Selånger föll på mållinjen trots sen kvittering mot Timrå: "Får skylla oss själva"

Selånger hade chansen att spela hem serien men krysset idag i derbyt mot Timrå gjorde att Ope smet förbi på målskillnad och tog hem division 2 Mellersta Norrland, snopet.
– Vi får skylla oss själva då vi inte kan omsätta alla våra chanser i mer än ett mål, säger SSK-tränaren Ola Persson efter 1-1.

Selånger hade chansen att spela hem serien redan förra helgen men föll mot IFK Östersun 2.
Nya insatser mot IFK Timrå idag hemma på IP, ett lag man förlorade mot i våras.

Men SSK-tjejerna verkade tagna av stundens allvar och fick inte alls till liret och gästerna kunde ta en rättvis ledning i den första halvlekens slutminut då målvakten Ida Forsbergs långa utspark kanade i gräset och lurade en hemmaförsvarare och en ren Maja Winsa kunde behärskat göra 0-1.

Den andra halvleken blev jämnare men något skönspel bjöds det inte på utan mest ställningskrig och kamp när Selånger jagade en vändning.

På stopptid krockade bortamålvakten Forsberg med en SSK-spelare och domaren dömde straff. Ellen Sellbom klev fram och gjorde inget misstag. Men klockan stod på 93 minuter och hemmalaget hann bara med ett halvt anfall innan rättskiparen blåste av säsongen.

Då samtidigt Ope körde över Stöde (7-1) smet Jämtskormna förbi i tabellen och tog hand om kvalplatsen till division 1 på bättre målskillnad.

– Vi får skylla oss själva då vi inte kan omsätta alla våra chanser i mer än ett mål trots att vi förlade det mesta av spelet på deras planhalva i den andra halvleken. Vår första halvlek var blek och Timrå klart hetare. De försvarade sig väl och hade två snabba forwards och en målvakt som stod på huvudet , säger SSK-tränaren Ola Persson.

– Alltid skönt att vinna derbyn. Det märktes att det var spänt i Selånger medan vi kunde spela utan någon press. Inget av lagen nådde upp till normal standard och det var mest kamp men där vi satte den chans vi skapade, säger Timrås tränare Joakim Edström.

I Timrå stod alltså målvakten Ida Forsberg "på huvudet" och överbetyg även till Thea Andersson på mitten och Maja Winsa framåt.
Ingen i Selånger nådde upp till normal standard.

.
Selånger SK emblemIFK Timrå  emblem

Selånger SK - IFK Timrå 1-1
1 oktober 2022 - 14:00 - Selånger IP
0-1 Maja Winsa (44)
1-1 Ellen Sellbom (90)
Domare: Gamal Al-Barawy
Publik: 100
Matchfakta

Emmie Björklund fyramålsskytt när Selånger vände till en fem-etta i derbyt

Emmie Björklund hade en bra dag när Selånger avslutade säsongen med en 5-1-vinst i derbyt över Heffnersklubban 2. Den målfarliga anfallaren svarade fö...

Läs mer

IFK Timrå tappade 1-1 till 1-5 mot Kramfors Alliansen

IFK Timrå föll i avslutningsmatchen med kraftiga 1-5 borta mot Kramfors-Alliansen inför nästan 400 åskådare sedan hemmalaget gjort fyra raka mål vid s...

Läs mer

Seriesegrarna Alnö avslutade med ännu en vinst: "Kvalet i tankarna"

Trots en utespelare mellan stolparna vann Alnö serieavslutningen mot Östersund 2 med 3-1, alla målen inprickade under första halvlek och två av dem fr...

Läs mer

Heffnersklubban 2 har varvat upp under hösten - 5-2 över Kramfors-Alliansen idag: "Hittade många sätt"

I somras slog Kramfors-Alliansen ut division 1-laget Heffnersklubban ur Svenska Cupen.Men mot "Klubbans" andralag var man chanslösa i dagens division ...

Läs mer

Storseger för Selånger borta mot Härnösand

Selånger hamnade i underläge borta mot Härnösand men vände och tog hem sin sjunde raka seger via 7-1 sedan man haft en bra spridning på målskyttet. En...

Läs mer

Alnö klara för division 1-kval - säkrade seriesegern ikväll efter storvinst mot Timrå

Ett Alnö med vittring på serieseger och kvalspel till division 1 blev en övermäktig motståndare för IFK Timrå i derbyt hemma på konstgräset under fred...

Läs mer