Säker IFK-ledning blev rysarmatch efter utvisning - Matfors 2 bjöds in

12 aug 2023 Div. 4 Medelpad

IFK Sundsvall ledde bortamatchen mot Matfors 2 hemma på Balders med 2-0 då man drog på sig en utvisning och matchens karaktär ändrades och Brukets Bilaga reducerade och var ytterst nära att få till en kvitteringsboll. Istället, efter två (!) brända straffsparkar, lyckades IFK sätta det förlösande 3-1-målet.
- Blev en onödig rysare det här, säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermajer.

 

IFK Sundsvall fick spela hemma borta mot Matfors 2 då Thulevallen fick bytas ut mot Baldershov på grund av den senaste tidens regn.
Något som passade "bortalaget" och redan i den femte minuten nådde Simon Molins långa utspark Hamidou Gaye som fri med Markus Holdo i Matforsmålet enkelt rullade in 1-0.

IFK radade därefter upp chans på chans men det dröjde till den 39:e minuten innan Abbas spelade fram Abbas, det vill säga Abdukadir till Culusow till 0-2.

En tvåmålsledning för IFK i paus var emellertid klart i underkant men en fotbollsmatch kan vända på ett ögonblick. Tre minuter in i andra halvlek skrek Abbas Abdukadir "timme på spanska" och fick ta emot det röda kortet.

Matfors 2 fick därigenom en livlina in i matchen och med timman spelad blev Rasmus Wiklander fälld inne i IFK:s straffområde. Domaren blåste och "Ragge" tog själv hand om straffsparken och satte bollen distinkt i nät.

Matfors låg därefter på för en kvittering, samtidigt som man öppnade sig bakåt för kontringar. Och det var efter en sådan som även IFK tilldömdes en straff. Hamidou Gaye hade tänkt sig stänga matchen men Markus Holdo nöp straffen och höll sitt lag kvar i matchen.

Med tre minuter kvar fick IFK ännu en straffspark. Ny skytt i form av Gustav Salomonsson, men samma resultat - Holdo tog även den elvameterssparken! I samband med straffen åkte Matfors Benjamin Westerlund ut, målchansutvisning.

Med lika många på planen avtog Matfors kvitteringsförsök och på stopptid kunde Gustav Salomonsson ta revansch på sig själv efter straffmissen och göra IFK:s förlösande 1-3-mål och säkra "den redan klara segern".

- Blev en onödig rysare det här. Inget man såg komma efter den första halvleken som vi dominerade fullkomligt. Matfors spelade bra efter vår utvisning och var nära att komma ikapp, speciellt som vi brände TVÅ straffar , säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermajer.

- Vi var inte på banan i första halvlek och 0-2 var i underkant. Det gav oss i alla fall en reell chans att komma tillbaka i matchen och vi fick en biljett in i och med det tack vare deras utvisning. Vi reducerar och har chanser till en kvittering. Samtidigt håller vå målvakt kvar oss i matchen med två straffräddningar. Fast sett till den första halvleken hade det varit rena rånet om vi fått med oss poäng idag, summerar Matfors tränare Tony Salthammer.

Hamidou Gaye var en pärla i IFK Sundsvall och gjorde ett starkt jobb i offensiven, inte minst efter utvisningen. Gjorde ett mål och låg bakom bägge straffarna, även om han själv missade den ena. Kevin Berg och Robin Holmlund var i vanlig ordning tuffa att möta på mitten.

I Matfors 2 är dubble straffräddaren Markus Holdo redan nämnd. Mittbacken Oskar Jonsson, inlånad från A-laget, spred säkerhet till sina lagkamrater, speciellt när det "blåste som mest".

 

Matfors IF 2 Matfors IFIFK Sundsvall

Matfors IF 2 - IFK Sundsvall 1-3
12 augusti 2023 - 14:00 - Baldershovs IP (flyttad från Thulevallen)
0-1 Hamidou Diallo Gaye (5)
0-2 Abbas Culusow (39)
1-2 Rasmus Wiklander (61, straff)
1-3 Gustav Salomonsson (90+1)
Utvisning IFK Sundsvall: Abbas Abdukadir Ibrahim (48)
Utvisning Matfors 2: Benjamin Westerlund (87)
Domare: Teodor Lundgren
Publik: 40
Matchfakta

Omgång 1 (3-4 maj): IFK Sundsvall, Kuben 2, Timrå och Svartvik vinnare i premiären när Medelpadsallsvenskan kickade igång

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ikväll rullade Medelpadsallsvenskan 2024 i gång med fyra matcher och i morgon lördag spelas den femte i premiäromgången, dock inga av dem på naturgräs...

Läs mer

Inför seriestarten: Matfors IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Matfors IF åkte ur trean ifjol efter en tung säsong.Nu har Brukets Blå slickat såren efter alla spelartappen och ska åter ta sig an Medelpadsallsvensk...

Läs mer

Inför seriestarten; Kubikenborgs IF 2

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ifjol kom Kuben 2, "Tigerungarna" sjua efter en ojämn säsong med både höga toppar och djupa dalar, precis som det brukar vara med ungdomliga lag.I år ...

Läs mer

Inför seriestarten: Kovlands IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Kovland svarade för en kanonsäsong och förlorade bara en enda match på hela serien och tar nu ny sats för en minst lika stark insats med ett ännu mer ...

Läs mer

Inför seriestarten: IFK Timrå

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå kommer till spel som nykomlingar i Medelpadsallsvenskan med massor av starka nyförvärv som besitter mängder av rutin, dessutom har nästan al...

Läs mer