Säker IFK-ledning blev rysarmatch efter utvisning - Matfors 2 bjöds in

12 aug 2023 Div. 4 Medelpad

IFK Sundsvall ledde bortamatchen mot Matfors 2 hemma på Balders med 2-0 då man drog på sig en utvisning och matchens karaktär ändrades och Brukets Bilaga reducerade och var ytterst nära att få till en kvitteringsboll. Istället, efter två (!) brända straffsparkar, lyckades IFK sätta det förlösande 3-1-målet.
- Blev en onödig rysare det här, säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermajer.

 

IFK Sundsvall fick spela hemma borta mot Matfors 2 då Thulevallen fick bytas ut mot Baldershov på grund av den senaste tidens regn.
Något som passade "bortalaget" och redan i den femte minuten nådde Simon Molins långa utspark Hamidou Gaye som fri med Markus Holdo i Matforsmålet enkelt rullade in 1-0.

IFK radade därefter upp chans på chans men det dröjde till den 39:e minuten innan Abbas spelade fram Abbas, det vill säga Abdukadir till Culusow till 0-2.

En tvåmålsledning för IFK i paus var emellertid klart i underkant men en fotbollsmatch kan vända på ett ögonblick. Tre minuter in i andra halvlek skrek Abbas Abdukadir "timme på spanska" och fick ta emot det röda kortet.

Matfors 2 fick därigenom en livlina in i matchen och med timman spelad blev Rasmus Wiklander fälld inne i IFK:s straffområde. Domaren blåste och "Ragge" tog själv hand om straffsparken och satte bollen distinkt i nät.

Matfors låg därefter på för en kvittering, samtidigt som man öppnade sig bakåt för kontringar. Och det var efter en sådan som även IFK tilldömdes en straff. Hamidou Gaye hade tänkt sig stänga matchen men Markus Holdo nöp straffen och höll sitt lag kvar i matchen.

Med tre minuter kvar fick IFK ännu en straffspark. Ny skytt i form av Gustav Salomonsson, men samma resultat - Holdo tog även den elvameterssparken! I samband med straffen åkte Matfors Benjamin Westerlund ut, målchansutvisning.

Med lika många på planen avtog Matfors kvitteringsförsök och på stopptid kunde Gustav Salomonsson ta revansch på sig själv efter straffmissen och göra IFK:s förlösande 1-3-mål och säkra "den redan klara segern".

- Blev en onödig rysare det här. Inget man såg komma efter den första halvleken som vi dominerade fullkomligt. Matfors spelade bra efter vår utvisning och var nära att komma ikapp, speciellt som vi brände TVÅ straffar , säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermajer.

- Vi var inte på banan i första halvlek och 0-2 var i underkant. Det gav oss i alla fall en reell chans att komma tillbaka i matchen och vi fick en biljett in i och med det tack vare deras utvisning. Vi reducerar och har chanser till en kvittering. Samtidigt håller vå målvakt kvar oss i matchen med två straffräddningar. Fast sett till den första halvleken hade det varit rena rånet om vi fått med oss poäng idag, summerar Matfors tränare Tony Salthammer.

Hamidou Gaye var en pärla i IFK Sundsvall och gjorde ett starkt jobb i offensiven, inte minst efter utvisningen. Gjorde ett mål och låg bakom bägge straffarna, även om han själv missade den ena. Kevin Berg och Robin Holmlund var i vanlig ordning tuffa att möta på mitten.

I Matfors 2 är dubble straffräddaren Markus Holdo redan nämnd. Mittbacken Oskar Jonsson, inlånad från A-laget, spred säkerhet till sina lagkamrater, speciellt när det "blåste som mest".

 

Matfors IF 2 Matfors IFIFK Sundsvall

Matfors IF 2 - IFK Sundsvall 1-3
12 augusti 2023 - 14:00 - Baldershovs IP (flyttad från Thulevallen)
0-1 Hamidou Diallo Gaye (5)
0-2 Abbas Culusow (39)
1-2 Rasmus Wiklander (61, straff)
1-3 Gustav Salomonsson (90+1)
Utvisning IFK Sundsvall: Abbas Abdukadir Ibrahim (48)
Utvisning Matfors 2: Benjamin Westerlund (87)
Domare: Teodor Lundgren
Publik: 40
Matchfakta

Omgång 8: Matfors nollade Kuben 2 idag, tredje raka för Kraftfull, Kovland vände och ras för Sund mot Timrå - IFK Sundsvall-Svartvik uppskjuten

16 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Idag söndag mötte Kuben 2 Matfors på sitt konstgräs och fick ge sig med 0-2 och missade att klättra upp på en tredjeplats i en haltande tabell. IFK Ti...

Läs mer

Omgång 7: Kryss i Njurundaderbyt, hattrick av Matfors Oliver Spjut och vinster även för Kraftfull och Timrå men uppskjutet på Balders

9 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Det blev kryss i det första Njurundaderbyt på ett decennium inför storpublik. Kraftfull tog sin andra raka vinst, 3-1 över Kuben 2, Timrå gick från 1-...

Läs mer

Omgång 6: Svartviks första förlust på två år när Kovland vann tidiga seriefinalen, tennisseger för IFK Sundsvall, storseger för Kuben 2 och Timråvinst samt Kraftfulls första trea!

4 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Full omgång i Medelpadsallsvenskan ikväll. Svartviks första förlust i seriesammanhang på två år sedan Kovland tagit hem den tidiga seriefinalen. Kraft...

Läs mer

Omgång 5: Svartvik, Timrå, Kovland och Kuben 2 höll alla nollan och Selånger 2 och Sund kryssade i målrik match

1 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Ett effektivt Svartvik avgjorde sista halvtimman hemma mot Matfors, två mål av Gustav Salomonsson för serieledarna. Gustav Millbourn gjorde enda målet...

Läs mer

Omgång 4: Vinster för IFK Sundsvall och Kuben 2 plus tre kryssmatcher

24 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ikväll bjöds det på full omgång i Medelpadsallsvenskan med fem intressanta matcher. Svartvik tappade sina första poäng i år men hämtade in ett 0-2-und...

Läs mer

Omgång 3: Fem-etta för IFK Sundsvall i kamratmötet, jumbon kryssade mot serieledarna och Kuben 2 brände allt och föll mot Essvik och Selånger 2 avgjorde i 90:e minuten

19 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Sundsvall tog hem en fem-etta i kamratmötet med IFK Timrå, jumbon Sund tog poäng av serieledarna Kovland, Kuben 2 brände allt mot Essvik och föll ...

Läs mer