Selånger föll på mållinjen trots sen kvittering mot Timrå: "Får skylla oss själva"

Selånger hade chansen att spela hem serien men krysset idag i derbyt mot Timrå gjorde att Ope smet förbi på målskillnad och tog hem division 2 Mellersta Norrland, snopet.
– Vi får skylla oss själva då vi inte kan omsätta alla våra chanser i mer än ett mål, säger SSK-tränaren Ola Persson efter 1-1.

Selånger hade chansen att spela hem serien redan förra helgen men föll mot IFK Östersun 2.
Nya insatser mot IFK Timrå idag hemma på IP, ett lag man förlorade mot i våras.

Men SSK-tjejerna verkade tagna av stundens allvar och fick inte alls till liret och gästerna kunde ta en rättvis ledning i den första halvlekens slutminut då målvakten Ida Forsbergs långa utspark kanade i gräset och lurade en hemmaförsvarare och en ren Maja Winsa kunde behärskat göra 0-1.

Den andra halvleken blev jämnare men något skönspel bjöds det inte på utan mest ställningskrig och kamp när Selånger jagade en vändning.

På stopptid krockade bortamålvakten Forsberg med en SSK-spelare och domaren dömde straff. Ellen Sellbom klev fram och gjorde inget misstag. Men klockan stod på 93 minuter och hemmalaget hann bara med ett halvt anfall innan rättskiparen blåste av säsongen.

Då samtidigt Ope körde över Stöde (7-1) smet Jämtskormna förbi i tabellen och tog hand om kvalplatsen till division 1 på bättre målskillnad.

– Vi får skylla oss själva då vi inte kan omsätta alla våra chanser i mer än ett mål trots att vi förlade det mesta av spelet på deras planhalva i den andra halvleken. Vår första halvlek var blek och Timrå klart hetare. De försvarade sig väl och hade två snabba forwards och en målvakt som stod på huvudet , säger SSK-tränaren Ola Persson.

– Alltid skönt att vinna derbyn. Det märktes att det var spänt i Selånger medan vi kunde spela utan någon press. Inget av lagen nådde upp till normal standard och det var mest kamp men där vi satte den chans vi skapade, säger Timrås tränare Joakim Edström.

I Timrå stod alltså målvakten Ida Forsberg "på huvudet" och överbetyg även till Thea Andersson på mitten och Maja Winsa framåt.
Ingen i Selånger nådde upp till normal standard.

.
Selånger SK emblemIFK Timrå  emblem

Selånger SK - IFK Timrå 1-1
1 oktober 2022 - 14:00 - Selånger IP
0-1 Maja Winsa (44)
1-1 Ellen Sellbom (90)
Domare: Gamal Al-Barawy
Publik: 100
Matchfakta

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtvåan - program, resultat & målgörare

Heffnersklubban 2 spelade 1-1 igår lördag mot KB65 och idag lirade IFK Timrå bortamatch mot seriekollegan Härnösands SK på Högslättens konstgräs där d...

Läs mer

Domsjö fick inte ihop lag mot Selånger - då ställde Timrå upp med kort varsel

Domsjö tackade nej till träningsmötet med Selånger.Då ställde IFK Timrå upp på kort varsel - och fick som "tack" stryk med 0-3.- De ska ha en stor elo...

Läs mer

Mittback från Alnö klar för Heffnersklubban 2

Heffnersklubban 2 har gjort klart med Tindra Andersson från Alnö.- Tindra är en kraftfull mittback med ett stort lugn och mod i sig och kommer ge oss ...

Läs mer

Uddamålsseger för Heffnersklubban 2 över Medskogsbron

Division 3-laget Medskogsbron höll länge Heffnersklubban 2 stången men med knappa kvarten kvar satte Alice Hellman dit 2-1 för laget från tvåan. Något...

Läs mer

Julia Holmlund hängde båda målen när Selånger besegrade Alnö

Julia Holmlunds två mål inom en minut efter dryga halvtimman visade sig räcka hela vägen till seger mot Alnö även om division 1-lagets Irma Burman red...

Läs mer

Målrik första halvlek och mållös andra när Selånger besegrade Heffnersklubban 2

Det blev en målrik första halvlek mellan Selånger och Heffnersklubban 2, fem fullträffar.Den andra blev dock mållös och Emmie Björklunds 3-2-mål från ...

Läs mer