Så här säger "Pinnen" om årets Stödesäsong i division 2 Norrland: "Vi har varit ojämna"

29 nov 2021 Div. 2 Norrland

Stöde taxade in på en åttondeplats i årets div. 2 Norrland.
Detta efter att ha mattats av i slutet av serien.
– Det har varit lite ojämnt resultat- och spelmässigt, förlorade båda matcherna mot både Frösö och IFK Östersund i ett läge när vi kunde haka på i toppen på allvar, det sved, säger Mats "Pinnen" Edlund som under en period tränade laget.

Stöde ktigade länge i kampen om seriesegern i div. 2 Norrland men ett par onödiga förluster, tillsammans med skador och sjukdomar, gjorde att man sista månaderna sjönk i tabellen till en åttonde plats.

Ytterligare en anledning var att tränarduon Anders Strandlund och Robert Englund hoppade av sina uppdrag i september. Mats "Pinnen" Edlund och lagledaren Mikael Backlund tog över fram till dess att rumänen Dacian Dacin blev klar i mitten av oktober.

Lokalfotbollen tog ett snack med Mats "Pinnen" Edlund om årets säsong, "Pinnen" som var med under hela säsongen i olika roller.

Är du nöjd med er säsong?
– Både ja och nej, lite ojämna resultat- och spelmässigt, förlorade till exempel båda matcherna mot både Frösö och Östersund i ett läge när vi kunde haka på i toppen på allvar, det sved. Annars har vi tagit poäng mot samtliga lag utom dessa två och Boden.

Vad har varit det bästa med den?
– Det är att det varit så kul att se de yngre spelarna ta för sig och att vi vissa matcher visat ett otroligt stort hjärta och krigat riktigt bra.

...och sämsta?
– Hela upplägget på serien, spela fotboll till 1:a Advent är långt ifrån optimalt i detta land, speciellt då i Norrland, med ett fullständigt oförstående förbund (SvFF) till de små lagen därute dessutom, arrogant är deras beteende enligt mig. Därav alla sjukdomar och skador i slutskedet av serien.

Någon spelare som har överraskat på dig det där lilla extra i år?
– Yosef Aksoy och Lukas Lindbäck har vart grymma i backlinjen trots sin unga ålder, visat upp en imponerande stabilitet, framförallt till slutet av september, sen är det fler som överraskat som gjort sin första A lagssäsong men framförallt dessa två.

Kommer du att fortsätta även nästa år i Stöde IF?
– Som det ser ut nu så fortsätter Micke (Backlund, lagledare) och jag men vi jobbar på att brädda oss på sidan av planen.

Nåt nytt när det gäller spelartruppen, nya eller tappade?
– Vi har nyss spelat sista matchen och vilar upp oss några dagar innan nästa säsong startar upp, så inget nytt där.

Nåt övrigt som kan vara värt att nämna som jag missat att frågat om?
– Nämnas kan ungtupparna Linus Idh, född -06, med två starter och fyra inhopp och Erik Welin, född -07, en från start och ett inhopp, två unga Stödegrabbar som visat bra inställning när de vart med.

Och avslutningsvis, vad säger du om Lokalfotbollens bevakning av div. 2 Norrland i år?
– Kanonbra, fortsätt ditt och Pias goda jobb.

Klappat & klart! Sund spelar division 2-fotboll för första gången i historien: "Inspirerande och en stor utmaning"

25 jan 2022 Div. 2 Norrland

Spelarna sade ja.Nu har även styrelsen gett sitt medgivande för spel i division 2.– Inspirerande och en stor utmaning, säger tränaren Göran Sundqvist.

Läs mer

Oklart ännu om Sund tackar ja till Stödes plats i tvåan: "Fått respit"

24 jan 2022 Div. 2 Norrland

Sund fick till efter helgen att lämna besked om man ville ersätta avhoppande Stöde i div. 2 Norrland.– Inget beslut man tar i brådrasket, inte minst m...

Läs mer

Det kan bli Sund som ersätter Stöde i division 2: "Vore roligt att vara så högt upp"

20 jan 2022 Div. 2 Norrland

Stöde tackade som bekant nej till spel i division 2 Norrland i år.Nu har en förfrågran gått till Sund IF som ersättare då man ifjol var bästa tvåa i d...

Läs mer

Fotbollsdöden slår till igen i Medelpad – Stöde IF drar sig ur division 2 Norrland: "Vi har inte ens spelare till sjumanna"

20 jan 2022 Div. 2 Norrland

Det har hängt i luften men nu är det definitivt.Stöde IF drar sig ur spel i division 2 Norrland.Och anledningen är den vanliga – ledar- och spelarbris...

Läs mer

Stöde tappar Lukas Lindbäck tillbaka till Selånger

14 jan 2022 Div. 2 Norrland

Stöde tappar ännu en ung spelare till Selånger.Det är 20-årige försvararen/mittfältaren Linus Lindbäck som åter vänder till division 4-klubben efter b...

Läs mer

Stöde tappar målvakt till division 4-klubb

13 jan 2022 Div. 2 Norrland

21-årige målvakten Filip Widén lämnar Stöde för spel i Medelpadsallsvenskan med Sel¨ånger SK.Något som givetvis gläder nye SSK-tränaren Jesper Hellstr...

Läs mer