sundsvall ta tre hyperviktiga poäng mot serieledarna Utsikten. Matchhjälte blev Robert Lundström som frispelad fick de drygt 6 600 åskådarna att unisont jubla tio minuter in i den andra halvleken.
- Det är en otrolig lättnad. Det är mer lättnad än glädje, tror jag, säger matchhjälten efteråt till ST-sporten.

 

I mötet i Göteborg under vårspelet vann serieledarna Utsikten över GIF Sundsvall med hiskeliga 5-0.

Idag var det returmöte och drygt 6 600 åskådare kom till NP3 Arena för att se Giffarna ta revansch och försöka ta sig på rätt sida det negativa kvalstrecket.

GIF inledde starkt och efter två regelbrott mot Marcus Burman från Wilhelm Nilsson resulterade i två gula kort och en tidig dusch för Utsiktenspelaren.

Yes, tänkte den månghövdade publiken och vädrade tre givna poäng.

Men med en man mer gick hemmalagets spel i stå när gästerna backade hem för att försvara sig och då inte GIF lyckades få fart på bollen skapades heller inga ytor och målchanser.

Men tio minuter in i den andra halvleken kom det förlösande hemmamålet. Erik Andersson slog en boll på djupet till högerbacken Robert Lundström som löpte in i straffområdet och ur snäv vinkel trädde han in bollen under bortamålvakten och de 6 600 luftade strupen i ett unisont jubel.

Målet visade sig räcka hela vägen hem även om det blev några nerviga slutminuter då inte GIF-spelet tillät ett avgörande 2-0-mål i det numerära överläget.

- Det är en otrolig lättnad. Det är mer lättnad än glädje, tror jag, säger matchhjälten Robert Lundström efter matchen till ST-sporten och fortsätter:

- Man märker hur mycket tre poäng gör för tabellen. Nu blickar vi framåt mot nästa match där vi också har goda möjligheter. Västerås är också ett topplag, absolut. Men jag tror att man kan slå alla lag i den här serien.

 

GIF SundsvallUtsikten

GIF Sundsvall - Utsiktens BK 1-0
17 september 2023 - 15:00 - NP3 Arena
1-0 Robert Lundström (55)
Utvisning Utsikten: Wilhelm Nilsson (17)
Domare: Martin Strömbergsson
Publik: 6 601 (fri entré)
Matchfakta

Västerås SK för bra för GIF Sundsvall: "Inget snack om saken"

23 sep 2023 Superettan

GIF Sundsvall föll meed 0-2 borta mot serietvåan Västerås Sport men ligger fortfarande kvar ovanför både nedflyttnings- och kvalstreck.- Jag tycker vi...

Läs mer

Giffarna hittade åter ett sätt att förlora en match i slutminuterna...

3 sep 2023 Superettan

GIF Sundsvall hämtade upp två underlägen i Helsingborg - men föll till slut ändå sedan nästjumbon nätat i den 89:e minuten... (mer info kommer)

Läs mer

Alexander Blomqvist nickade hem GIF Sundsvalls första seger sedan i maj månad - 3-2 över J-Södra

28 aug 2023 Superettan

Med ett skott i krysset och en vändning via två nickmål var GIF Sundsvall åter en vinnare i Superettan för första gången sedan i maj och J-Södra fick ...

Läs mer

Äntligen! GIF Sundsvall åter en vinnare och vidare i Svenska Cupen - Durmaz tvåmålsskytt

23 aug 2023 Superettan

Det krävdes ett jumbolag i Ettan för att GIF Sundsvall åter skulle bli ett vinnande lag.Med 2-0, båda målen av Elias Durmaz, borta mot Stocksund och v...

Läs mer

GIF Sundsvall föll mot jumbon Skövde: "Tragisk tillställning"

19 aug 2023 Superettan

GIF Sundsvall hamnade i underläge mot seriejumbon Skövde AIK borta redan efter 32 sekunders spel och tidigt i andra släppte man in 0-2 på en straff. E...

Läs mer

Fjärde raka krysset för GIF Sundsvall - men värda hela potten mot Trelleborg

13 aug 2023 Superettan

GIF Sundsvall har fortsatt svårt att ta hem segrar. Idag blev det fjärde raka krysset när Trelleborg kom på besök och spelade 1-1.Men sett till spel o...

Läs mer