Rutinerade rävar bakom Kovlands seger över Kuben 2

1 aug 2023 Div. 4 Medelpad

Henric Nylunds, efter dryga halvtimman, och Christoffer Brännströms, fem minuter in i andra, fullträffar visade sig räcka till tre poäng för Kovland mot Kuben 2 på Westhagen under tisdagskvällen.
- Vi har bra kontroll på matchen efter vårt 1-0-mål, säger KIF-tränaren Joel Falk.

Kovland vann den uppskjutna matchen från omgång 8 över Kuben 2.
Matchen flyttades från Kubens konstgräs, då den inte är spelklar ännu efter omläggningen, till Westhagen.

"Tigerungarna" inledde piggt första kvarten men sen tog det mer robusta Kovland över och tvingade Kubenkeepern Jonathan Danielsson till en trippelräddning innan Henric Nylund kunde peta in 0-1 efter en hörna och vunnem duell.

Momentum hos Kovland resten av halvleken och bara fem minuter in i andra ringde det igen. Hannes Larsson kom runt på kanten och spelade snett inåt bakåt till Christoffer Brännström som tog emot, lade över bollen till vänstern innan han dundrade upp den i nättaket.

Kovland backade därefter hem och stängde till men var hela tiden farliga med sina omställningar och låg närmare ett tredje mål än en Kuben en reducering.

I slutminuten drog KIF:s Jesper Jansson på sig ett rött kort, första gula för en fällning och det andra för snack.

- Vi gör en riktigt bra match och har bra kontroll efter vårt 1-0-mål. De är bollskickliga men jag tycker vi stänger ner dem ganska bra, säger KIF-tränaren Joel Falk.

- Vi har mer boll än dem men de vinner rättvist, vi väger lite lät mot ett tungt KIF och skapar inte tillräckligt med chanser. Efter deras andra mål stängde de till, säger Kubentränaren Erik Lundström:

Av många duktiga i Kovland plockar vi upp nyförvärvet från just Kuben Nils Sahlin, för sitt vägvinnande spel på mittfältet. Hannes Larsson imponerade på sin kant och framåt var Christoffer Brännström oerhört nyttig som uppspelspunkt.

Jonathan Danielsson mellan stolparna var en säker sista utpost och glädjande var att mittfältaren Gustav Gladh var tillbaka i spel efter sitt benbrott i Nordichallen i vintras.

I och med vinsten klättrade Kovland upp till en fjärdeplats i en haltande tabell

 

Kubikenborgs IF 2Kovlands IF

Kubikenborgs IF 2 - Kovlands IF
1 augusti - 20:00 - Westhagen
0-1 Henric Nylund (32)
0-2 Christoffer Brännström (50)
Utvisning Kovland: Jesper Jansson (89)
Domare: Thomas Thunström
Publik: 43
Matchfakta

Omgång 1: Så gick det i premiären när Medelpadsallsvenskan kickade igång

4 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Under den soliga fredagskvällen rullade Medelpadsallsvenskan 2024 i gång med fyra matcher och i den lika ledes fina lördag spelades den femte kampen i...

Läs mer

Inför seriestarten: Matfors IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Matfors IF åkte ur trean ifjol efter en tung säsong.Nu har Brukets Blå slickat såren efter alla spelartappen och ska åter ta sig an Medelpadsallsvensk...

Läs mer

Inför seriestarten; Kubikenborgs IF 2

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ifjol kom Kuben 2, "Tigerungarna" sjua efter en ojämn säsong med både höga toppar och djupa dalar, precis som det brukar vara med ungdomliga lag.I år ...

Läs mer

Inför seriestarten: Kovlands IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Kovland svarade för en kanonsäsong och förlorade bara en enda match på hela serien och tar nu ny sats för en minst lika stark insats med ett ännu mer ...

Läs mer

Inför seriestarten: IFK Timrå

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå kommer till spel som nykomlingar i Medelpadsallsvenskan med massor av starka nyförvärv som besitter mängder av rutin, dessutom har nästan al...

Läs mer