Selånger förlänger med succéduon: "Roligt och inspirerande"

27 okt 2022 Div. 4 Medelpad

Redan under sin första säsong i Selånger förde den unga tränarduon Jesper Hellström och Filip Renman de rödblå-randiga upp till division 3.
Föga överraskande får duon förnyat förtroende när det åter vankas spel i trean på Selånger IP 2023.
- Det känns roligt och inspirerande att fortsätta såklart. Vi hade en väldigt bra lagsammanhållning förra säsongen vilket var en av nycklarna till framgången.

Jesper Hellström och Filip Renman kom inför den här säsongen från Kubens andralag där man tog med sig ett antal spelare som inte riktigt fått chansens i "Tigerrändernas" representationslag där konkurrensen om platserna varit tuff.

Det hela slutade med succé för tränarduon som via kvalspel förde upp SSK till trean och blev därmed distriktets sjunde (!) lag där.
Givetvis valde klubben att förlänga med sina tränare.

- Det känns roligt och inspirerande att fortsätta såklart. Vi hade en väldigt bra lagsammanhållning förra säsongen vilket var en av nycklarna till framgången.

Vad kommer att krävas inför spel i trean nästa år?
- Att vi fortfarande behåller samma lagmoral som vi haft i år och är ödmjuka för uppgiften. Nu ska vi sätta nya mål inför nästa säsong inom gruppen.

Hur fortskrider jobbet inför nästa säsong. Ni kan knappast slå er till ro trots att er säsong nyss är avslutad?
- Det flyter på bra, det finns ingen klubb som kan vila nu, det kommer nog bli huggsexa om många spelare nu när vi är fler Medelpadsklubbar i division 3.

Om vi går tillbaka till den här säsongen. Vad säger du om den?
- Vi har haft en grym säsong tillsammans, allt från spelartruppen till alla ledare och fans. Vi satte som mål och komma topp 2 vilket vi lyckades med. Och att vi därefter lyckas vinna kvalet och gå upp i trean var pricken över i:et.

Vad är du mest nöjd med och vilken är största orsaken till att ni lirar i trean nästa år?
- Den lagmoral vi har är svårt att förklara. Det vi gjort tillsammans oavsett om vi har flera skador är att vi alltid trott på oss själva och vänt matcher och avgjort i sista minuterna är något väldigt speciellt med denna grupp.

Vad kunde ni gjort bättre? Kanske en konstig fråga men jag kör den i alla fall.
- Ingenting när jag ser tillbaka, vi är klart nöjda.

Någon spelare som har överraskat lite extra på dig under året?
- Det är många som gjort det väldigt bra men ska jag lyfta fram en spelare under säsongen säger jag Jonas Öhman! Han har hållit en hög klass på innermittfältet med många fina mål och avgörande passningar.

Och avslutningsvis. Vad tycker du om Lokalfotbollens bevakning av er serie i år och vad behöver jag förbättra?
- Jag tycker du och Pia gör ett fantastisk jobb. Så det finns inget att klaga på.

Tack! Och lycka till i "Medelpadstrean" nästa år.

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer

IFK Sundsvall, Essvik och Kovland vinnare i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sju av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där segrar togs hem av IFK Sundsvall över Matfors, Essvik mot Kraftfull och Kovland l...

Läs mer

IFK Sundsvall + Kraftfull = sant?

4 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Diskussionerna har pågått ett tag och snart kanske det är ett faktum. Spelare och tränare i FC Kraftfull tar sitt pick och pack och går över till ex-a...

Läs mer

Kovland har gjort klart med glidtacklande ytterback från Stockvik

4 apr 2024 Div. 4 Medelpad

När Stockvik inför den här säsongen tog en time-out passade David Wikman på att ta klivet över till Kovlands IF.- Är en defensiv och hårt jobbande ytt...

Läs mer

Hårt arbetande mittfältare klar för Kovland: "Ger alltid sitt max"

26 mar 2024 Div. 4 Medelpad

Ytterligare ett Kovlandsförvärv som jag lyckades radera - men här kommer åter en presentation av Max Henriksson!- Max är en hårdjobbande mittfältare s...

Läs mer