Sani Tahir matchvinnare i derbyt på Skogsvallen – drömmål och straffspark

Lucksta fick en kanonstart i derbyt mot Östavall på Skogsvallen. Redan i den andra minuten vinklade Oliver Widahl in ett hårt inspel från vänsterkanten.

Men strax innan halvtimman spelad visade hemmalagets Sani Tahir upp sig för första gången i afton då han på mittplan drev bollen ett par meter innan han med både kraft och precision borrade in kvitteringen i Axel Erngrens högra kryss med sin vänsterslägga. Den typen av fullträffar ser man inte ens alltför ofta i Allsvenskan.

Annars var det ganska ont om tekniska färdigheter utan derbyt bestod till stora delar av längre bollar, tuffa men ärliga närkamper och felpass.

Båda lagen hade sina möjligheter till ett ledningsmål och Oliver Widahl fick nog det bästa läget i den 78:e minuten men hemmakeepern "Misha" Barabanov kom ut stort och räddade friläget.

I anfallet efter drev Petter Thelin in i Luckstas straffområde och stöp på ett bortaben. Duktige domaren Jonathan Forsman från Umeå tvekade inte att flöjta för straff.

Sani Tahir klev fram och skickade Axel Erngren till vänster och bollen till höger.

Östavall hade därefter inga större problem att hålla ledningen till slutsignalen även om Lucksta försökte flytta fram för att få med sig en pinne hem.

– Är jättenöjd att vi tar en trea mot ett tufft Lucksta även om jag inte är nöjd med vårt passningsspel ikväll. Är ändå tillfreds med att vi inte lockades att bara lyfta långt utan fortsatte försöka spela oss igenom efter marken. Bakåt satt försvarsspelet perfekt igen. Lucksta är det bästa laget vi mött så här långt men jag tycker ändå att vi vinner rättvist, säger Östavalls tränare David Norberg efter tredje raka uddamålssegern:

Martin Edlund fortsätter att imponera i Östavall och tar steg framåt match efter match. Givetvis plussar vi även för tvåmålsskytten Sani Tahir och hela uteförsvaret med målvakten "Misha" Barabanov i spetsen. Rena siliconet även om man släppte in sitt första mål ikväll. Fredrik Löfgren imponerade ånyo med sin arbetsinsats.

Samuel Keflit och bröderna Ljuslinder, Linus och Fredrik, var Luckstas främsta denna afton.

ÖSTAVALLS IF - LUCKSTA IF 2-1
Matchfakta

Omgång 5 (4-5 maj): Fränsta fick med sig hela potten från Olympia men decimerat Alnö föll långt in på stopptid

I omgång 5 fick Fränsta med sig hela potten från Olympia medan Alnö åter föll  sedan man i ledningen dragit på sig ett rött kort och Berg därefter avg...

Läs mer

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer