Selånger föll på mållinjen trots sen kvittering mot Timrå: "Får skylla oss själva"

Selånger hade chansen att spela hem serien men krysset idag i derbyt mot Timrå gjorde att Ope smet förbi på målskillnad och tog hem division 2 Mellersta Norrland, snopet.
– Vi får skylla oss själva då vi inte kan omsätta alla våra chanser i mer än ett mål, säger SSK-tränaren Ola Persson efter 1-1.

Selånger hade chansen att spela hem serien redan förra helgen men föll mot IFK Östersun 2.
Nya insatser mot IFK Timrå idag hemma på IP, ett lag man förlorade mot i våras.

Men SSK-tjejerna verkade tagna av stundens allvar och fick inte alls till liret och gästerna kunde ta en rättvis ledning i den första halvlekens slutminut då målvakten Ida Forsbergs långa utspark kanade i gräset och lurade en hemmaförsvarare och en ren Maja Winsa kunde behärskat göra 0-1.

Den andra halvleken blev jämnare men något skönspel bjöds det inte på utan mest ställningskrig och kamp när Selånger jagade en vändning.

På stopptid krockade bortamålvakten Forsberg med en SSK-spelare och domaren dömde straff. Ellen Sellbom klev fram och gjorde inget misstag. Men klockan stod på 93 minuter och hemmalaget hann bara med ett halvt anfall innan rättskiparen blåste av säsongen.

Då samtidigt Ope körde över Stöde (7-1) smet Jämtskormna förbi i tabellen och tog hand om kvalplatsen till division 1 på bättre målskillnad.

– Vi får skylla oss själva då vi inte kan omsätta alla våra chanser i mer än ett mål trots att vi förlade det mesta av spelet på deras planhalva i den andra halvleken. Vår första halvlek var blek och Timrå klart hetare. De försvarade sig väl och hade två snabba forwards och en målvakt som stod på huvudet , säger SSK-tränaren Ola Persson.

– Alltid skönt att vinna derbyn. Det märktes att det var spänt i Selånger medan vi kunde spela utan någon press. Inget av lagen nådde upp till normal standard och det var mest kamp men där vi satte den chans vi skapade, säger Timrås tränare Joakim Edström.

I Timrå stod alltså målvakten Ida Forsberg "på huvudet" och överbetyg även till Thea Andersson på mitten och Maja Winsa framåt.
Ingen i Selånger nådde upp till normal standard.

.
Selånger SK emblemIFK Timrå  emblem

Selånger SK - IFK Timrå 1-1
1 oktober 2022 - 14:00 - Selånger IP
0-1 Maja Winsa (44)
1-1 Ellen Sellbom (90)
Domare: Gamal Al-Barawy
Publik: 100
Matchfakta

Preliminärt: Här är de tio lagen i damernas division 2 Mellersta Norrland 2023

I år var det blott sju lag som spelade tolv matcher vardera.2023 blir det en tiolagsserie, varav fyra Medelpadslag, och klubbarna ska spela dubbelmöte...

Läs mer

Felix Schmidt ny tränare för Selånger dam: "Oslipad diamant"

Ola Persson tackade för sig som tränare för Selångers damer efter den här säsongenHan ersätts av 27-årige Felix Schmidt som återvänder till stan efter...

Läs mer

Så var Selångers säsong i tvåan: "Stöp på mållinjen"

Tre poäng i avslutningsmatchen i derbyt mot IFK Timrå och seriesegern hade varit "biff".Men det blev bara kryss och Ope smet förbi och tog hand om kva...

Läs mer

Stöde drar sig ur spel i division 2 - börjar om i trean: "Tunn trupp"

Stödes damer kommer inte att spela division 2-fotboll nästa år.- Nej, så blir det. Vår trupp är inte så stor som man behöver i tvåan. Blir några start...

Läs mer

Tränarklart i IFK Timrå

Joakim Edström förlänger som tränare med IFK Timrås division 2-lag och får till sin hjälp Malin Gröning, som därmed "flyttar upp" från laget i Damtrea...

Läs mer

Ope föll i division 1-kvalet mot Team Hudik

Ope smet förbi Selånger i den sista omgången.Men något spel i division 1 blir det inte för jämtländskorna då Team Hudik blev för svåra i kvalet och va...

Läs mer