Rycket som avgjorde - Selånger Utveckling gjorde fyra mål på nio minuter

22 maj 2023 Div. 3 Medelpad

Mellan minut 31 till 40 gick Selånger Utveckling från 1-0 till 5-0 och avgjorde mötet med Sundsvalls FF på Balders konstgräs.
Då hjälpte det inte för SFF att man vann de avslutande 50 minuterna med 1-0.
- Faktiskt en spelmässigt ganska jämn match där "Angen" är den stora skillnaden mellan lagen, menar SFF-tränaren Robert Vikberg.

Angelica Lindholm Forsell, allom kallad för "Angen", gjorde sitt första mål efter återkomsten från sin korsbandsskada när hon satte 1-0 efter dryga kvarten.

Efter en annars jämn första halvtimma prickade SSK Utveckling in fyra bollar på nio minuter efter ett par fina hörnor och genomlöpningar där Linn Gradin gjorde två av målen, Stina Rotvold ett och "Angen" sitt andra i och med 5-0-målet.

Sundsvalls FF var i chock men hämtade sig och reducerade tidigt i andra genom Kerstin Blomberg, med förflutet i just SSK innan satsningen på enbart innebandyn.

Därefter var det slutmålat för aftonen och resten av matchen bestod till mångt och mycket av ställningskrig och få målchanser. Heder till SFF som inte lade sig ner på rygg och dog efter målkavalkaden i första.

- Efter en match med mycket kamp första halvtimman fick vi till ett par bra hörnor och ett rakare anfall vilket gjorde att vi kunde gå ifrån till 5-0. I den andra halvleken gick tempot i både löpningar och passningsspelet ner och det blev åter mest kamp, säger Selångertränaren Ted Danielsson.

- Vi stod upp bra första 20-25, sen fick de göra några extremt enkla mål efter hörnor och ett par tveksamma offsidemål. I andra höjer vi oss och vinner halvleken med 1-0 och bjöd verkligen upp till kamp. Det var annars en jämn match där "Angen" var den stora skillnade mellan lagen. De hade åtta tjejer från division 2-laget medan vi är i ett uppbyggnadsskeden med ett i stort sett nytt lag så jag är ändå nöjd med vår prestation, säger Sundsvalls FF:s tränare Robert Vikberg.

I Selånger U var Angelica "Angen" Lindholm Forsell, med sin spirit och rutin bäst tillsammans med "08:orna Emma Karlsson, vänstermittfältare, och Anna Atterfors, vänsterback.

I Sundsvalls FF visade nyförvärven Tess Larsson, mittback, och Kerstin Blomberg, anfallare att de kommer att bli prima förstärkningar.

 

Selånger SK Dam UtvecklingSundsvalls FF Dam

Selånger SK Utveckling - Sundsvalls FF 5-1
22 maj 2023 - 20:30 - Baldershovs IP, konstgräs
1-0 Angelica Lindholm Forsell (17)
2-0 Linn Gradin (31)
3-0 Stina Rotvold (36)
4-0 Linn Gradin (37)
5-0 Angelica Lindholm Forsell (40)
5-1 Kerstin Blomberg (46)
Domare: Elias Kling
Publik:
Matchfakta

Tilda Sundqvist ostoppbar när Sidsjö-Böle vann med 5-3 över Fränsta

27 maj 2023 Div. 3 Medelpad

Fränsta ledde med 2-1 borta mot Sidsjö-Böle innan det vände med råge och hemmalaget prickade in fyra mål på raken. Värste skarprättare var Tilda Sundq...

Läs mer

150 cm Teres Öhlén nickade in Kovlands segermål i 90:e minuten

26 maj 2023 Div. 3 Medelpad

Timrå 2 och Kovland var på väg mot en mållös match.Men i minut 90 nickade planens minsta spelare, 150 cm Teres Öhlén, in Kovlans segermål distinkt på ...

Läs mer

Tyra Öhmans hattrick fick det att väga över för SDFF mot SFF - fostrad i SFF...

25 maj 2023 Div. 3 Medelpad

SDFF Utveckling ställde upp med stora delar av sitt F19-lag i mötet med Sundsvalls FF.Men det var först avslutningskvarten som man kunde säkra segern ...

Läs mer

Stöde vände på Flodbergs IP mot Sund: "Vill framhålla våra flicklagsspelare"

25 maj 2023 Div. 3 Medelpad

Sund tog ledningen mot Stöde hemma på Flodbergs men gästerna vände till en 4-1-victoria, men inte utan besvär.- Vill framhålla våra flicklagsspelare s...

Läs mer

Ida Thelbergs frispark fixade Söråkers trea mot Matfors - gjorde matchens enda mål

24 maj 2023 Div. 3 Medelpad

Det blev ingen målkavalkad uppe på Löta i afton utan blott ett enda mål, inprickat av Ida Thelberg i mitten av den första halvleken med en distinkt sl...

Läs mer

Kryss på Kubenfältet - Medskogsbron kvitterade två gånger om mot SDFF Utveckling

23 maj 2023 Div. 3 Medelpad

SDFF Utveckling ledde två gånger om över Medskogsbron, som kom tillbaka båda gångerna.Kvitteringsmålet i den 80:e minuten satte rutinerade Jennie Sjöd...

Läs mer