Selånger 2 sänkte Nedansjö med tre snabba mål kring pausvilan

12 sep 2023 Div. 5 Medelpad

Selånger 2 tog ledningen på ett självmål i slutet av den första halvleken och direkt i andra kom även 2-0 och 3-0 via Yafiet Eyob och Ludvig Tankred.
- Då går luften ur oss och vi orkar inte resa oss, säger Nedansjös tränare Joakim Buhlér Wiking.

Mötet mellan Selånger 2 och Nedansjö under tisdagskvällen på Westhagen kom att avgöras kring pausvilan.

Precis innan halvtid tog SSK ledningen på ett självmål efter en grötig situation inne i boxen och tre minuter in i andra spelade SSK sig igenom och Yafiet Eyob avslutade med 2-0.

Det hann inte gå lång tid innan även trean ringde på dörren. Efter ett fint högerinlägg från Oskar Holmvall nickade Ludvig Tankred in matchens sista mål.

I minut 57 drog SSK:s Mauritz Lagergren på sig sitt andra gula kort men någon reducering och måhända lite nerv i matchen fick inte Nedansjö till den avslutande halvtimman.

- Vi hade hela matchen, spelade vårt spel och tog revansch från förlusten mot dem i våras. Vi hade bollen mestadelen av matchen, skapar mest och vinner rättvist, säger Selångertränaren Juan Medina.

- En jämn första halvlek där vi försvarar oss bra, men lyckas tyvärr inte förvalta chanserna vi skapar utan det är Selånger som gör första målet. I andra gör de sedan direkt 2-0 och 3-0. Då går luften ur och vi orkar inte resa oss, säger Nedansjös tränare Joakim Buhlér Wiking .

Bäst i Selånger 2 var mittbackslåset William Hyvönen och Oskar Holmvall men en stor eloge till hela laget inklusive inhopparna.

I Martin Färnström, Jakob Hiltunen och Andreas Sundqvist, som kämpade och slet i 90 minuter, var Nedansjös plusvarianter.

 

Selånger FK 2Nedansjö IK

Selånger SK 2 - Nedansjö IK 3-0
12 september 2023 - 20:15 - Westhagen
1-0 självmål (43)
2-0 Yafiet Eyob (48)
3-0 Ludvig Hägglund Tankred (52)
Utvisning Selånger: Mauritz Lagergren (57)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 38
Matchfakta

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 1: Nya Kungsnäs, Sidsjö-Böle och Alnö U imponerade i sina respektive seriepremiärer

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag startade division 5 Medelpad 2, d v s den östra gruppen där Kungsnäs i sin allra första seriematch på seniorsidan besegrade Svartvik U och i dage...

Läs mer

Lokalfotbollen: Så slutar div. 5 Östra - de tar sig till A-slutspelet!

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

I morgon den 1 maj kickar Medelpadsfemmans västra grupp igång med sju "cupfinaler" där grundserien ska avgöras på en dryg månad i enkelmöten. Det gäll...

Läs mer

Inför seriestarten: Sidsjö-Böle IF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle fick en förfrågan att ersätta Alnö i Medelpadsallsvenskan sedan ö-laget tackat ja att bli kvar i trean och i sin tur ta över Östavalls pla...

Läs mer

Inför seriestarten: Alnö IF Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Ifjol landade Alnös andralag på åttonde plats av elva lag.Men sett till vad det unga laget presterat under försäsongen, vann bland annat Söråker Cup e...

Läs mer

Inför seriestarten; IFK Timrå Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Det var inte länge sedan IFK Timrå inte hade något herrlag alls sedan man drog sig ur division 2.Ifjol tog sig representationslaget upp i Medelpadsall...

Läs mer