Rycket som avgjorde - Selånger Utveckling gjorde fyra mål på nio minuter

22 maj 2023 Div. 3 Medelpad

Mellan minut 31 till 40 gick Selånger Utveckling från 1-0 till 5-0 och avgjorde mötet med Sundsvalls FF på Balders konstgräs.
Då hjälpte det inte för SFF att man vann de avslutande 50 minuterna med 1-0.
- Faktiskt en spelmässigt ganska jämn match där "Angen" är den stora skillnaden mellan lagen, menar SFF-tränaren Robert Vikberg.

Angelica Lindholm Forsell, allom kallad för "Angen", gjorde sitt första mål efter återkomsten från sin korsbandsskada när hon satte 1-0 efter dryga kvarten.

Efter en annars jämn första halvtimma prickade SSK Utveckling in fyra bollar på nio minuter efter ett par fina hörnor och genomlöpningar där Linn Gradin gjorde två av målen, Stina Rotvold ett och "Angen" sitt andra i och med 5-0-målet.

Sundsvalls FF var i chock men hämtade sig och reducerade tidigt i andra genom Kerstin Blomberg, med förflutet i just SSK innan satsningen på enbart innebandyn.

Därefter var det slutmålat för aftonen och resten av matchen bestod till mångt och mycket av ställningskrig och få målchanser. Heder till SFF som inte lade sig ner på rygg och dog efter målkavalkaden i första.

- Efter en match med mycket kamp första halvtimman fick vi till ett par bra hörnor och ett rakare anfall vilket gjorde att vi kunde gå ifrån till 5-0. I den andra halvleken gick tempot i både löpningar och passningsspelet ner och det blev åter mest kamp, säger Selångertränaren Ted Danielsson.

- Vi stod upp bra första 20-25, sen fick de göra några extremt enkla mål efter hörnor och ett par tveksamma offsidemål. I andra höjer vi oss och vinner halvleken med 1-0 och bjöd verkligen upp till kamp. Det var annars en jämn match där "Angen" var den stora skillnade mellan lagen. De hade åtta tjejer från division 2-laget medan vi är i ett uppbyggnadsskeden med ett i stort sett nytt lag så jag är ändå nöjd med vår prestation, säger Sundsvalls FF:s tränare Robert Vikberg.

I Selånger U var Angelica "Angen" Lindholm Forsell, med sin spirit och rutin bäst tillsammans med "08:orna Emma Karlsson, vänstermittfältare, och Anna Atterfors, vänsterback.

I Sundsvalls FF visade nyförvärven Tess Larsson, mittback, och Kerstin Blomberg, anfallare att de kommer att bli prima förstärkningar.

 

Selånger SK Dam UtvecklingSundsvalls FF Dam

Selånger SK Utveckling - Sundsvalls FF 5-1
22 maj 2023 - 20:30 - Baldershovs IP, konstgräs
1-0 Angelica Lindholm Forsell (17)
2-0 Linn Gradin (31)
3-0 Stina Rotvold (36)
4-0 Linn Gradin (37)
5-0 Angelica Lindholm Forsell (40)
5-1 Kerstin Blomberg (46)
Domare: Elias Kling
Publik:
Matchfakta

Sundsvalls DFF utveckling seriesegrare - och klara för division 2

27 sep 2023 Div. 3 Medelpad

SDFF Utveckling hamnade i ett tidigt underläge men sedan skrämselhickan släppt vände det unga laget till en klar 7-1-vinst och seriesegern säkrad och ...

Läs mer

Avgjort före paus när effektivt Selånger U besegrade Söråker

27 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Selånger U avgjorde mötet med Söråker redan under den första halvleken då man gick till halvtid med en 4-0-ledning och då hjälpte det inte att gästern...

Läs mer

SDFF Utveckling tog över serieledningen efter uddamålsseger över Njurunda

24 sep 2023 Div. 3 Medelpad

SDFF Utveckling är nya serieledare i Damtreans A-slutspel efter en uddamålsseger över Njurunda i elljuset på Gumsekullen.- Det blev tufft på slutet dä...

Läs mer

IFK Timrå 2 tog hem B-slutspelet efter att ha vänt 0-2-underläge mot Matfors

24 sep 2023 Div. 3 Medelpad

IFK Timrå 2 hamnade i ett 0-2-underläge hemma mot Matfors men lyckades vrida sig ur greppet, vända och ta tre poäng och därmed ta hem Damtreans B-slut...

Läs mer

Lily Larsson sköt hem segern till Fränsta över Sidsjö-Böle

24 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Lily Larsson fick på en hård vristträff i mitten av den första halvleken och den fullträffen visade sig räcka hela vägen till tre Fränstapoäng hemma m...

Läs mer

Medskogsbron släppte av på takten efter sitt 4-0-mål: "Onödigt hög puls på slutet"

24 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Medskogsbron ledde med 3-0 i paus och ökade sedan på tidigt i andra med fyran.Ändå blev det lite spännande sedan Alnö 2 reducerat två gånger om sista ...

Läs mer