SDFF tog gruvlig revansch på Söråker: "Helt annat lag"

31 aug 2023 Div. 3 Medelpad

I Grundserien vann Söråker över SDFF Utveckling men i kvällens möte i A-slutspelet tog "Elitklubben" en gruvlig revansch och vann med 4-0.
- De hade ett helt annat lag den här gången och lika överlägsna som vi var förra gången var de idag, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.

I Grundserien för två veckor sedan vann Söråker hemma på IP med 3-2 över SDFF Utveckling.
Ikväll var det ombytta roller.
Hemma på Kubens konstgräs var SDFF det bättre laget i en välspelad match och vann med klara 4-0 och tog sin tredje raka seger i A-slutspelet.
- De hade ett helt annat lag den här gången och lika överlägsna som vi var förra gången var de idag, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.

I mitten av den första halvleken kom SDFF tre mot två efter en omställning och anfallet avslutades med att Emma Forssbeck dunkade in 1-0.
Söråker fredade sig bra under den första halvleken och kunde gå till vila med "bara" 0-1 i baken.

Men redan fem minuter in i den andra ringde det, och åter var det Emma Forssbeck som tryckte på klockan. Elin Lidström sköt, Ina Danielsson räddade men Emma petade in returen.

Trean kom med lite drygt tjugan kvar. Ina Danielsson lyckades inte hålla en frispark och Ida Vennström Kabagambe högg på returen.

Ett par minuter senare avslutades målskyttet. SDFF vann boll och Elina Boije satte fart på djupet från sin mittfältsplats, fick ett kanonpass och kunde fri placera in 4-0.

- I första halvlek hade vi dåligt tålamod och alla ville ta egna avslut och det blev frustrerat. I andra blev det klart bättre och vi höll i bollen och utnyttjade hela planen med spelvändningar vilket tröttade ut dem. Borde kanske gjort några fler mål men Ina i deras mål var riktigt duktig

- Deras F19-lag är ett par kostymer större än oss, vi fick löpa rejält och det var en tuff match för oss där vi i alla fall inledde bra första 10-15 minuterna, sen kom vi inte upp i press och de rullade ut oss. Som helhet en bra och välspelad match där de som sagt var ett par nummer större men är stolt över tjejernas kämpainsats, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.

I SDFF Utveckling var hela tiden Emma Forssbeck ett hot i offensiven och på det centrala mittfältet imponerade Josefin Edin och Elina Boije. Plus även till nya vänsterbacken från IFK Askersund, Klara Nygård i sin division 3-premiär.

Söråkers bästa var målvakten Ina Danielsson och hårt jobbande Nora Staaf som slet på trots att hon fick ta emot en hel del "stryk".

 

Sundsvalls DFF UtvecklingSöråkers FF

Sundsvalls DFF Utveckling - Söråkers FF 4-0
Torsdag 31 augusti 2023 - 19:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
1-0 Emma Forssbeck (22)
2-0 Emma Forssbeck (50)
3-0 Ida Vennström Kabagambe (69)
4-0 Elina Boije (72)
Domare: Danyar Tari
Publik: 65
Matchfakta

Sundsvalls FF gick från jumboplats i Damtrean till att nästa nå A-slutspelet: "Laget har utvecklats"

25 nov 2023 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF lyfte sig från fjolårets jumboplacering till att nästan ta sig topp 8 och A-slutspelet.I B-ditot under hösten kom man sedan på en fin an...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023: Spelare, tränare & domare

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Som vanligt en tuff uppgift att ta ut en Drömelva i Damtrean, speciellt som den har hållit en bra klass i år med många jämna och bra matcher.Det blev ...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - målvakt

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Ina Danielsson, Söråkers FF Målvakt. 30 år. Orädd, reflexsnabb, välvuxen och som med stor röst dirigerar sitt uteförsvar. Har med åren samlat på sig e...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - högerback

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Maria Nilsson, Medskogsbrons BK Högerback. 42 år. Slitstark som spelar tuff och resolut, men som aldrig drar på sig gula kort. En driven ledare på pla...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - mittback 1

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Sanna Pålsson, Stöde IF Mittback. 27 år. Fortsätter leda Stödes defensiv, stark som en oxe i närkamperna och förlorar sällan en duell oavsett om det ä...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - mittback 2

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Sandra Ernholm, Kovlands IF Mittback. 35 år. Rutinerad "general", brytsäker, spelskicklig och inte minst suverän i huvudspelet och därigenom ofta domi...

Läs mer