Sani Tahir sänkte sitt gamla lag - tre pinnar till Lucksta

Det blev Lucksta som tog hem derbyt mot Östavall.
Matchens enda, godkända, mål kom med dryga tjugan kvar då Sani Tahir stötte in en målvaktsretur från nära håll och sänkte därmed sitt gamla lag.
- Vi gör ingen bra match men det är en styrka att hitta ett sätt att ta tre poäng även när inte spelet fungerar, säger Luckstas sportchef Martin Ålin.

Östavall har efter en svag inledning fått ihop laget bättre och bättre och bjöd verkligen upp till dans mot topplaget Lucksta på Westhagen och trasade sönder Luckstas spel och samtidigt var vassa i sina kontringar och Abdi Nur var riktigt nära att ge gästerna ledningen men Linus Ljuslinder räddade på mållinjen.

I den andra halvleken fick Lucksta lite mer struktur i den fysiskt tuffa matchen och skulle få till ett segermål med lite drygt tjugan kvar. Abdulie Turay fick på ett inte alltför märkvärdigt markskott ur vänsterinnerposition från straffområdesgränsen som Östavallskeepern inte fick grepp på och då dök Sani Tahir upp och rakade in, som det skulle visa sig, segerbollen. Sani som ironiskt nog har ett förflutet i västraklubben...

Östavall försökte flytta upp för en rättmätig utjämning men Lucksta stängde till och någon riktigt vass kvitteringschans lyckades man inte skapa utan Sörforsgänget jagar vidare i toppen av tabellen.

- Vi gör ingen bra match men det är en styrka att hitta ett sätt att ta tre poäng även när inte spelet fungerar, säger Luckstas sportchef Martin Ålin.

- Den här matchen "was a real dogfight" men jag är stolt över den karaktär grabbarna visar och grisar hem en seger. Om jag var nöjd med vår insats? Inte speciellt. Om jag är nöjd med poängen? Definitivt! I slutet av serien kan vi kanske blicka tillbaka till den här matchen och se att det var den som avgjorde, säger Luckstas tränare Paul Thompson.

Unge Chidiebere Francis, mittbacken Linus Ljuslinder och kantspelaren Abraham Habte Eyes var den trio som stack ut i ett kämpastarkt Lucksta.

Trion Lukas Vikberg, Wiking Nordin och Abdi Nur gjorde slet på bra i ett likaledes kämpande Östavall.

 

Lucksta IFÖstavalls IF

Lucksta IF - Östavalls IF 1-0

12 maj 2023 - 19:00 - Westhagen
1-0 Sani Tahir (69)
Utvisning Lucksta: Abdulie Turay (71)
Utvisning Östavall: Joakim Andersson, tränare (79)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 101
Matchfakta

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer