Så här säger "Pinnen" om årets Stödesäsong i division 2 Norrland: "Vi har varit ojämna"

29 nov 2021 Div. 2 Norrland

Stöde taxade in på en åttondeplats i årets div. 2 Norrland.
Detta efter att ha mattats av i slutet av serien.
– Det har varit lite ojämnt resultat- och spelmässigt, förlorade båda matcherna mot både Frösö och IFK Östersund i ett läge när vi kunde haka på i toppen på allvar, det sved, säger Mats "Pinnen" Edlund som under en period tränade laget.

Stöde ktigade länge i kampen om seriesegern i div. 2 Norrland men ett par onödiga förluster, tillsammans med skador och sjukdomar, gjorde att man sista månaderna sjönk i tabellen till en åttonde plats.

Ytterligare en anledning var att tränarduon Anders Strandlund och Robert Englund hoppade av sina uppdrag i september. Mats "Pinnen" Edlund och lagledaren Mikael Backlund tog över fram till dess att rumänen Dacian Dacin blev klar i mitten av oktober.

Lokalfotbollen tog ett snack med Mats "Pinnen" Edlund om årets säsong, "Pinnen" som var med under hela säsongen i olika roller.

Är du nöjd med er säsong?
– Både ja och nej, lite ojämna resultat- och spelmässigt, förlorade till exempel båda matcherna mot både Frösö och Östersund i ett läge när vi kunde haka på i toppen på allvar, det sved. Annars har vi tagit poäng mot samtliga lag utom dessa två och Boden.

Vad har varit det bästa med den?
– Det är att det varit så kul att se de yngre spelarna ta för sig och att vi vissa matcher visat ett otroligt stort hjärta och krigat riktigt bra.

...och sämsta?
– Hela upplägget på serien, spela fotboll till 1:a Advent är långt ifrån optimalt i detta land, speciellt då i Norrland, med ett fullständigt oförstående förbund (SvFF) till de små lagen därute dessutom, arrogant är deras beteende enligt mig. Därav alla sjukdomar och skador i slutskedet av serien.

Någon spelare som har överraskat på dig det där lilla extra i år?
– Yosef Aksoy och Lukas Lindbäck har vart grymma i backlinjen trots sin unga ålder, visat upp en imponerande stabilitet, framförallt till slutet av september, sen är det fler som överraskat som gjort sin första A lagssäsong men framförallt dessa två.

Kommer du att fortsätta även nästa år i Stöde IF?
– Som det ser ut nu så fortsätter Micke (Backlund, lagledare) och jag men vi jobbar på att brädda oss på sidan av planen.

Nåt nytt när det gäller spelartruppen, nya eller tappade?
– Vi har nyss spelat sista matchen och vilar upp oss några dagar innan nästa säsong startar upp, så inget nytt där.

Nåt övrigt som kan vara värt att nämna som jag missat att frågat om?
– Nämnas kan ungtupparna Linus Idh, född -06, med två starter och fyra inhopp och Erik Welin, född -07, en från start och ett inhopp, två unga Stödegrabbar som visat bra inställning när de vart med.

Och avslutningsvis, vad säger du om Lokalfotbollens bevakning av div. 2 Norrland i år?
– Kanonbra, fortsätt ditt och Pias goda jobb.

Christofer Högbom höll nollan mot Sandvik och fixade poäng åt sitt Sund: "Magiska räddningar"

22 jun 2022 Div. 2 Norrland

När Sund och Sandvik möttes i april på NP3 Arena slutade matchen 1-1.I kvällens returmöte utanför Umeå blev det ånyo kryss men inga mål. Något som Sun...

Läs mer

Sund föll klart men rättvist i jubileumsmatchen mot Friska Viljor

18 jun 2022 Div. 2 Norrland

Det blev ingen rolig jubileumsfest för Sund hemma på Malands IP.Gästande Friska Viljor tog tag i taktpinnen direkt och släppte den ytterst gärna ifrån...

Läs mer

Sund IF firar 100-år lite senkommet idag när Friska Viljor gästar Maland

18 jun 2022 Div. 2 Norrland

På grund av pandemin har Sund IF skjutit på sitt jubileum från ifjol fram till idag då man gör det i samband med säsongens första hemmamatch på Maland...

Läs mer

Norén och Norberg nätade och Högbom spikade igen när Sund tog en blytung seger i klykderbyt

9 jun 2022 Div. 2 Norrland

Tack vare två sena mål via Melker Norén och Jesper Norberg plus Christofer Högboms storspel mellan stolparna tog Sund hem tre blytunga poäng på Högslä...

Läs mer

Sund föll mot serieledarna IFK Luleå trots storspel av Christofer Högbom mellan stolparna

4 jun 2022 Div. 2 Norrland

Sund förlorade mot topplaget IFK Luleå med 0-2 efter ett tidigt bortamål (nick efter hörna), massor av räddningar av Christofer Högbom, ett skott i kr...

Läs mer

Två nickmål, utvisning och ett duktigt Skellefteå sänkte Sund

29 maj 2022 Div. 2 Norrland

Skellefteå är med och krigar i toppen av serien, Sund i botten.Men ändå var Medelpadingarna nära att ta poäng men två nickmål för hemmalaget och en ut...

Läs mer