SDFF Utveckling tog över serieledningen efter uddamålsseger över Njurunda

24 sep 2023 Div. 3 Medelpad

SDFF Utveckling är nya serieledare i Damtreans A-slutspel efter en uddamålsseger över Njurunda i elljuset på Gumsekullen.
- Det blev tufft på slutet där de har ett par farliga hörnor men vi redde ut det, säger SDFF-tränaren Patrick Davis.

Njurunda ligger sist i A-slutspelet, SDFF Utveckling jagar seriesegern.
Men det var Njurunda som tog ledningen i elljuset på Gumsekullen. Moa Persson slog ett hårt inlägg från kanten i den femte minuten som forcerades i eget mål av högerbacken Tyra Lindqvist.

I mitten av halvleken tog emellertid Tyra revansch och åter var det en projektil som hittade in i nätet, men som satt perfekt under ribban på hemmamålvakten den här gången.

Emma Forssbeck var tillbaka på Gumsekullen och var ofin att ge sitt nya lag ledningen sedan hon tagit tillvara på en retur efter eget skott.

Knappt 20 minuter in i den andra halvleken ökade SDFF på till 3-1 på straff sedan lagkaptenen Tyra Öhman tagit sitt ansvar.

Njurunda vek inte ner sig och i den 83:e minuten reducerade Ella Brugge till 2-3. Nellie Lauritzen gjorde bort en försvarare på sin vänsterkant och centrade in till Ella som mötte med en bredsida och bollen gick som ett streck rakt upp i nättaket.

Njurunda låg sedan på för en kvittering och det osade katt på två giftiga hörnor på slutet men SDFF lyckades freda sig och via vinsten klättra upp till serieledning i Damernas A-slutspel inför avslutningsomgången nästa helg.

- Ja, det blev tufft på slutet där de har ett par farliga hörnor men vi redde ut det. Det märktes att vi inte är något naturgräslag. Vi hade mycket boll men det blev en hel del bolltapp då vi var ovana underlaget. Vi hade mycket boll men blev lite väl egoistiska och alla ville göra mål själva istället för att spela en lagkamrat i bättre position utan gärna dribbla hela vägen in i mål. Vi lyckades i alla fall vinna matchen och nu ska vi se till att vinna vår sista match mot Medskogsbron också och ta hem serien med vårt unga lag bestående av 16-17-åriga tjejer,., säger SDFF-tränaren Patrick Davis.

- Vi gör en kämpainsats mot ett välspelande SDFF och med lite flyt hade vi kvitterat på någon av våra farliga hörnor på slutet, säger Njurundas tränare Marcus Sjöström.

I SDFF Utveckling kan alla bättre överlag.

Njurundas mittback Wilma Lind var planens bästa spelare och förlorade inte en enda duell på hela matchen och många bortaanfall strandade på henne.

 

Njurunda IK         Sundsvalls DFF Utveckling

Njurunda IK - Sundsvalls DFF Utveckling 2-3
24 september 2023 - 18:30 - Gumsekullen
1-0 självmål (5)
1-1 Thyra Lindqvist (23)
1-2 Emma Forssbeck (33)
1-3 Thyra Öhman (64, straff)
2-3 Ella Brugge (83)
Domare: Samuel Sundling
Publik: 48
Matchfakta

Stöde IF:s Ann-Sofie Brännvall nominerad till "Årets Köng" i Sundsvalls kommun

26 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sajten hejasundsvall.se delar varje år ut priset Årets Köng och en av de nominerade i år är Stöde IF:s ledare Ann-Sofie Brännvall.- I flera decennier ...

Läs mer

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer