Saluka brothers bakom Sunds uddamålsseger över serieledarna IFK Sundsvall

16 maj 2023 Div. 4 Medelpad

IFK Sundsvall gjorde både första och sista målet på Balders konstgräs.
Men däremellan prickade Sund in tre bollar, varav två från bröderna Arti och Blend Saluka och vann matchen.
- Hade vi tagit det lite lugnare och visat upp ett bättre tålamod hade vi vunnit med 5-2, säger Sunds tränare Armando Bizi sturskt.

Sund startade upp med att skapa ett par vassa chanser men utan att hitta nätet.
Istället kunde IFK Sundsvall, bortalag på hemmaplan, ta ledningen i den 37:e minuten då Olle Nordberg nickade in en hörna.

Sund inledde även den andra halvleken bäst men den här gången fick man utdelning, och det tre gånger om. Först klackade Oskar Bertrup bollen bakåt till Blend Sallauka som dundrade upp den i ena krysset. 2-1 gjorde Oscar Bertrup själv i mitten av halvleken då han mötte ett snett inåt bakåt pass i höjd med straffpunkten.

Med åtta minuter kvar ville inte Blends storebror Arti vara sämre. Fick tag i bollen och drev den förbi hela IFK-försvaret innan han sköt över målvakten till 3-1.

Sund hade även en boll till inne, men som blev bortdömt för offside. När spelarna tjaffsade med domaren rullade IFK igång bollen vilket utmynnade att inhopparen Emad Nademi kunde ge de avslutande minuterna lite nerv. Dock hann man inte skapa någon högkaratig kvitteringschans.

- Vi var lite nervösa och ivriga. Hade vi tagit det lite lugnare och visat upp ett bättre tålamod hade vi vunnit med 5-2 då vi brände flera klara lägen och slog bort en del "sistapass", säger Sunds tränare Armando Bizi sturskt.

- De var helt enkelt bättre än oss i den här matchen. Vi vaknade först upp när det var en kvart kvar och 1-2-underläge och när vi jagade kvittering kontrade de in 3-1, säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermajer.

Alyaman Haj Rachid i mittförsvaret och anfallarna Blend Saluka och Oscar Bertrup bäst i Sund tillsammans med Arti Saluka på mitten.

Inhopparna Claudio Moraga och Emad Nademi, som tränade IFK för ett par år sedan får bäst betyg tillsammans med mittbacken Axel Andreasson som vann sina luftdueller både i försvaret och framåt sedan han flyttat upp i anfallet.

 

Sund IF IFK Sundsvall

Sund IF - IFK Sundsvall 3-2
16 maj 2023 - 20:15 - Baldershovs IP, Konstgräs
0-1 Olle Nordberg (24)
1-1 Blend Sallauka (49)
2-1 Oscar Bertrup (68)
3-1 Bletuart Sallauka (82)
3-2 Emad Nademi (90)
Domare: Petter Lindbom
Publik:
Matchfakta

Div. 4, omgång 1 (3-4 april): Så spelas premiärmatcherna

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Fredagen den 3 maj rullar Medelpadsallsvenskan igång 2024 med fyra matcher och en under lördagen, dock inga premiärmatcher på naturgräs. Det blev till...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag (20-21 april): Brakseger för Svartvik och ras för Matfors

21 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sex av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där två resultat står ut, Svartviks 9-0 över Harmånger och Matfors ras från 2-2 till ...

Läs mer

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer