SDFF Utveckling körde över Selångers dito - hattrick av Ida Vennström Kabagambe

2 aug 2023 Div. 3 Medelpad

Det blev målrikt värre mellan Selångers- och SDFF Utvecklingslag.
Gästerna vann med hela 7-2 mere på Campingplanen där Ida Vennström Kabagambe satte tre frilägen.
- Sammantaget gör vi en bra första halvlek, 4-0, medan den andra blev lite mer avslagen, säger SDFF-tränaren Patrick Davis.

SDFF satsar på att deras utvecklingslag ska ta steget upp i division 2 och mönstrar därför sitt F19-lag även i Damtrean i flera av matcherna.

Ikväll blev det en storseger över Selångers utvecklingslag med hela 7-2 nere på SSK:s campingplan och tog därmed över serieledningen. Redan i paus ledde man med 4-0 och den andra blev mer eller mindre en transportsträcka.

Ida Vennström Kabagambe svarade för ett hattrick där samtliga mål hade en liknande karaktär - snabba omställningar och frilägen.

- Sammantaget gör vi en bra första halvlek, 4-0, medan den andra blev lite mer avslagen. Vi försökte spela efter marken genom lagdelarna men det var inte helt lätt i det långa gräset, säger SDFF-tränaren Patrick Davis.

- Det blev en kul utmaning för våra tjejer att få möta deras F19-lag och jag tycker, trots resultatet, att vi stod upp bra spelmässigt men vi hade det svårt med deras snabba omställningar. De vinner klart rättvist men resultatet speglar inte matchen riktigt, vi hade gott kunnat gjort ett par fler mål, säger Selångertränaren Marcus Dückhow:

Ida Vennström Kabagambe och Elin Larsson hade ett fint samspel i anfallet och fick bra understöd av Tyra Öhman, tre ass. Nyförvärvet från Njurunda, Emma Forssbeck, gjorde en fin debut och även mål. Glädjande att notera att Alva Israelsson var tillbaka på planen efter sin skada i vår och stod för en stabill insats i mittförsvaret.

Roligt att se även Johanna Hallberg tillbaka på fotbollsplanen efter sin korsbandsskada och hon svarade för en helt okej insats på en ovan vänsterbacksplats. I övrigt ska kollektivet ha beröm i Selånger.

Domaren Abdulahi Shino skötte sig bra.

 

Selånger SK Dam UtvecklingSundsvalls DFF Utveckling

Selånger SK Utveckling - Sundsvalls DFF Utveckling
2 augusti 2023 - 19:00 - Selånger IP
2 augusti 2023 - 20:45 - Kubikenborgs IP
0-1 Ida Vennström Kabagambe (17)
0-2 Elin Larsson (25)
0-3 Elin Larsson (29)
0-4 Ida Vennström Kabagambe (41)
1-4 Hanna Rönngren (49)
1-5 Lovisa Aronsson (53)
1-6 Ida Vennström Kabagambe (62)
2-6 Hanna Rönngren (74)
2-7 Emma Forssbeck (84)
Domare: Abdulahi Shino
Publik: uppgift saknas ännu
Matchfakta

Stöde IF:s Ann-Sofie Brännvall nominerad till "Årets Köng" i Sundsvalls kommun

26 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sajten hejasundsvall.se delar varje år ut priset Årets Köng och en av de nominerade i år är Stöde IF:s ledare Ann-Sofie Brännvall.- I flera decennier ...

Läs mer

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer