Så gick det för våra division 3-lag i genrepen inför seriepremiärerna

Lucksta, Matfors och Östavall av våra lokala division 3-lag genrepade i helgen inför den kommande seriestarten medan Selånger fick sin match uppskjuten.

 

Inställt mellan Essvik och Selånger

Essviks AIFSelånger SK

Essviks AIF - Selånger SK inställd
2 april - 13:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Domare: Seyed Mohammad Hosseini
Matchfakta

.

Drömmål av Meric Karadag - men Lucksta föll trots 2-0-ledning

Lucksta ledde i paus med 2-0 över Kramfors-Alliansen sedan Meric Karadag hittat krysset med en "bomb" från nästan halva plan och Oliwer Karlsson nätat från nära håll.
Men i andra vände ådalingarna på steken till en 3-2-seger i mötet mellan de två tippade topplagen i division 3 Mellersta Norrland.

- Vi är det bättre laget i första halvlek men i andra tror jag att vi känner oss lite nöjda med en 2-0-ledning och tappar energi och får svårt att spela igenom deras kompakta försvar med många bolltapp som följd. Kramfors är ett mycket kompakt lag som backar hem och spelar mycket långbollar. De kommer bli ett svårslaget lag även i år, säger Luckstas sportchef Martin Ålin.

Kramfors-AlliansenLucksta IF

Kramfors-Alliansen - Lucksta IF 3-2 (0-2)
1 april 2023 - 14:00 - Kramfors IP
Mål Lucksta: Meric Karadag och Oliwer Karlsson.
Domare: Felix Gabrielsson
Publik: uppgift saknas
Matchfakta
.

Uddamålsvinst i genrepet för Östavall

Östavalls IF östavalls ifJärpens IF

Östavalls IF - Järpens IF 3-2
1 april - 17:00 - Ånge IP
Mål Östavall: uppgift saknas ännu
Domare: Omar Meqbil
Publik: uppgift saknas ännu
Matchfakta

.

Dåligt genrep av Matfors - men seger: "Som skillsmässa"

Matfors mötte division 4-laget Kovland i genrepet och lyckades ta hem en uddamålsseger på fem. Dock utan att imponera. Värt att notera att KIF drog på sig två utvisningar sista tretton.

- Bedrövligt genrep, det var inte speciellt mycket som fungerade, tyvärr. Vi vet att det kommer ta tid att bygga ett nytt lag men idag var ett stort steg bakåt kontra förra helgen. Vi såg ut som "skilsmässa" idag, inget samarbete, olika viljor, skyller ifrån oss istället för att ta ansvar, säger Matforstränaren Andreas Jonsson besviket.

- Trots förlusten tycker jag ändå att vi gör en bra match. Är en period i första då vi blir lite överallt och ingenstans tappar lite boll i fel lägen men tycker vi hittade tillbaka andra halvan av första. Sen andra är väl lite likadant innan vi drar på oss ett rött kort med kvarten kvar. Får ändå tänka att det är vår första 90-minutare i år och Matfors genrep så jag är nöjd med vart vi ligger i fas, ser bra ut, säger Kovlands tränare Joel Falk.

Matfors IFKovlands IF Herr
Matfors IF - Kovlands IF 3-2
1 april - 18:00 - Westhagen
1-0 Victor Steffansson (9)
1-1 Ville Bondén (40) nick
2-1 Jonatan Sundin (50, straff)
3-1 Rasmus Wiklander (67)
3-2 självmål (70)
Utvisningar Kovland: Tim Ströberg (77) och Anton Hallengren (78).
Domare: Seyed Mohammad Hosseini
Publik: uppgift saknas ännu
Matchfakta

Omgång 7 (17-19 maj): Tungt derby ikväll på Selånger IP när serieledarna Kuben gästar

Ikväll inleds den 7:e omgången och vad sägs om kvällens derby mellan Selånger och Real Kuben? Lyckas de blåröd-randiga bli det lag som kniper de först...

Läs mer

Omgång 6: Idel segrar för Medelpadslagen - fyra fullträffar av William Svelander när Alnö tog första trean

I omgång 6 prickade William Svelander in fyra fullträffar när Alnö tog hem årets första seger, 4-1 i Björna. Kuben spelade hem sin sjätte raka seger e...

Läs mer

Omgång 5: Kuben bara vinner, Selånger spräckte Dvärsätts svit, Fränsta fick med sig hela potten från Olympia men decimerat Alnö föll långt in på stopptid

I omgång 5 dödade Selånger Dvärsätts svit på fyra raka segrar, Fränsta med sig hela potten från Olympia medan Alnö åter föll  sedan man i ledningen dr...

Läs mer