SDFF Utveckling tog över serieledningen efter uddamålsseger över Njurunda

24 sep 2023 Div. 3 Medelpad

SDFF Utveckling är nya serieledare i Damtreans A-slutspel efter en uddamålsseger över Njurunda i elljuset på Gumsekullen.
- Det blev tufft på slutet där de har ett par farliga hörnor men vi redde ut det, säger SDFF-tränaren Patrick Davis.

Njurunda ligger sist i A-slutspelet, SDFF Utveckling jagar seriesegern.
Men det var Njurunda som tog ledningen i elljuset på Gumsekullen. Moa Persson slog ett hårt inlägg från kanten i den femte minuten som forcerades i eget mål av högerbacken Tyra Lindqvist.

I mitten av halvleken tog emellertid Tyra revansch och åter var det en projektil som hittade in i nätet, men som satt perfekt under ribban på hemmamålvakten den här gången.

Emma Forssbeck var tillbaka på Gumsekullen och var ofin att ge sitt nya lag ledningen sedan hon tagit tillvara på en retur efter eget skott.

Knappt 20 minuter in i den andra halvleken ökade SDFF på till 3-1 på straff sedan lagkaptenen Tyra Öhman tagit sitt ansvar.

Njurunda vek inte ner sig och i den 83:e minuten reducerade Ella Brugge till 2-3. Nellie Lauritzen gjorde bort en försvarare på sin vänsterkant och centrade in till Ella som mötte med en bredsida och bollen gick som ett streck rakt upp i nättaket.

Njurunda låg sedan på för en kvittering och det osade katt på två giftiga hörnor på slutet men SDFF lyckades freda sig och via vinsten klättra upp till serieledning i Damernas A-slutspel inför avslutningsomgången nästa helg.

- Ja, det blev tufft på slutet där de har ett par farliga hörnor men vi redde ut det. Det märktes att vi inte är något naturgräslag. Vi hade mycket boll men det blev en hel del bolltapp då vi var ovana underlaget. Vi hade mycket boll men blev lite väl egoistiska och alla ville göra mål själva istället för att spela en lagkamrat i bättre position utan gärna dribbla hela vägen in i mål. Vi lyckades i alla fall vinna matchen och nu ska vi se till att vinna vår sista match mot Medskogsbron också och ta hem serien med vårt unga lag bestående av 16-17-åriga tjejer,., säger SDFF-tränaren Patrick Davis.

- Vi gör en kämpainsats mot ett välspelande SDFF och med lite flyt hade vi kvitterat på någon av våra farliga hörnor på slutet, säger Njurundas tränare Marcus Sjöström.

I SDFF Utveckling kan alla bättre överlag.

Njurundas mittback Wilma Lind var planens bästa spelare och förlorade inte en enda duell på hela matchen och många bortaanfall strandade på henne.

 

Njurunda IK         Sundsvalls DFF Utveckling

Njurunda IK - Sundsvalls DFF Utveckling 2-3
24 september 2023 - 18:30 - Gumsekullen
1-0 självmål (5)
1-1 Thyra Lindqvist (23)
1-2 Emma Forssbeck (33)
1-3 Thyra Öhman (64, straff)
2-3 Ella Brugge (83)
Domare: Samuel Sundling
Publik: 48
Matchfakta

Omgång 3, grupp 2: Clara Högbom och Linn Gradin tvåmålsskyttar och Fanny Selin satte vinstmålet för sina klubbar

24 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Selånger 2 vann över Matfors efter två mål av Linn Gradin och Heffnersklubban 3 över Söröje sedan man vänt ett 0-2-underläge sista halvtimman, segersk...

Läs mer

Omgång 3, grupp 1 (23 maj): Medskogsbron befäste serieledningen - i övrigt kamp kring slutspelsstrecket

23 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Ikväll var det full omgång i Damtreans grupp 1 (nåja, jumbon Sund stod över) och Medskogsbron befäste sin serieledning via 4-0 på Sundsvalls FF medan ...

Läs mer

Damtrean, grupp 1 & 2: Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram

20 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

Omgång 2, grupp 1: Medskogsbron och Kovland tog hem klara segrar medan Sundsvalls FF och Söråker rättvist kryssadde

16 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Tre matcher spelades i Damtreans grupp 2 där Medskogsbron och Kovland tog hem klara segrar medan Sundsvalls FF och Söråker tog en pinne var i sitt inb...

Läs mer

Omgång 2, grupp 2: Alnö 2 bäst i målrikt möte, Matfors vann på kondisen och dubbla storsegrar för Selånger 2

16 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Selånger 2 stod över premiären och i sin första match tog man hem en fem-etta över Söröje i inledningsmatchen av omgång 2. Dessutom lirade man ikväll,...

Läs mer

Omgång 1, grupp 1: Noras och Elins dubblar gav segrar och även Trines enda - och Timrå 2 tog överraskande poäng av favoriterna Kovland

12 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Damtreans grupp 1 tjuvstartade med ett möte ur omgång 5 mellan Kovland och IFK Timrå 2 som slutade salomoniskt 1-1. "Riktiga" premiären gick av stapel...

Läs mer